#Νίκος Μιχαλόπουλος

Ως και δεκαπλάσια τα επικίνδυνα σωματίδια από τις πυρκαγιές – Φτάνουν μέχρι τον εγκέφαλο – Οι “κόκκινες” περιοχές

logiastarata.gr
Οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων φτάσανε τα 100 μικρογραμμάρια όταν το επιτρεπτό όριο είναι στα 20 μικρογραμμάρια και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ειδικά για ευάλωτες ομάδες να μην υπάρχει έκθεση πάνω από τα 10 μικρογραμμάρια. Με την παραπάνω επισήμανση ο διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Νίκος Μιχαλόπουλος, παρουσίασε το ζοφερό αποτύπωμα της πυρκαγιάς […] The post Ως και δεκαπλάσια τα επικίνδυνα σωματίδια από τις πυρκαγιές – Φτάνουν μέχρι τον εγκέφαλο – Οι “κόκκινες” περιοχές appeared first on Λόγια-Σταράτα.
18:00 23/08/2023

Δέκα φορές πάνω από τα όρια συναγερμού τα μικροσωματίδια

myvolos.net
Newsroom 23.08.2023 • 07:01 Κοινοποίηση Για μια πολύ δύσκολη ημέρα για όλη την Ελλάδα κάνει λόγο, μιλώντας στην «Κ», ο καθηγητής Νίκος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας ΠΑΝΑΚΕΙΑ, που μελετά την ατμοσφαιρική σύσταση και την κλιματική αλλαγή. Με τις μεγάλες πυρκαγιές σε Εβρο, […]
07:46 23/08/2023

“Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος”: Ο Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ

lamianow.gr
Οι εκδόσεις “ΑΓΚΥΡΑ” και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Λαμίας: 10ου, 15ου & 16ου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο: “Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος”. The post “Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος”: Ο Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
09:20 23/05/2023

Ανάβαση Πιτίτσας: Αποτελέσματα 1ης μέρας

sportime.gr
Ανάβαση Πιτίτσας «Νίκος Μιχαλόπουλος» και η πρώτη μέρα τα είχε όλα εξόδους τετακέ - ανατροπές- ταχύτατους χρόνους... Όλα δείχνουν ένα εντυπωσιακό αυριανό αγώνα . Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.
22:08 11/03/2023

 53 χρόνια ιστορίας η Ανάβαση Πιτίτσας «Νίκος Μιχαλόπουλος»

sportime.gr
 53 χρόνια ιστορίας Ανάβαση Πιτίτσας «Νίκος Μιχαλόπουλος» χιλιάδες στιγμές, χιλιάδες συναισθήματα, χιλιάδες συμμετοχές, σε μια συνεχή αξέχαστη ανάβαση εδώ και 53 χρόνια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.
09:12 10/03/2023

Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 "Νίκος Μιχαλόπουλος"

thebest.gr
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το 2023 θα ξεκινήσει, όπως ολοκληρώθηκε το 2022, με την Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 «ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ» να κάνει την Πρεμιέρα για τον φετινό θεσμό.
16:36 16/02/2023

Εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας για τα 48 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ

thebest.gr
"Με αφορμή την 48η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, το προεδρείο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μία «οικογενειακού» τύπου εκδήλωση, όπου νέα και παλαιά στελέχη του κόμματος ευχήθηκαν «η μεγάλη και φιλελεύθερη παράταξη να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη στον κοινό στόχο για μία αναγεννημένη και αυτοδύναμη Ελλάδα»",  όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει: Το «παρών» στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα «Daily dose of pleasure» στο Αίγιο, έδωσαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, οι πρώην πρόεδροι της Τοπικής Οργάνωσης Χρήστος Πανίτσας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Νίκος Μιχ
15:56 09/10/2022

Από 2 έως 5 βαθμούς αναμένεται να αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα

eleftherostypos.gr
Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα, ανέφερε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Climpact και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), Νίκος Μιχαλόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Δίκτυο για την […] Το άρθρο Από 2 έως 5 βαθμούς αναμένεται να αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:58 22/07/2022

Έως 5 βαθμούς Κελσίου μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα

blueskytv.gr
Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα, ανέφερε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Climpact και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), Νίκος Μιχαλόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Δίκτυο για την […] Έως 5 βαθμούς Κελσίου μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα on BLUE SKY.
10:41 12/07/2022

Πόσο θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα λόγω της κλιματικής αλλαγής

Newsbeast.gr
Η κλιματική αλλαγή που επηρεάζει καθημερινά δισεκατομμύρια ανθρώπους αναμένεται σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση να μειώσει δραστικά το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες. Τα μέλη του Climpact- Eθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή μίλησαν ενόψει του 5ου φόρουμ με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Ατμοσφαιρική Ρύπανση» που ξεκινάει στα Κύθηρα και διοργανώνεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τον Δήμο Κυθήρων, όπου σημείωσαν τις δραματικές επιπτώσεις που αναμένουν οι επιστήμονες. Όπως τόνισε ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος του δικτύου CLIMPACT, καθηγητής Νίκος Μιχαλόπουλο
20:42 02/06/2022

Άννα Βερούλη – Νίκος Μιχαλόπουλος: Η εξομολόγηση για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν παιδιά μέσω υιοθεσίας

tlife.gr
Η Άννα Βερούλη και ο σύζυγός της, Νίκο Μιχαλόπουλο παραχώρησαν μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή Mega To άρθρο Άννα Βερούλη – Νίκος Μιχαλόπουλος: Η εξομολόγηση για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν παιδιά μέσω υιοθεσίας δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
17:46 25/05/2022

Νίκος Μιχαλόπουλος για Άννα Βερούλη: «Προσπάθησα να ανεβάσω το επίπεδό μου για να είμαι εντάξει δίπλα της»

tlife.gr
Η Άννα Βερούλη και ο Νίκος Μιχαλόπουλος, σε μία σπάνια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης To άρθρο Νίκος Μιχαλόπουλος για Άννα Βερούλη: «Προσπάθησα να ανεβάσω το επίπεδό μου για να είμαι εντάξει δίπλα της» δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
15:30 16/03/2022

Ο Ν. Μιχαλόπουλος για το βιβλίο του «Οι κορυφές μέσα μας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

grtimes.gr
Στο βιβλίο του «Οι κορυφές μέσα μας» αναφέρθηκε ο συγγραφέας και αθλητής Νίκος Μιχαλόπουλος μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1. Πρόκειται για ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα. Το βιβλίο του Ν. Μιχαλόπουλου Περιλαμβάνει 18 ιστορίες, 18 αλληγορίες πίστης και ελπίδας, «τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις. Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή. Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του». Επίσης ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέ
21:42 01/02/2022

Φωτιά στον Σχίνο: 10 φορές πάνω σε σωματίδια η ατμόσφαιρα της Αθήνας

lamiafm1.gr
Για την τοξικότητα που προκάλεσε στην ατμόσφαιρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία μίλησαν στο OPEN και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης και ο διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών περιβάλλοντος, Νίκος Μιχαλόπουλος. Μάλιστα εξαιτίας του καπνού από την φωτιά το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους κατοίκους Κορινθίας και Αττικής […] The post Φωτιά στον Σχίνο: 10 φορές πάνω σε σωματίδια η ατμόσφαιρα της Αθήνας appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
08:56 21/05/2021

Υπερθερμαίνεται η Ανατολική Μεσόγειος - Ευάλωτες Κρήτη και Πελοπόννησος

ieidiseis.gr
«Πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να πάμε σε αναδιάρθρωση καλλιεργειών στα επόμενα χρόνια».Τρεις φορές ταχύτερα έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου υπερθερμαίνεται η θερμοκρασία στην Ανατολική Μεσόγειο με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να γίνονται πλέον αισθητές και στην χώρα μας. Ο καθηγητής Νίκος Μιχαλόπουλος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τονίζει τον κίνδυνο και για τον πρωτογενή τομέα επισημαίνοντας: «Πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να πάμε σε αναδιάρθρωση καλλιεργειών στα επόμενα χρόνια». «Η Ανατολική Μεσόγειος και ο Αρκτικός Κύκλος αποτελούν τα δύο από τα πιο σημαντικά χοτ σποτ σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά την εκδήλωση επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε. Σύμφωνα με
18:06 05/11/2020

SOS για την Αν. Μεσόγειο: Υπερθερμαίνεται 3 φορές γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο

eleftherostypos.gr
Τρείς φορές ταχύτερα, έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου, αυξάνεται η θερμοκρασία στην ανατολική Μεσόγειο, με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους και στην Ελλάδα, κυρίως σε Κρήτη και ανατολική Πελοπόννησο, επισήμανε ο επιστημονικός υπεύθυνος του δικτύου climpact, καθηγητής Νίκος Μιχαλόπουλος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.... The post SOS για την Αν. Μεσόγειο: Υπερθερμαίνεται 3 φορές γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
20:51 30/10/2020

Τρεις φορές ταχύτερα έναντι του μέσου παγκόσμιου όρου αυξάνεται η θερμοκρασία στην Α. Μεσόγειο

analitis.gr
Τρείς φορές ταχύτερα, έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου, αυξάνεται η θερμοκρασία στην ανατολική Μεσόγειο, με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους και στην Ελλάδα, κυρίως σε Κρήτη και ανατολική Πελοπόννησο, επισήμανε ο επιστημονικός υπεύθυνος του δικτύου climpact, καθηγητής Νίκος Μιχαλόπουλος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
20:09 30/10/2020

Παραστασιακή διάλεξη με εισηγητή το Νίκο Μιχαλόπουλο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Αεί Φέρειν» στο O.A.K.A.

topontiki.gr
Advertorial  Το Πρότυπο Επιστημονικό Κέντρο Σχεδιασμού Αειφορικών Δράσεων για Παιδιά & Ενήλικες «Αεί Φέρειν» σε συνεργασία με το O.A.K.A. «Σπύρος Λούης» και τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ σας προσκαλούν σε μία παραστασιακή διάλεξη (Performing lecture) με εισηγητή τον πρωταθλητή ακοντισμού και βραβευμένο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγγραφέα και εκπαιδευτικό, Νίκο Μιχαλόπουλο. Την Κυριακή 25/10/2020, στις 11:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Αεί Φέρειν» στο O.A.K.A. «Σπύρος Λούης» (​Κλειστό Κολυμβητήριο Ολυμπιακού Σταδίου, Λεωφ. Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι 15123, Ο.Α.Κ.Α. «Σπύρος Λούης»), μια διάλεξη «για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά» με αφορμή το βιβλίο «Οι κορυφές μέσα μας» (Ν. Μιχαλόπου
17:50 23/10/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load