Οι ελιές στη διατροφή μας: Διατροφική αξία, ποικιλίες και θερμίδες

00:23 - 09/11/2021

Γράφει η Κατερίνα Νταλέ, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Όλοι τις ελιές τις γνωρίζουμε ως το βασικό συστατικό για την παραγωγή του αγαπημένου μας ελαιολάδου. Ωστόσο και οι ίδιες μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά νόστιμο αλλά και ωφέλιμο συστατικό για πολλές συνταγές σε κυρίως γεύματα αλλά και ως σνακ. ΠοικιλίεςΣτην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ποικιλίες σε ελιές, σε όλες όμως κατά την διάρκεια της ωρίμανσης τους οι καρποί αλλάζουν χρώμα έτσι από πράσινο μετατρέπονται σε βιολετί και τέλος σε μαύρο. Το μέγεθος τους ποικίλει επίσης, μπορείς να βρεις μικρές, μεσαίες αλλά και μεγάλες ελιές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος αλλά και την χρήση τους. Αναλυτικότερα

Διαβάστε Περισσότερα στο alexpolisonline.com
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ alexpolisonline.com

25 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας. Η ελονοσία πριν 100 χρόνια στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Μουσικοθεατρική παράσταση με τον τενόρο Μιχάλη Ευριπίδη

Λαϊκή Συσπείρωση: Προσχηματική η αντίθεσή της ΠΕΔ ΑΜΘ στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και την κυβερνητική πολιτική για τη συνένωση των ΔΕΥΑ

19η Ανθοκομική Έκθεση και Έκθεση Βιβλίου στην Ορεστιάδα

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: Ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

Χιλιάδες επισκέπτες στο «North Aegean Boat Show 2024» στην παραλία Φαναρίου Ροδόπης