Έρευνα-σοκ για τον κορωνοϊό: Ασθενείς που ανέρρωσαν μπορεί να αντιμετωπίζουν επί χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας
10:18 - 13/05/2020
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανά την υφήλιο εκτιμάται ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19, αλλά η μάχη αυτή που έδωσαν με το νέο κορωνοϊό μπορεί να είναι απλώς η πρώτη από εκείνες που θα δώσουν στη συνέχεια οι ιαθέντες.
Ορισμένοι πρώην ασθενείς αναφέρουν δυσχέρεια στην αναπνοή, κόπωση και πόνους στο σώμα μήνες μετά τη μόλυνσή τους από τον φονικό κορωνοϊό με τα σχεδόν 290.000 θύματα παγκοσμίως . Όπως έδειξαν μελέτες μικρής κλίμακας στην Ουχάν της Κίνας και το Χονγκ Κονγκ κάποιοι επιζώντες αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη λειτουργία των πνευμόνων τους, της καρδιάς και του ήπατος. Όπως έχει διαπιστωθεί, ο κορωνοϊός επιτίθεται σε διάφορα συστήματα του οργανισμού, πέραν του αναπνευστικ
Διαβάστε Περισσότερα στο thestival.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Νέα έρευνα: Όσοι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό κινδυνεύουν να αντιμετωπίζουν επί χρόνια σημαντικά προβλήματα υγείας
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτιμάται πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως, έχουν «νικήσει» τον κορωνοϊό, αλλά αυτή «μάχη» ενδεχομένως να είναι η πρώτη από εκείνες που θα κληθούν μελλοντικά να δώσουν.
Ορισμένοι πρώην ασθενείς αναφέρουν δυσχέρεια στην αναπνοή, κόπωση και πόνους στο σώμα μήνες μετά τη μόλυνσή τους από τον φονικό κορωνοϊό με τα σχεδόν 290.000 θύματα παγκοσμίως .
Όπως έδειξαν μελέτες μικρής κλίμακας στην Ουχάν της Κίνας και το Χονγκ Κονγκ κάποιοι επιζώντες αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη λειτουργία των πνευμόνων τους, της καρδιάς και του ήπατος.
Όπως έχει διαπιστωθεί, ο κορωνοϊός επιτίθεται σε διάφορα συστήματα του οργανισμού, πέραν του ανα
Διαβάστε το στο pronews.gr