Χαλβαδοκορμός με ταχίνι, κακάο και φιστίκια
10:04 - 14/03/2021
Cucina povera
Μια παραλλαγή για ταχινένιο χαλβά του «μπακάλη», που μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο ή με τη συνοδεία ψωμιού και λαγάνας.
Είναι η καλύτερη εκδοχή του αγοραστού χαλβά και μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές εκδοχές του, όπως με επικάλυψη σοκολάτας, νιφάδες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες και αμύγδαλα, ξερά φρούτα και φουντούκια και οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Υλικά
Για τον λευκό χαλβά
200 γραμμάρια βούτυρο
450 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια ταχίνι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
120 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης
Για τον χαλβά κακάο
10 γραμμάρια κακάο
40 γραμμάρια ταχίνι
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο -ή τη μαργαρίνη για τη
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr