#Άγιοι Σαράντα

Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024 – Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

vimaorthodoxias.gr
Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΚΑ´ 8 – 9 – 8 ο δε είπε· Βλέπετε μη πλανηθήτε· πολλοί γάρ ελεύσονται επί τώ ονόματί μου λέγοντες ότι εγώ ειμι καί ο καιρός ήγγικε. μη ούν πορευθήτε οπίσω αυτών. 9 όταν δε ακούσητε πολέμους και ακαταστασίας, μη πτοηθήτε· δεί γάρ ταύτα γενέσθαι πρώτον, αλλ’ ουκ ευθέως το τέλος. ΚΑΤΑ […]
13:09 08/03/2024

Άγιοι Σαράντα: Το ιστορικό εκκλησάκι που μεταφέρθηκε πάνω σε ράγες γιατί εμπόδιζε την κυκλοφορία στην Κηφισίας

Newside.gr
Η 9η Μαρτίου είναι η ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τους Αγίους Σαράντα και οι παλαιότεροι κάτοικοι της πόλης της Κηφισιάς ίσως φέρνουν στο μυαλό τους το μοναδικό γεγονός της μετακόμισης του μικρού βυζαντινού Ναού, που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βρισκόταν επί της Λ.Κηφισίας! Μια τέτοια μέρα σχεδόν, πριν απο 22 χρόνια […] Το άρθρο Άγιοι Σαράντα: Το ιστορικό εκκλησάκι που μεταφέρθηκε πάνω σε ράγες γιατί εμπόδιζε την κυκλοφορία στην Κηφισίας εμφανίστηκε πρώτα στο NewSide.
15:00 16/01/2024

10 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη των Αγίων Σαράντα Πέντε Μαρτύρων τιμά σήμερα, 10 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες μαρτύρησαν στη Νικόπολη της Αρμενίας και μεταξύ αυτών ήταν και οι πρόκριτοι της πόλεως Δανιήλ, Μαυρίκιος, Αντώνιος και Λεόντιος. Όταν το 315 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Λικίνιος εξέδωσε διάταγμα κατά των χριστιανών, οι Σαράντα Πέντε […]
00:09 10/07/2023

9 Μαρτίου: Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες

tromaktiko.gr
Σήμερα τιμάται η μνήμη των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια. Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι Σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες Στην αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται […] The post 9 Μαρτίου: Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες appeared first on Tromaktiko.gr.
12:38 09/03/2023

Καιρός σήμερα: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Πέμπτη 9 Μαρτίου- Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες

ekklisiaonline.gr
ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: ο καιρός σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Το άρθρο Καιρός σήμερα: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Πέμπτη 9 Μ
06:10 09/03/2023

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαρτίου: Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαρτίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Σήμερα εκτός από τους Αγίους Σαράντα Μάρτυρες γιορτάζει και ο Άγιος Καισάριος αδελφός Γρηγορίου Θεολόγου. Ο Άγιος Καισάριος ήταν ο μικρότερος αδελφός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και γεννήθηκε στη Ναζιανζό της Καππαδοκίας το έτος 330 μ.Χ. Το άρθρο Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαρτίου: Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:34 09/03/2023

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 9 Μαρτίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στην αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Το άρθρο Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 9 Μαρτίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 08/03/2023

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ- Άγιοι Σαράντα μάρτυρες: Ποιοι ήταν και γιατί τους τιμούμε σήμερα 9 Μαρτίου

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ: Οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες τιμώνται σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 από την Ορθοδοξία. οι 40 αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, Οι Άγιοι 40 συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο ‘Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στήν αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ- Άγιοι Σαράντα μάρτυρες: Ποιοι ήταν και γιατί τους τιμούμε σήμερα 9 Μαρτίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:18 08/03/2023

Ορθρινό Ευαγγέλιο Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 – Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες στην λίμνη της Σεβάστειας

ekklisiaonline.gr
Το Ορθρινό Ευαγγέλιο της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2023. Β Εβδομάδα Νηστειών. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην λίμνη της Σεβάστειας. Οι Άγιοι Χρίστος ο Ιερέας και Πανάγος οι Νεομάρτυρες. Κατά Λουκά: Σημάδια τελικής κρίσης και διωγμοί. Ορθρινό Ευαγγελικό απόσπασμα κατά την ημέρα εορτής των Αγίων σαράντα Μαρτύρων από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ορθρινό Ευαγγέλιο Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 – Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες στην λίμνη της Σεβάστειας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:36 08/03/2023

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΜΑΤΘΑΙΟΥ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες Γιορτή Σήμερα- 10 Ιουλίου

ekklisiaonline.gr
ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 10 Iουλίου 2022 07.00 - Κυριακής Δ Ματθαίου με την εορτή των Αγίων 45 Μαρτύρων. Το άρθρο ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΜΑΤΘΑΙΟΥ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες Γιορτή Σήμερα- 10 Ιουλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:58 10/07/2022

10 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες της Αρμενίας

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες εν Νικόπολη της Αρμενίας. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Επίσκοπος Άσσου. Η Οσία Αμαλία. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Δ Ματθαίου. Το άρθρο 10 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες της Αρμενίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 09/07/2022

Κυριακή Δ Ματθαίου Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 10 Iουλίου 2022

ekklisiaonline.gr
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 10 Iουλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Δ Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Δ Κυριακής Ματθαίου με την εορτή των Αγίων 45 Μαρτύρων - Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή Δ Ματθαίου. Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες εν Νικόπολη της Αρμενίας. Το άρθρο Κυριακή Δ Ματθαίου Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 10 Iουλίου 2022 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:06 08/07/2022

Εορτή των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων – Εορτολόγιο

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 9 Μαρτίου: Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια – Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Το άρθρο Εορτή των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων – Εορτολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:30 09/03/2022

9 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια τιμά σήμερα, 9 Μαρτίου, η Εκκλησία μας. Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στην αρχή τους […]
00:08 09/03/2022

Ορθρινό Ευαγγέλιο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 – Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες

ekklisiaonline.gr
Το Ορθρινό Ευαγγέλιο της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022. Α Εβδομάδα Νηστειών. Τετάρτη των Παννυχίδων. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην λίμνη της Σεβάστειας. Οι Άγιοι Χρίστος ο Ιερέας και Πανάγος οι Νεομάρτυρες. Κατά Λουκά: Σημάδια τελικής κρίσης και διωγμοί. Ορθρινό Ευαγγελικό απόσπασμα κατά την ημέρα εορτής των Αγίων σαράντα Μαρτύρων από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ορθρινό Ευαγγέλιο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 – Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:36 08/03/2022

Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 10 Ιουλίου- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες μαρτύρησαν στη Νικόπολη της Αρμενίας και μεταξύ αυτών ήταν και οι πρόκριτοι της πόλεως Δανιήλ, Μαυρίκιος, Αντώνιος και Λεόντιος. Όταν το 315 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Λικίνιος εξέδωσε διάταγμα κατά των χριστιανών, οι Σαράντα Πέντε αυτοί Άγιοι, πήγαν μόνοι τους στο δούκα και φανέρωσαν ότι είναι χριστιανοί. Το άρθρο Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 10 Ιουλίου- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 09/07/2021

Ευαγγέλιο Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 – Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι 45 Μάρτυρες εν Νικόπολη της Αρμενίας. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Επίσκοπος Άσσου. Κατά Ματθαίο: Τα δύο θεμέλια. Ο καθαρισμός του λεπρού. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 – Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:16 09/07/2021

Οι Άγιοι Σαράντα και το θαύμα στην Χαλκιδική με τον Τούρκο που άλλαξε γνώμη

vimaorthodoxias.gr
ΑΓΙΟΙ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ: Στην περιοχή του χωρίου Γοματίου της Χαλκιδικής υπήρχε μετόχι της Μονής Ξηροποτάμου. Η κτηματική περιουσία του μετοχίου απαλλοτριώθηκε και παραμένει μόνον ο ναός προς τιμήν των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, που υπάγεται στην ενορία Γοματίου. Η εορτή των αγίων Τεσσαράκοντα είναι και η κυρία εορτή της ενορίας. Λειτουργεί πάντοτε ο Μητροπολίτης Ιερισσού και παρατίθεται […]
16:21 08/04/2021

Αυτοί είναι οι Άγιοι Προστάτες για κάθε ασθένεια - Θεωρούνται θεραπευτές

pronews.gr
Aυτά είναι τα ονόματα των Αγίων που θεωρούνται Άγιοι Προστάτες – Θεραπευτές. 1. Ανίατες Ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών. 2. Αρθριτικά – Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός. 3. Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός. 4. Γυναικολογικά Προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα. 5. Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιο
10:48 12/03/2021

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες: Ποιοι ήταν και γιατί τους τιμούμε αύριο 9 Μαρτίου

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ: Οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες τιμώνται αύριο 9 Μαρτίου 2020 από την Ορθοδοξία. οι 40 αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, Οι Άγιοι 40 συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο ‘Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στήν αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Το άρθρο Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες: Ποιοι ήταν και γιατί τους τιμούμε αύριο 9 Μαρτίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:08 08/03/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load