Η Ουκρανία θρηνεί τον χαμό του 47χρονου καταξιωμένου χορευτή μπαλέτου
17:38 - 18/09/2022
Ένας διακεκριμένος ουκρανός χορευτής μπαλέτου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχασε τη ζωή του πολεμώντας στην πρώτη γραμμή εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στη χώρα του, τιμήθηκε σε μια τελετή στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας.
Η Εθνική Όπερα χαρακτήρισε "θαρραλέο ρομαντικό" και γενναίο μαχητή τον Ολεξάντρ Σαποβάλ, ο οποίος στις 12 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε από την έκρηξη ρωσικού όλμου στην ανατολική Ουκρανία.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη τελετή ήταν στρατιώτες από την μονάδα του Σαποβάλ και μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας του Κιέβου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον προθάλαμο του κτιρίου της Όπερας για να αποθέσουν λουλούδια στο φέρετρό του προτού αυτό τυλιχθεί με την εθνική σημαία
Διαβάστε Περισσότερα στο grtimes.gr