Πρωθυπουργός Δανίας: «Έχουμε υπό έλεγχο τον κορωνοϊό»
17:45 - 29/04/2020
Θετικά μηνύματα από την Δανία, όπως τόνισε η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν, ο κορωνοϊός βρίσκεται πλέον «υπό έλεγχο».
«Η μόλυνση βρίσκεται υπό έλεγχο και η στρατηγική της Δανίας καρποφόρησε σε μια πρώτη δύσκολη φάση» είπε η Μέτε Φρεντέρικσεν, ενώπιον του κοινοβουλίου.
Για να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού, η Δανία έκλεισε τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια, ορισμένους δημόσιους χώρους στο κοινό, όπως επίσης τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Επίσης, απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων.
Κάποιοι από αυτούς τους περιορισμούς έχουν ήδη αρθεί. Τα παιδιά έως την 6η δημοτικού επέστρεψαν στις τάξεις τους και τα κομμωτήρια όπω
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr