Φαγόπυρο: Αυτή είναι η διατροφική του αξία - Πως να το καταναλώσετε

15:26 - 07/02/2021

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το φαγόπυρο; Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα «ψευδο-δημητριακό» αρκετά διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, με νουντλς να φτιάχνονται από το αλεύρι του. ​Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής σε Βρετανία, Νορμανδία, βόρεια και ανατολική Ευρώπη. Η διατροφική του αξία Οι σπόροι του δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά, καθώς έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα πρωτεϊνών (14% στα 100 γρ.). Το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε βιταμίνη B, κυρίως Β2 και Β3, βιταμίνη Ε και Κ, ενώ περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό. Τα θρεπτικά συστατικά του δεν σταματούν όμως εδώ, με 100 γρ. φαγόπυρου ν

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις