Έτσι η ζάχαρη «αδειάζει» το σώμα μας από σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα
15:32 - 09/10/2021
Η ζάχαρη μειώνει την απορρόφηση βασικών βιταμινών και μετάλλων από τον οργανισμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών.
Οι ακόλουθες βιταμίνες και ανόργανα άλατα διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο:
Βιταμίνη C
Οι άνθρωποι ανήκουν στα θηλαστικά που δεν μπορούν να συνθέσουν τη βιταμίνη C μόνα τους. Επιπλέον, τόσο η βιταμίνη C όσο και η γλυκόζη χρησιμοποιούν τους ίδιους μεταφορείς και τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης μπορεί να επιβραδύνουν και να περιορίσουν την απορρόφηση βιταμίνης C στο σώμα. Υπάρχει κυριολεκτικά ένας ανταγωνισμός μεταξύ της γλυκόζης και της βιταμίνης C στην κυκλοφορία του αίματος. Όταν η βιταμίνη C δεν μπορεί να φτάσει στα κύτταρα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr