Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στα σημεία που το Σέιχ Σου εφάπτεται με κατοικίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)
14:38 - 23/05/2022
Κοπές δέντρων και θάμνων για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, θα δουν άμεσα οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες το δάσος του Σέιχ Σου φτάνει μέχρι τον αστικό ιστό, δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Από το ύψος της οδού Περραιβού στην Τούμπα, αναμένεται να ξεκινήσει αύριο ή μεθαύριο, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στα σημεία που το δάσος φτάνει μέχρι τις κατοικημένες περιοχές.
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται με βάση τον σχεδιασμό του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, θα απομακρυνθούν όλα τα δέντρα σε μια ζώνη πλάτους περίπου 10 μέτρων, κάποια άλλα δέντρα θα κλαδευτούν, ενώ θα απομακρυνθούν όλοι οι θάμνοι και η χαμηλή βλάστηση σε μια ζώνη 50 μέτρων, προκειμένου να διασ
Διαβάστε Περισσότερα στο grtimes.gr