Έτοιμες να συνεργαστούν με τους Ταλιμπάν οι ΗΠΑ αν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους
06:40 - 10/09/2021
Οι ΗΠΑ εμφανίζονται διατεθειμένες να συνεργαστούν με τους Ταλιμπάν, εφόσον αυτοί τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.
Συγκεκριμένα, αν οι Ταλιμπάν εκπληρώσουν όλες τις δεσμεύσεις τους, φέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στο Αφγανιστάν και την περιοχή, επιδείξουν ευρεία ένταξη και προστατεύουν τα κέρδη των τελευταίων 20 ετών οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν.
Αλλά ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αβάνα Τζέφρι ΝτεΛαουρέντις, ο οποίος παρέδωσε το μήνυμα στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη 9/9, τόνισε ότι «κάθε νομιμότητα και υποστήριξη θα πρέπει να κερδηθεί».
Είπε ότι «τα πρότυπα που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα είναι σαφή και περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση της ασφαλούς διέλευσης για Αφγανούς και
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr