#Άγιος Παρθένιος

Άγιος Παρθένιος Λαμψάκου: Οι γιατροί που την είχαν ξεγράψει δεν πίστευαν στα μάτια τους

vimaorthodoxias.gr
ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ – Ο Θεφόρος Άγιος Παρθένιος δεν εκδιώκει μόνο δαίμονες, αλλά «ο λαμπρός εωσφόρος των θαυματουργημάτων», «θαυμάτων πλήθει εμπρέψας», απλώνει τη θαυματουργική του δράση σε όλες τις ασθένειες και αναδεικνύεται «των πασχόντων προστάτης και θλιβομένων θερμός αντιλήπτωρ». Η κυρία Κυριακή Βερτοπούλου, κάτοικος Ζωγράφου, μας διηγήθηκε ένα θαύμα που της έκανε ο Άγιος Παρθένιος την […]
18:09 06/02/2024

Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023 – Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβυσδίου

vimaorthodoxias.gr
Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΕ´ 29 – 31 – 29 Και μεταβάς εκείθεν ο Ιησούς ήλθεν παρά την θάλασσαν της Γαλιλαίας, και αναβάς εις το όρος εκάθητο εκεί. 30 και προσήλθον αυτώ όχλοι πολλοί έχοντες μεθ’ εαυτών χωλούς, τυφλούς, κωφούς, κυλλούς, και ετέρους πολλούς, και έρριψαν αυτούς παρά τους πόδας του Ιησού, και εθεράπευσεν αυτούς· 31 […]
13:09 20/07/2023

Άγιος Παρθένιος ο Γ’ Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης: Αφοσιώθηκε στις μελέτες και έγινε ένας από τους σοφούς του 17ου αιώνα

ekklisiaonline.gr
24 Μαρτίου: Άγιος Παρθένιος ο Γ (ή Παρθενάκης) Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης… Το άρθρο Άγιος Παρθένιος ο Γ’ Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης: Αφοσιώθηκε στις μελέτες και έγινε ένας από τους σοφούς του 17ου αιώνα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 24/03/2023

24 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παρθένιος ο Γ (ή Παρθενάκης) Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου του Γ’ του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, 24 Μαρτίου, η Εκκλησία μας. Το άρθρο 24 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παρθένιος ο Γ (ή Παρθενάκης) Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:14 24/03/2023

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: Το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

ekklisiaonline.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα Σαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Αρτέμων ο Ιερομάρτυρας. Ο Άγιος Παρθένιος ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης. Ο Όσιος Αρτέμων ο Επίσκοπος Σελευκείας. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Αρτέμων. Δ Εβδομάδα Νηστειών. Προεόρτια του Ευαγγελισμού της Yπεραγίας Θεοτόκου. Δ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Το άρθρο Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: Το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 23/03/2023

Εορτολόγιο Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 – Άγιος Παρθένιος ο Γ

ekklisiaonline.gr
Το Εορτολόγιο της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Αρτέμων ο Ιερομάρτυρας και πρεσβύτερος Λαοδικείας. Ο Άγιος Παρθένιος ο Γ ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης. Ο Όσιος Αρτέμων ο Επίσκοπος Σελευκείας της Πισιδίας. Δ Εβδομάδα Νηστειών. Προεόρτια του Ευαγγελισμού της Yπεραγίας Θεοτόκου. Δ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Το άρθρο Εορτολόγιο Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 – Άγιος Παρθένιος ο Γ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:28 23/03/2023

Άγιος Παρθένιος γιορτή σήμερα: Η ιστορική Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας στην Εύβοια που γλίτωσε από τις φλόγες

ekklisiaonline.gr
Το μοναστήρι της Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, που μετρά μισό αιώνα ζωής, σώθηκε από τις φλόγες που το είχαν περικυκλώσει, ενώ η πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια καίει ασταμάτητα για δεύτερο 24ωρο. Το άρθρο Άγιος Παρθένιος γιορτή σήμερα: Η ιστορική Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας στην Εύβοια που γλίτωσε από τις φλόγες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:56 07/02/2023

Καιρός σήμερα: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Τρίτη 7 Φεβρουαρίου- Άγιος Παρθένιος γιορτή

ekklisiaonline.gr
ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: ο καιρός σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου , πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα
06:08 07/02/2023

Εορτολόγιο Σήμερα 7 Φεβρουαρίου γιορτή: Άγιος Παρθένιος- Η Κάρα του Προστάτου των Καρκινοπαθών στην ΙΜ Μακρυμάλλη

ekklisiaonline.gr
Βορείως των Ψαχνών και σε απόσταση μικρή από το χωριό Μακρυμάλλη, είναι κτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου, η Μονή Μακρυμάλλη. Το άρθρο Εορτολόγιο Σήμερα 7 Φεβρουαρίου γιορτή: Άγιος Παρθένιος- Η Κάρα του Προστάτου των Καρκινοπαθών στην ΙΜ Μακρυμάλλη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:14 06/02/2023

Π Παρθένιος: Με αυτή την προσευχή με βοήθησε ο Άγιος Παρθένιος στο νοσοκομείο

ekklisiaonline.gr
…Δεδοξασμένε και Θαυματουργέ πάτερ συ και νυν επάκουσον της δεήσεως ημών και δώς τω πάσχοντι και νοσούντα ικέτη σου την κατ’άμφω υγείαν… (Άγιος Παρθένιος). Το άρθρο Π Παρθένιος: Με αυτή την προσευχή με βοήθησε ο Άγιος Παρθένιος στο νοσοκομείο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:28 28/01/2023

Ευαγγέλιο Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 – Άγιος Παρθένιος Ραδοβυσδίου

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Όσιοι Συμεών και Ιωάννης οι δια Χριστόν Σαλοί. Ο Άγιος Παρθένιος ο Επίσκοπος Ραδοβυσδίου. Κατά Ματθαίο: Η εξήγηση της παραβολής των ζιζανίων. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 – Άγιος Παρθένιος Ραδοβυσδίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:16 20/07/2022

Τιμάται η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου

karditsanews.gr
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου επισκόπου Ραδοβισδίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Βατσουνιάς. Ο Άγιος Παρθένιος γεννήθηκε στο χωριό Βατσουνιά Καρδίτσης, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στην χορεία ...
18:04 19/07/2022

Πατρ. Παρθένιος: Οι Οθωμανοί τον κρέμασαν και τον άφησαν εκεί για 3 μέρες

ekklisiaonline.gr
O Άγιος Παρθένιος ο Γ , Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως τιμάται από τη εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου. Το άρθρο Πατρ. Παρθένιος: Οι Οθωμανοί τον κρέμασαν και τον άφησαν εκεί για 3 μέρες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:34 24/03/2022

Καθαρά Δευτέρα, Άγιος Παρθένιος, εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα- Νέα αρτάκη τσεκούρι

ekklisiaonline.gr
Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 - 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Το άρθρο Καθαρά Δευτέρα, Άγιος Παρθένιος, εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα- Νέα αρτάκη τσεκούρι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:24 07/02/2022

ΕΥΒΟΙΑ: Μυρόβλησε ο Άγιος Παρθένιος ανήμερα της εορτής του σε εικόνα από το μοναστήρι του (VIDEO)

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ : Μυρόβλησε εικόνα του Αγίου Παρθενίου που πήραν οι Αλέξανδρος και Ζέφη Ανδρικοπούλου από τη μονή Μακρυμάλλη στην Εύβοια ανήμερα της εορτής του Αγίου. Το άρθρο ΕΥΒΟΙΑ: Μυρόβλησε ο Άγιος Παρθένιος ανήμερα της εορτής του σε εικόνα από το μοναστήρι του (VIDEO) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 07/02/2022

Άγιος Παρθένιος: Όσο χειρουργούσα τα χέρια μου έφευγαν και δεν κατάλαβα πως τελείωσε τόσο γρήγορα η εγχείρηση

ekklisiaonline.gr
Θαύμα: Σαν πρώτο θαύμα απαλλαγής από τη φοβερή νόσο του καρκίνου, παραθέτουμε τη γεμάτη περιπέτειες μαρτυρία του κ. Στέφανου Στεφάνου,συνταξιούχου ναυτικού, που κατοικεί στον Πειραιά και κατάγεται από την Άνδρο. Το άρθρο Άγιος Παρθένιος: Όσο χειρουργούσα τα χέρια μου έφευγαν και δεν κατάλαβα πως τελείωσε τόσο γρήγορα η εγχείρηση εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:42 06/02/2022

Εορτολόγιο σήμερα 7 Φεβρουαρίου- Άγιος Παρθένιος: Ο Προστάτης των καρκινοπαθών που διώχνει το κακό

ekklisiaonline.gr
Άγιος Παρθένιος: Ο Όσιος Παρθένιος έζησε στα χρόνια της βασιλείας του Μ. Κωνσταντίνου. Το άρθρο Εορτολόγιο σήμερα 7 Φεβρουαρίου- Άγιος Παρθένιος: Ο Προστάτης των καρκινοπαθών που διώχνει το κακό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:10 06/02/2022

Άγιος Παρθένιος γιορτή- Ι.Μ. Μακρυμάλλη Εύβοιας ΤΩΡΑ: Πλήθη λαού στον Εσπερινό του προστάτου των καρκινοπαθών (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Με κατάνυξη τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικος Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Πατρός Ημών Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου. Το άρθρο Άγιος Παρθένιος γιορτή- Ι.Μ. Μακρυμάλλη Εύβοιας ΤΩΡΑ: Πλήθη λαού στον Εσπερινό του προστάτου των καρκινοπαθών (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:42 06/02/2022

Ο Άγιος Παρθένιος σώζει μία εικοσιεξάχρονη κοπέλλα

ekklisiaonline.gr
Το θαύμα αυτό έχει σχέση με μία κοπέλλα, την κ. Στρατούλα από τη Χαλκίδα που στα 26 της χρόνια, το Σεπτέμβριο τού 1996, προσβλήθηκε από καρκίνο. Να πως μας διηγείται η ίδια τον θαυματουργικό τρόπο με τον οποίο απαλλάχτηκε από αυτόν. Το άρθρο Ο Άγιος Παρθένιος σώζει μία εικοσιεξάχρονη κοπέλλα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:02 06/02/2022

Άγιος Παρθένιος-7 Φεβρουαρίου: Συγκλονιστική μαρτυρία για ένα θαύμα του Αγίου

ekklisiaonline.gr
Μια συγκλονιστική μαρτυρία: Σαν πρώτο θαύμα απαλλαγής από τη φοβερή νόσο τού καρκίνου, παραθέτουμε τη γεμάτη περιπέτειες μαρ­τυρία τού κ. Στέφανου Στεφάνου, συνταξιούχου ναυτικού, που κατοικεί στον Πειραιά και κατάγεται από την Άνδρο. Ο ίδιος μας έγραψε την ιστορία του και εμείς την κατα­χωρούμε χωρίς καμμία αλλαγή. Το άρθρο Άγιος Παρθένιος-7 Φεβρουαρίου: Συγκλονιστική μαρτυρία για ένα θαύμα του Αγίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:52 06/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load