#Βιταμίνη D

Οι παρενέργειες της βιταμίνης D και γιατί δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια

enallaktikidrasi.com
Η Βιταμίνη D, συχνά αποκαλούμενη ως “βιταμίνη του ηλίου”, παίζει έναν κρίσιμο ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος, από την υγεία των οστών έως τον έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, η παρανόηση ότι αποτελεί θεραπευτική λύση για όλα τα προβλήματα υγείας μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση και δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό […] Editorial Team
03:00 08/01/2024

Βιταμίνη D: χρειάζεστε συμπληρωματική χορήγηση;

naftemporiki.gr
Η βιταμίνη D μία από τις τέσσερις λιποδιαλυτές βιταμίνες, συνεργάζεται με το ασβέστιο και τον φώσφορο για υγιή οστά αλλά και μυς. Η έλλειψή της μπορεί να συνδέεται με μια… Βιταμίνη D: χρειάζεστε συμπληρωματική χορήγηση; - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
14:02 07/05/2023

Ψυχική υγεία: Πώς η βιταμίνη D επηρεάζει την ψυχική υγεία;

tromaktiko.gr
Πηγή: HealthWeb.gr Η βιταμίνη D έχει συνδεθεί με την ψυχική υγεία σε διάφορες μελέτες, με ορισμένα στοιχεία να δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους και άλλων διαταραχών της διάθεσης. Βιταμίνη D και ψυχική υγεία Ένας λόγος για τη σύνδεση αυτή μπορεί να σχετίζεται με το ρόλο […] The post Ψυχική υγεία: Πώς η βιταμίνη D επηρεάζει την ψυχική υγεία; appeared first on Tromaktiko.gr.
14:36 12/04/2023

Βιταμίνη D: Ποια η σχέση της με το σύνδρομο post Covid

instyle.gr
Οι ασθενείς με σύνδρομο post Covid έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D από τα άτομα που δεν είχαν νοσήσει με κορονοϊό, σύμφωνα με νέα μελέτη Γερμανών πνευμονολόγων. Το σύνδρομο post Covid αφορά στην εμμένουσα συμπτωματολογία της λοίμωξης από κορονοϊό, όταν δηλαδή τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερες από 12 εβδομάδες και δεν μπορούν να αποδοθούν σε άλλο […] The post Βιταμίνη D: Ποια η σχέση της με το σύνδρομο post Covid appeared first on InStyle.
22:36 03/04/2023

Βιταμίνη D: Ποια τρόφιμα συμπεριλαμβάνουν βιταμίνη D;

tromaktiko.gr
Η βιταμίνη D είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που απαιτείται από το σώμα για την απορρόφηση του ασβεστίου, την ανάπτυξη των οστών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την ανακούφιση της φλεγμονής. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε ραχίτιδα, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κακή ανάπτυξη μαλλιών και οστεομαλακία. Η περίσσεια βιταμίνης D μπορεί […] The post Βιταμίνη D: Ποια τρόφιμα συμπεριλαμβάνουν βιταμίνη D; appeared first on Tromaktiko.gr.
21:32 08/03/2023

Βιταμίνη D: Μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2

instyle.gr
Η βιταμίνη D είναι ρυθμιστικός παράγοντας για το ανοσοποιητικό σύστημα, το αναπνευστικό,  το μεταβολικό σύνδρομο, τις λοιμώξεις, την εκδήλωση αλλεργιών, την πρόληψη του καρκίνου και του διαβήτη. Σύμφωνα με νεότερη μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο Tufts, η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 15% της πιθανότητας εμφάνισης της πάθησης μεταξύ […] The post Βιταμίνη D: Μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 appeared first on InStyle.
18:54 20/02/2023

Βιταμίνη D: Πώς θα εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη ακόμα και το χειμώνα

Newsit
Η βιταμίνη D είναι ένα πολύτιμο συστατικό της διατροφής μας και έχει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό. Ποιες οι λειτουργίες της και πώς μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε αυτή την πολύτιμη βιταμίνη; Η βασική λειτουργία της βιταμίνης συνίσταται στην απορρόφηση του ασβεστίου. Χωρίς την παρουσία της βιταμίνης D, η διαιτητική απορρόφηση ασβεστίου δεν θα ... Περισσότερα To άρθρο Βιταμίνη D: Πώς θα εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη ακόμα και το χειμώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:02 01/12/2022

Βιταμίνη D: Ποιους μήνες πρέπει να λαμβάνεται, πόση χρειάζεστε και πού βοηθά

newsitamea.gr
Οι περισσότεροι λαμβάνουμε επαρκή δόση βιταμίνης D -γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου»- από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός βελτιώνεται και περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η σύνθεση της βιταμίνης D γίνεται μέσω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Καθώς οι μέρες μικραίνουν, η θερμοκρασία πέφτει και... The post Βιταμίνη D: Ποιους μήνες πρέπει να λαμβάνεται, πόση χρειάζεστε και πού βοηθά appeared first on Newsitamea.gr.
17:06 24/09/2022

Βιταμίνη D: Καταρρέει ο μύθος ότι μειώνει τον κίνδυνο για νόσηση από κορονοϊό

instyle.gr
Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D δεν μειώνει τον κίνδυνο για λοίμωξη από Covid -19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο νέων κλινικών δοκιμών, από την Βρετανία και τη Νορβηγία. Οι συγκεκριμένες έρευνες καταρρίπτουν τον μύθο που είχε δημιουργηθεί έως τώρα, ότι η βιταμίνη D προστατεύει κατά του κορονοϊού αλλά και άλλων οξέων αναπνευστικών λοιμώξεων. Η βιταμίνη […] The post Βιταμίνη D: Καταρρέει ο μύθος ότι μειώνει τον κίνδυνο για νόσηση από κορονοϊό appeared first on InStyle.
16:06 09/09/2022

Βιταμίνη D: Είναι το σουβενίρ του Καλοκαιριού που θα σε βοηθήσει να έχεις έναν υγιή Χειμώνα

tlife.gr
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως στις διακοπές σκοπός σου είναι να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις To άρθρο Βιταμίνη D: Είναι το σουβενίρ του Καλοκαιριού που θα σε βοηθήσει να έχεις έναν υγιή Χειμώνα δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
20:54 18/08/2022

Βιταμίνη D: Η έλλειψή της σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή

instyle.gr
Άμεση σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και των υψηλών επιπέδων φλεγμονής στον οργανισμό, καταγράφει μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες, του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας. Η επιστημονική ομάδα εξέτασε τα γενετικά δεδομένα 294.970 συμμετεχόντων στη βρετανική βιοτράπεζα, χρησιμοποιώντας τη Μεντελιανή τυχαιοποίηση για να δείξει τη σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και των επιπέδων της C-αντιδρώσας […] The post Βιταμίνη D: Η έλλειψή της σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή appeared first on InStyle.
14:38 09/08/2022

Βιταμίνη D: Σε ποιες τροφές θα την βρείτε – Πόση χρειάζεστε ανά ηλικία και τι να προσέχετε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

newsitamea.gr
Παραδόξως λίγες τροφές περιέχουν πολύ βιταμίνη D, εκτός και αν έχει προστεθεί τεχνητά σε αυτές. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι φτιαγμένο για να παίρνει βιταμίνη D (vitamin d) μέσω του δέρματος (την παράγει με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία) και μέσω όχι από το στόμα (μέσω της διατροφής). Η βιταμίνη... The post Βιταμίνη D: Σε ποιες τροφές θα την βρείτε – Πόση χρειάζεστε ανά ηλικία και τι να προσέχετε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.
15:04 16/06/2022

Βιταμίνη D: Πόσο σημαντική είναι για τα παιδιά και τι πρέπει να κάνουν οι μανούλες

tlife.gr
Η σημαντικότητα της βιταμίνης D είναι γνωστή πια. Η βιταμίνη του ήλιου είναι απαραίτητη για όλους To άρθρο Βιταμίνη D: Πόσο σημαντική είναι για τα παιδιά και τι πρέπει να κάνουν οι μανούλες δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
20:54 20/04/2022

Μεγαλώνοντας παιδιά με γερά οστά – Τι πρέπει να τρώνε

mothersblog.gr
Μέχρι ποια ηλικία αναπτύσσονται τα οστά των παιδιών Επαρκές ασβέστιο στη διατροφή Άσκηση Βιταμίνη D Βιταμίνη Κ
21:06 22/03/2022

Βιταμίνη D: Οι τροφές για να φτάσετε την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ποσότητες – γραμμάρια)

iatropedia.gr
Η βιταμίνη D είναι ένας τύπος θρεπτικής ουσίας που παράγει το σώμα όταν το δέρμα ενός ατόμου εκτίθεται με άμεσο τρόπο στο ηλιακό φως. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε βιταμίνη D από τις τροφές, αλλά δεν υπάρχει φυσικά σε πολλά τρόφιμα. The post Βιταμίνη D: Οι τροφές για να φτάσετε την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ποσότητες – γραμμάρια) appeared first on Iatropedia.
09:02 20/02/2022

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών

mothersblog.gr
Σίδηρος Ασβέστιο Βιταμίνη Α Βιταμίνη D Βιταμίνη Β Βιταμίνη C
09:02 19/02/2022

Βιταμίνη D: Είναι το μυστικό για να μην εμφανίσουμε αυτοάνοσα νοσήματα;

newsitamea.gr
Νέα έρευνα συσχετίζει την επάρκεια σε βιταμίνη D με μείωση του κινδύνου να παρουσιάσουμε κάποιο αυτοάνοσο, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση. Οι επιστήμονες είχαν ενδείξεις εδώ και καιρό ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσων παθήσεων και τώρα μία νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική μελέτη έρχεται να το... The post Βιταμίνη D: Είναι το μυστικό για να μην εμφανίσουμε αυτοάνοσα νοσήματα; appeared first on Newsitamea.gr.
09:06 17/02/2022

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

pronews.gr
Όλοι μας γνωρίζουμε πως η εμμηνόπαυση αποτελεί μία φυσιολογική φάση της ζωής της γυναίκας, η οποία όμως την επηρεάζει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση επιδρούν σε πολλά συστήματα του οργανισμού της, όπως το αναπαραγωγικό, το καρδιαγγειακό και το σκελετικό. Στα κοινά ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης συγκαταλέγονται οι εξάψεις, η έντονη εφίδρωση, τα προβλήματα ύπνου, η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και η αύξηση του σωματικού βάρους λόγω πτώσης του βασικού μεταβολισμού. Δείτε ποια θρεπτικά συστατικά θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και που θα τα βρείτε: Φυτοοιστρογόνα: Η σόγια είναι εξαιρε
22:46 12/02/2022

Διατροφή και γονιμότητα: Ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα;

mothersblog.gr
Ποια θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για τη βελτιστοποίηση της γονιμότητας κατά την περίοδο πριν από τη σύλληψη. Λιπαρά Πρωτεΐνη Βιταμίνη D Σίδηρος Ψευδάργυρος και φυλλικό οξύ
13:36 07/02/2022

Επιδημιολογικός χάρτης: 2.397 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – 4.723 στην Αττική

grtimes.gr
Πώς κατανέμονται τα 18.640 νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκα 2.397  νέα κρούσματα, ενώ στην Αττική 4.723. Η κατανομή των κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος εγκεφαλικού είναι μεγαλύτερος τις πρώτες τρεις ημέρες για τους ηλικιωμένους μετά τη διάγνωση της νόσου Βιταμίνη D: Πώς αυξάνεται η πιθανότητα σοβαρής Covid-19 και θανάτου ΔΝΤ: Η πανδημία της Covid-19 παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία Έλεγχοι Covid: 2 συλλήψεις, 3 «λουκέτα» και 330 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας Κορωνοϊός: Χωρίς τεστ η είσοδος στην
17:44 04/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load