Ομιλία Κ.Μητσοτάκη στον ΟΗΕ προειδοποίηση γι αυτό που σχεδιάζει: «Διάλογος ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης»
08:32 - 26/09/2020
Το βήμα του ΟΗΕ διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να απευθύνει κοινό μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν για διαπραγματεύσεις με τελική κατάληξη το... διεθνές δικαστήριο της Χάγης και εκεί ότι αποφασιστεί.
Προσφυγή στη Χάγη(δηλαδή ένας εύσχημος τρόπος για την αποδοχή ενός συμβιβασμού με την Τουρκία) σημαίνει εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε «συνυποσχετικό» που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει).
Ο Έλληνας πρωθυπουργός σήμερα στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στην οποία -με μαγνητοσκοπημένα βίντεο λόγω του κορωνοϊού- ουσιαστικά έθεσε το δίλημμα προς την Τουρκία «διάλογος ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
Επ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr