Δ. Καιρίδης: «Με την Τουρκία αναζητούμε φόρμουλα συνεργασίας ενάντια στην παράτυπη μετανάστευση προς όφελος όλων των πλευρών»
16:46 - 23/10/2023
Καιρίδης: Με βασικό θέμα το μεταναστευτικό ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στην Άγκυρα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά.
Μιλώντας στο Πρακτορείο Αναντολού, αναφέρθηκε στα ζητήματα που θα εξετασθούν στη διάρκεια των διμερών επαφών του στην Άγκυρα.
«Η παράτυπη μετανάστευση», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «συνιστά κρίσιμο πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία, καθώς και για ολόκληρη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η Τουρκία αποτελεί χώρα-κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος».
Ο κ. Καιρίδης ανέφερε ακόμα ότι οι συναντήσεις που θα γίνουν στην Άγκυρα πραγματοποιο
Διαβάστε Περισσότερα στο tilegrafimanews.gr