Μάνος Χατζηδάκις: Γιατί σιχαινόταν τα τραγούδια που έδωσε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

09:40 - 14/02/2021

Ο Μάνος Χατζηδάκις ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος άφησε μεγάλη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Παρόλο που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής το 1960 για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά», το οποίο ερμήνευσε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, ο Χατζιδάκις δεν ενθουσιάστηκε με τη διάκρισή του αυτή. «Μπορεί ένα απλό τραγούδι να μου έφερε το Όσκαρ. Οι φιλοδοξίες μου όμως και οι υποχρεώσεις μου δεν σταματούν σε αυτό…», είχε επισημάνει. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα mixanitouxronou, ο ίδιος θεωρούσε ότι τα «Παιδιά του Πειραιά» δεν ήταν αντιπροσωπευτικό τραγούδι της μουσικής του και δυσανασχετούσε

Διαβάστε Περισσότερα στο spoilers
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μ.Χατζηδάκις: Αυτός είναι ο λόγος που... σιχαινόταν τα τραγούδια που έδωσε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αδιαμφισβήτητα, ο Μάνος Χατζηδάκις, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλο που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής το 1960 για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά», το οποίο ερμήνευσε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, ο Χατζιδάκις δεν ενθουσιάστηκε με τη διάκρισή του αυτή. «Μπορεί ένα απλό τραγούδι να μου έφερε το Όσκαρ. Οι φιλοδοξίες μου όμως και οι υποχρεώσεις μου δεν σταματούν σε αυτό…», είχε επισημάνει. Ο ίδιος θεωρούσε ότι τα «Παιδιά του Πειραιά» δεν ήταν αντιπροσωπευτικό τραγούδι της μουσικής του και δυσανασχετούσε όταν το άκουγε στο ραδιόφωνο. Το είχε γράψει ύστερα από πολλές πιέσεις των συντελεστώ

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ spoilers

Εθνική Ελλάδας: Εντάχθηκαν στις προπονήσης Λαρεντζάκης-Λούντζης

WTA 1000: Ήττα και αποκλεισμός για τη Σάκκαρη

Πατέρας Αντώνιος: Δεν παραπέμπεται σε δίκη με τις έρευνες να συνεχίζονται

Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα τους

Ν. Ανδρουλάκης: «Το Flyover είναι ακόμα ένα πείραμα»

Ντουμπάι: Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Σάκκαρη