#Οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση: Ποιες εξετάσεις δικαιούνται οι ασθενείς ανά ηλικία [νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο]

iatropedia.gr
Νέος «κόφτης» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θέτει περιορισμούς στις εξετάσεις για την οστεοπόρωση. The post Οστεοπόρωση: Ποιες εξετάσεις δικαιούνται οι ασθενείς ανά ηλικία [νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο] appeared first on Iatropedia.
08:09 20/04/2024

Μαρκόπουλο: Προγραμματισμός για Καρδιολογικό Έλεγχο & Οστεοπόρωση μέσω του ΚΕΠ Υγείας

irafina.gr
Αγαπητοί Συμπολίτες μας, Συνεχίζεται η δράση πρόληψης με προγραμματισμό εμβόλιμων δωρεάν εξετάσεων, που διοργανώνεται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου. Σας υπενθυμίζουμε, ότι οι εξετάσεις αφορούν τον Καρδιολογικό Έλεγχο και την Οστεοπόρωση. Για το μήνα Απρίλιο, παρακαλούμε τους Δημότες που ενδιαφέρονται για εξετάσεις, να καλέσουν για να […]
14:46 19/03/2024

Οστεοπόρωση: Η τύχη να ζείτε σε… “πράσινη γειτονιά” – Πώς αυξάνει την οστική πυκνότητα και προφυλάσσει από κατάγματα

instyle.gr
Αν μένετε σε περιοχή που όταν ξυπνάτε και ανοίγετε το παράθυρό σας, αντικρίζετε ένα καταπράσινο τοπίο, τότε είστε πολύ τυχερές. Όχι μόνο για την καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω του οξυγόνου που προσφέρουν τα δέντρα αλλά και στις αλλαγές που παρατηρούνται στη σύσταση των οστών. Αυτό ανακάλυψε μία νεότερη μελέτη, τα ευρήματα της οποίας, δημοσιεύτηκαν στο […] The post Οστεοπόρωση: Η τύχη να ζείτε σε… “πράσινη γειτονιά” – Πώς αυξάνει την οστική πυκνότητα και προφυλάσσει από κατάγματα appeared first on InStyle.
11:46 17/03/2024

Εμμηνόπαυση: Οδηγός για μια ομαλή μετάβαση

tilegrafimanews.gr
Η εμμηνόπαυση, μια φυσιολογική διαδικασία στη ζωή κάθε γυναίκας, σηματοδοτείται από την παύση της έμμηνης ρύσης για 12 συνεχόμενους μήνες. Συνήθως, λαμβάνει χώρα μεταξύ 45-55 ετών, με τον μέσο όρο ηλικίας να αγγίζει τα 51. Συμπτώματα: Αλλαγές στην έμμηνο ρύση (ακανόνιστη, ασταθής ροή) Εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση Αϋπνία και ευερεθιστότητα Αλλαγές στη διάθεση και απώλεια λίμπιντο Κολπική ξηρότητα και ατροφία Αύξηση βάρους και απώλεια μυϊκής μάζας Οστεοπόρωση και αραίωση οστών Πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα: Υγιεινός τρόπος ζωής: Διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, σωματική άσκηση, επαρκής ύπνος, διαχείριση άγχους. Θ
19:46 13/03/2024

Μαρκόπουλο: Προγραμματισμός καρδιολογικών εξετάσεων & οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου

irafina.gr
Προγραμματισμός εξετάσεων Μαρτίου στο Κέντρο Υγείας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μαρκοπούλου Αγαπητοί Συμπολίτες μας, Συνεχίζεται η δράση πρόληψης με προγραμματισμό εμβόλιμων δωρεάν εξετάσεων, που διοργανώνεται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου. Σας υπενθυμίζουμε, ότι οι εξετάσεις αφορούν τον Καρδιολογικό Έλεγχο και την Οστεοπόρωση. Για το μήνα […]
12:46 18/02/2024

Οστεοπόρωση: Ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για πρόληψη και θεραπεία

iatropedia.gr
Τα οφέλη που παρέχει η συστηματική γυμναστική στα οστά. Ποια είδη ασκήσεως πρέπει να αποφεύγονται. The post Οστεοπόρωση: Ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για πρόληψη και θεραπεία appeared first on Iatropedia.
16:09 13/01/2024

Οστεοπόρωση: Οι τροφές που ενισχύουν τα οστά

olympia.gr
Οι τροφές που καταναλώνετε επηρεάζουν την δομή των οστών σας. Μαθαίνοντας για τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών και τη συνολική σας υγεία θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές κάθε μέρα. Στην οστεοπόρωση, αν ακολουθείτε μια καλά […] Οστεοπόρωση: Οι τροφές που ενισχύουν τα οστά - olympia
22:28 22/11/2023

4 στις 10 γυναίκες παθαίνουν κάταγμα μετά τα 50 – Τι μπορεί να συμβαίνει

iatropedia.gr
Ανησυχητικά ευρήματα από έρευνα του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (IOF) σε πέντε χώρες του κόσμου. The post 4 στις 10 γυναίκες παθαίνουν κάταγμα μετά τα 50 – Τι μπορεί να συμβαίνει appeared first on Iatropedia.
13:09 21/10/2023

Οστεοπόρωση: Τα 5 απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να την προλάβετε

olympia.gr
Η πρόσληψη των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και την προστασία από την οστεοπόρωση, τη σταδιακή αποδυνάμωση των οστών που αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Η υγεία των οστών αρχίζει να επιδεινώνεται στις γυναίκες μετά την ηλικία των 30, ενώ μετά την εμμηνόπαυση, η απώλεια της οστικής πυκνότητας συντελείται με ταχείς […] Οστεοπόρωση: Τα 5 απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να την προλάβετε - olympia
12:28 21/10/2023

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: 7 τροφές και 5 συνήθειες που δυναμώνουν τα οστά

iatropedia.gr
Η 20η Οκτωβρίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης. Τι να προσέχετε για να έχετε γερά οστά. The post Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: 7 τροφές και 5 συνήθειες που δυναμώνουν τα οστά appeared first on Iatropedia.
16:09 20/10/2023

Οστεοπόρωση: Η μοναξιά απειλεί και την υγεία των οστών μας

instyle.gr
Η “επιδημία της μοναξιάς” αποτελεί δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας είναι σημαντικές καθώς στη μοναξιά οφείλονται πολύ συχνά ο αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ωστόσο μία νέα μελέτη κατέγραψε ότι η μοναξιά απειλεί και τα οστά μας. Συγκεκριμένα την ποιότητα της οστικής μάζας, που έχει ως αποτέλεσμα την […] The post Οστεοπόρωση: Η μοναξιά απειλεί και την υγεία των οστών μας appeared first on InStyle.
16:46 22/06/2023

Οστεοπόρωση: 5 συνήθειες που συμβάλλουν στην υγεία των οστών μας

instyle.gr
Η οστεοπόρωση απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο καθώς συνήθως εμφανίζεται μετά τα 50 έτη με τη συχνότητά της να αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας. Διακρίνεται στην μετεμμηνοπαυσιακή, στη γεροντική και τη δευτεροπαθή. Είναι μια νόσος του σκελετικού συστήματος, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα και διαταραχή της αρχιτεκτονικής των οστών. Το αποτέλεσμα είναι […] The post Οστεοπόρωση: 5 συνήθειες που συμβάλλουν στην υγεία των οστών μας appeared first on InStyle.
22:46 05/06/2023

Λαμία: Δράση ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Οστεοπόρωση ,τον καρκίνο, και τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία

lamiafm1.gr
Πραγματοποιήθηκε απο τον Σύλλογο Διαβητικών Π.Ε Φθιώτιδας 360° εκδήλωση σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος το Σάββατο 27 Μαΐου ,στην πλατεία Ελευθερίας με τίτλο “Nα ζεις να αγαπάς να μαθαίνεις». Μια εκδήλωση με δράσεις υγείας, προληπτικού ελέγχου, ενσυναίσθησης και προσφοράς  προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.   Στα πλαίσια της δράσεις και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του Φθιωτικού κοινού […] The post Λαμία: Δράση ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Οστεοπόρωση ,τον καρκίνο, και τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
13:02 27/05/2023

Οστεοπόρωση: Ποια βότανα βοηθούν στην αντιμετώπιση

tromaktiko.gr
Η οστεοπόρωση μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα, εύθραυστα οστά που σπάνε εύκολα. Με τα χρόνια, οι ορμόνες πέφτουν. Κι έτσι τα οστά μας μπορεί να γίνουν πιο αδύναμα.  Γιαυτό, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και οι ηλικιωμένοι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν οστεοπόρωση. Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης περιλαμβάνουν: μέγεθος σώματος εθνικότητα οικογενειακό ιστορικό […] The post Οστεοπόρωση: Ποια βότανα βοηθούν στην αντιμετώπιση appeared first on Tromaktiko.gr.
10:05 01/05/2023

Οστεοπόρωση: Αυτό είναι το φρούτο που την προλαμβάνει

tromaktiko.gr
Η οστεοπόρωση είναι περισσότερο στην ζωή μας από ότι πιστεύουμε. Στοιχεία δείχνουν πως οι μισές γυναίκες άνω των 50 ετών κινδυνεύουν περισσότερο με κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης. Στους άνδρες, το ποσοστό αυτό είναι 25%. Η απώλεια της οστικής πυκνότητας μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι όμως πιο συχνή στους ηλικιωμένους. Η οστεοπόρωση εμφανίζεται συχνότερα σε […] The post Οστεοπόρωση: Αυτό είναι το φρούτο που την προλαμβάνει appeared first on Tromaktiko.gr.
17:05 25/04/2023

Δράση στη Γαβαλού για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

agriniopress.gr
Δράση με θέμα την πρόληψη της οστεοπόρωσης και άλλων συχνών μυοσκελετικών προβλημάτων μέσω της φυσικής δραστηριότητας και κυρίως του χορού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 και ώρα 7 μμ, στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Γαβαλούς. Συγκεκριμένα, η δράση θα περιλαμβάνει ομιλίες – παρεμβάσεις με θεματολογία: 1. Οστεοπόρωση 2. Συχνότερα μυοσκελετικά προβλήματα 3. Οφέλη …
17:30 12/04/2023

13 Τρόποι για να Σταματήσετε την Οστεοπόρωση και να Ενισχύσετε τα Οστά Σας !

newsitamea.gr
Για την οστεοπόρωση, όπως και στις περισσότερες ασθένειες, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο φαινόμενο . Δυστυχώς, οι θεραπείες για την οστεοπόρωση εφαρμόζονται εκ των υστέρων, που σημαίνει ότι ήδη υπάρχει στον ασθενή απώλεια οστικής πυκνότητας. Συχνά, διαπιστώνουμε το πρόβλημα όταν το άτομο...
20:06 08/04/2023

Οστεοπόρωση: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για καλύτερη ποιότητα ζωής;

tromaktiko.gr
Επειδή τα άτομα με οστεοπόρωση είναι πιο επιρρεπή σε κατάγματα, η αυτοφροντίδα και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι απαραίτητες. Υπάρχουν μέτρα που μπορούν να προάγουν την υγεία των οστών και να βοηθήσουν στην πρόληψη πτώσεων και σπασμένων οστών. Οι πτώσεις είναι μια κοινή αιτία και μάλιστα τα σπασμένα οστά είναι το πιο συχνό φαινόμενο σε […] The post Οστεοπόρωση: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για καλύτερη ποιότητα ζωής; appeared first on Tromaktiko.gr.
22:07 04/04/2023

Οστεοπόρωση εμφυτεύματα: Πώς επιδρά η νόσος στην οδοντική μας υγεία;

tromaktiko.gr
Η οστεοπόρωση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από απώλεια οστικής μάζας. Αποδυναμώνει τα οστά μειώνοντας την οστική πυκνότητα, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε κατάγματα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η οστεοπόρωση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και άλλα προβλήματα υγείας. Τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στην πλάτη, απώλεια ύψους και εύθραυστα οστά. […] The post Οστεοπόρωση εμφυτεύματα: Πώς επιδρά η νόσος στην οδοντική μας υγεία; appeared first on Tromaktiko.gr.
13:08 02/04/2023

Οστεοπόρωση Lancet: Σχέση μεταξύ κακής ποιότητας αέρα και οστεοπόρωσης

tromaktiko.gr
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα, αλλά νέα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία εκτείνονται πολύ πέρα από το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ της […] The post Οστεοπόρωση Lancet: Σχέση μεταξύ κακής ποιότητας αέρα και οστεοπόρωσης appeared first on Tromaktiko.gr.
15:08 31/03/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load