Μ.Βαρβιτσιώτης: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ανοίξουμε την αγορά μας» (βίντεο)
11:40 - 19/05/2020
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε ενημερωτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα τη χθεσινή γαλλο-γερμανική συμφωνία, για πακέτο στήριξης ύψους 500 δισ. ευρώ στις οικονομίες των κρατών-μελών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι ακόμα δεν ορίστηκε το πλαίσιο για το τι ποσοστό χρηματοδότησης αναλογεί στην κάθε χώρα και στάθηκε τόσο στην ουσία όσο και στον συμβολισμό του ζητήματος.
«Συζητάμε για επιδοτήσεις και όχι για δάνεια. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη των κρατών που ζητούσαν γενναία ενίσχυση νίκη απέναντι στις δυνάμεις που έλεγαν για δανεισμό και μνημόνια.
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr