Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου-Αγία Τατιανή

00:31 - 12/01/2020

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Αγία Τατιανή. Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Τατιανής, η οποία καρατομήθηκε επί αυτοκράτορος Αλεξάνδρου Σεβήρου, επειδή ήταν Χριστιανή και ομολογούσε με θάρρος την αληθινή πίστη. Καταγόταν από τη Ρώμη και ο πατέρας της είχε διατελέσει ύπατος. Το άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου-Αγία Τατιανή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Αγία Τατιανή η θαυματουργή: Εορτάζει σήμερα 12 Ιανουαρίου-Ποια ήταν

 Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος The post Αγία Τατιανή η θαυματουργή: Εορτάζει σήμερα 12 Ιανουαρίου-Ποια ήταν appeared first on Newsitamea.gr.

Διαβάστε το στο newsitamea.gr

Εορτολόγιο Ιανουαρίου 2020: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12/1

Εορτολόγιο Ιανουαρίου 2020: Σήμερα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζουν: Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα Πάσχα 2020, Καθαρά Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτουν τα τριήμερα Το 2020 ήρθε και οι εργαζόμενοι… ψάχνουν από τώρα τις αργίες του 2020 και πότε πέφτουν τα τριήμερα, […]

Διαβάστε το στο neaselida.gr

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Σήμερα γιορτάζουν οι: Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τάνια, Μέρτιος, Μέρτης, Μύρτος, Μυρτιά, Μυρτούλα. Αγία Τατιανή Μάρτυρας της Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 12 Ιανουαρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Τατιανή ή Τατιάνα.  Όπως γράφει το SanSimera, η Τατιανή έζησε τα χρόνια του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Σεβήρου από επιφανείς γονείς και κατείχε το αξίωμα της διακόνισσας. Όταν ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε την πλούσια φιλανθρωπική δράση της διέταξε να τη συλλάβουν και την ανάγκασε να τον συνοδεύσει σε ειδωλολατρικό ναό, όπου η αγία με την προσευχή της γκρέμισε τα είδωλα. Επειδή η Τατιανή δεν πείστηκε ν’ απαρνηθεί τη χριστιανική της πίστη, υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια και

Διαβάστε το στο pronews.gr

Εορτολόγιο Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Σήμερα η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη της Αγίας Τατιανής. The post Εορτολόγιο Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα appeared first on sportime.gr.

Διαβάστε το στο sportime.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ekklisiaonline.gr

Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο Όρκος στην Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΥΡΩΝΑΣ ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός υποδέχτηκαν την ευωδιαστή Τιμία Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της Κυριακής του Παραλύτου

Τελέστηκε το Σαρανταημερο Μνημόσυνο του Γέροντος Εφραιμ Δικαιου

ΛΑΡΙΣΑ: Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό στις 17 ΜαΪου – Εσπερινό κήρυγμα

Εορτολόγιο Κυριακή 7 Μαΐου 2023