Γαστρίτιδα: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε αν πάσχετε
11:35 - 24/10/2020
Γαστρίτιδα είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου. Σε μερικούς ανθρώπους η γαστρίτιδα εκδηλώνεται απότομα και διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα (οξεία γαστρίτιδα). Σε άλλους η γαστρίτιδα διαρκεί μήνες ή χρόνια (χρόνια γαστρίτιδα).
Στις περιόδους έξαρσης της φλεγμονής, καλό θα ήταν να περιορίζεται η κατανάλωση ορισμένων τροφών που δυνητικά ερεθίζουν το βλεννογόνο. Οι ασθενείς θα περιοριστούν σε μια ελαφρά δίαιτα, αποφεύγοντας τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά, τα όξινα τρόφιμα, όπως λεμόνι και ξύδι, καφεϊνούχα ροφήματα και το αλκοόλ. Αντιθέτως, κατά τις περιόδους ύφεσης, ωφελούνται από μια ισορροπημένη διατροφή, καταναλώνοντας τρόφιμα από όλες τις ομάδες.
Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης - Τι να φάτε και τι να αποφύγετε
Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου.
Διαβάστε το στο onmed.grΔεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης - Τι να φάτε και τι να αποφύγετε
Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου.
Διαβάστε το στο mothersblog.gr