Η Παναγιά των Ελλήνων

03:06 - 15/08/2022

Οι πλατείες των χωριών «φοράνε τα καλά τους», οι τοπικές κοινότητες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι στήνουν γλέντια για να τιμήσουν τη Μεγαλόχαρη και οι πιστοί προσεύχονται και ευχαριστούν για το «θαύμα» της Παναγίας. Η μεγαλύτερη, κάθε καλοκαίρι, θρησκευτική γιορτή των Ελλήνων, στην «καρδιά» των διακοπών, δίνει την ευκαιρία σε όλους να βγουν στην ύπαιθρο, στα ξωκλήσια και στις εκκλησιές. Ημερήσια, διήμερα, ακόμη και τριήμερα πανηγύρια και εκδηλώσεις οργανώνονται σε όλη την χώρα.Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρο τόσο τις εκκλησίες των οικισμών όσο και τα υπαίθρια ξωκλήσια.Παλαιότερα, την οργάνωση των πανηγυριών αναλάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές

Διαβάστε Περισσότερα στο alexpolisonline.com
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η Παναγιά μαζί μας…

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ: Η Παναγιά μαζί μας... Του π. Ηλία Μάκου. Οι δύσκολες στιγμές, όταν τις ζούμε, μας πιέζουν ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να ανησυχούμε και να αγωνιούμε. Είτε αφορούν το Έθνος, είτε αφορούν το λαό, είτε αφορούν την κοινωνία, είτε αφορούν τον καθένα από μας. Το άρθρο Η Παναγιά μαζί μας… εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ alexpolisonline.com

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν... ένα δάσος»: Δράση του 1ου ΕΠΑΛ - 1ου ΕΚ Αλεξανδρούπολης

Από την Αλεξανδρούπολη η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει όλο τον κόσμο (photos)

Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: Δράση ενημέρωσης πολιτών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια

Βολές Πυροβολικού στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πετρωτών

Κομοτηνή: Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιοβανούδη «100 χρόνια πορείας στις μνήμες από το Σιναπλή και τη ζωή στη Μεσσούνη»

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜ-Θ για τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον σχολικό εκφοβισμό