#Πειρατεία

Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά του Ομάν

militaire.gr
Σε εξέλιξη είναι πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ST NIKOLAS στα ανοιχτά του Ομάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι και ένας Έλληνας που είναι ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφαλείας Ambrey το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ-ε-Τζασκ στο Ιράν όταν ανοιχτά του Ομάν επιβιβάστηκαν 4-5 ένοπλοι. Η αρχή Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα πληροφορίες για ένα δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανατολικά της ακτής του Ομάν και στο οποίο έχουν ανέβει τέσσερις με πέντε ένοπλοι. Οι ένοπλοι εισβολείς αναφέρ
12:00 11/01/2024

Η ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Πύλου - Τι ισχύει για τη ναυτική έρευνα και διάσωση

alexpolisonline.com
του Νικολάου Παπανικολόπουλου Με τη λήξη του τριήμερου Εθνικού Πένθους που κηρύχθηκε 14-16 Ιουνίου, από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, μετά το ναυάγιο με 78 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, εντός του ελληνικού FIR, και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων που μπορεί να ξεπερνά και τα 700 άτομα, θα προσεγγίσουμε αυτή τη ναυτική τραγωδία μέσα από επίσημα κείμενα της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας. Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της ΘάλασσαςΗ «Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας», γνωστή ως UNCLOS 82, τέθηκε σε ισχύ από 16 Νοεμβρίου 1994 και η Ελλάδα την επικύρωσε με το Νόμο 2321, τον Ιούνιο του 1995, αναφέρει: Άρθρο 99. Απαγόρευση μεταφοράς δούλων. Κάθε Κράτος π
10:53 17/06/2023

Πειρατεία σε πλοίο στη Σιγκαπούρη – Εκτός λειτουργίας ο πομπός που στέλνει δεδομένα για τη θέση του

Newsbeast.gr
Πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο, στον θαλάσσιο χώρο 550 χιλιόμετρα και πλέον από τα παράλια της Ακτής Ελεφαντοστού, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον νηογνώμονα της Σιγκαπούρης. Είκοσι μέλη πληρώματος, διαφόρων εθνικοτήτων, βρίσκονταν στο Success 9 όταν οι άγνωστοι ανέβηκαν στο πλοίο προχθές Δευτέρα, σύμφωνα με το λιμενικό της Σιγκαπούρης. Το Λιμενικό ανέφερε χθες πως συνεργάζεται στενά με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το κέντρο συντονισμού θαλάσσιων επιχειρήσεων διάσωσης στη Μονρόβια και με το κέντρο διοίκησης και ελέγχου Τσαγκί της Σιγκαπούρης για να εξακριβωθεί ποια είναι η κατάσταση και να προσφερθεί «βοήθεια», ανάλογα με το τι απαιτείται. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες. Το πλοίο ανήκει σε ναυ
09:14 12/04/2023

Πειρατεία σε τάνκερ στην Ακτή Ελεφαντοστού – Άγνωστοι έκαναν ρεσάλτο εν πλω και το κατέλαβαν

Newsit
Άγνωστοι έκαναν πειρατεία σε τάνκερ που ήταν εν πλω στα ανοιχτά της Ακτής Ελεφαντοστού και το κατέλαβαν. Άγνωστοι περικύκλωσαν κι ανέβηκαν σε τάνκερ εγγεγραμμένο στον νηογνώμονα της Σιγκαπούρης στον θαλάσσιο χώρο 550 χιλιόμετρα και πλέον από τα παράλια της Ακτής Ελεφαντοστού, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τρίτη (11.4.2023). Είκοσι μέλη πληρώματος, διαφόρων εθνικοτήτων, βρίσκονταν στο τάνκερ Success ... Περισσότερα To άρθρο Πειρατεία σε τάνκερ στην Ακτή Ελεφαντοστού – Άγνωστοι έκαναν ρεσάλτο εν πλω και το κατέλαβαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:40 12/04/2023

ΙΜΟ Ελλάδα – Τουρκία και Απορίες από τον Δρ Δ.Σταθακόπουλο

militaire.gr
Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου       Πριν αρκετά χρόνια υπήρξα Νομικός σύμβουλος στο Υπ.Εμ.Ναυτιλίας . Έπεσα επάνω στην περίοδο που η Ελλάδα προωθούσε το Ν.4058/16.03.2012 για την καταπολέμηση της θαλάσσιας Πειρατείας στην ανοιχτή θάλασσα. Ως ηγέτιδα της Ναυτιλίας η Ελλάδα,  είχε Πρόεδρο ( μέχρι 31.12.2011) στον ΙΜΟ ( Internatiol Maritime Organization –  London ) του […] The post ΙΜΟ Ελλάδα – Τουρκία και Απορίες από τον Δρ Δ.Σταθακόπουλο appeared first on Militaire.gr.
15:02 21/03/2023

Θεσσαλονίκη: «Τίτλοι τέλους» για το βίντεο κλαμπ στη Σόλωνος – Όλα στο ράφι προς 1€

grtimes.gr
Είκοσι χιλιάδες αντίτυπα, 15.000 τίτλοι, ταινίες κλασικές, εποχής, ταινίες σταθμοί της 7ης τέχνης, επιστημονικής φαντασίας, κομεντί, ρομαντικές, περιπέτειας, παιδικές. Όλα στο ράφι προς πώληση, στην τιμή του ενός ευρώ. Ο λόγος, οι τίτλοι τέλους που πέφτουν για το επί 25ετίας βίντεο κλαμπ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) «Κλείνουμε 1997 – 2022, ευχαριστούμε!!» αναγράφεται εδώ και λίγες ημέρες στις βιτρίνες του ιστορικού βίντεο κλαμπ Cinema Club επί της Σόλωνος 47, κοντά στο παρκάκι της Πέτρου Συνδίκα. Τέλος εποχής για ένα ακόμη βίντεο κλαμπ που παρά τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν ο συγκεκριμένος κλάδος, κατάφερε να σταθεί όρθιο επί 25 έτη. «Άνοιξα
07:48 09/08/2022

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: «Μη μπλέκετε τις ΗΠΑ» λέει το Ιράν στην Ελλάδα

Newsit
Το Ιράν κάλεσε την Ελλάδα, να συνεργασθεί για την επίλυση της κρίσης χωρίς την ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την σύλληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuter’s Η Τεχεράνη πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση κατά των ελληνικών τάνκερ, αφού η Αθήνα είχε ακινητοποιήσει προηγουμένως υπό ιρανική σημαία τάνκερ, ... Περισσότερα To άρθρο Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: «Μη μπλέκετε τις ΗΠΑ» λέει το Ιράν στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:48 31/05/2022

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: «Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ« – Οι διάλογοι την ώρα του ρεσάλτο

Newsit
Συνεχίζεται το θρίλερ το ναυτικό θρίλερ στον Περσικό Κόλπο μετά το ρεσάλτο σε δύο ελληνικά πλοία από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης. Και μπορεί το Ιράν να τονίζει ότι τα πληρώματα των πλοίων δεν κρατούνται ωστόσο η αγωνία παραμένει για τους 9 Ελληνες ναυτικούς και τον έναν Κύπριο που ήταν στα δύο τάνκερ ελληνικών συμφερόντων. ... Περισσότερα To άρθρο Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: «Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ« – Οι διάλογοι την ώρα του ρεσάλτο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:36 28/05/2022

Πειρατεία στον Περσικό: Κορυφώνεται η αγωνία για τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων

onalert.gr
Οι «Φρουροί της Επανάστασης», το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που έκανε την πειρατεία, είναι εξαιρετικά φειδωλοί στις πληροφορίες που μεταδίδουν. The post Πειρατεία στον Περσικό: Κορυφώνεται η αγωνία για τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων appeared first on OnAlert.
12:20 28/05/2022

Το Ιράν κρατά δύο τάνκερ με εννέα Έλληνες και άλλους 40 ναυτικούς - Πειρατεία καταγγέλλει η Αθήνα

Cnn.gr
Διπλωματική διελκυστίνδα μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης προκάλεσε η κίνηση του Ιράν να κατασχέσει δύο τάνκερ ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο. Οι Φρουροί της Επανάστασης -το επίλεκτο τμήμα των ιρανικών ενόπλων…Περισσότερα...
23:02 27/05/2022

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τη Μόσχα για… Πειρατεία στη Μαύρη Θάλασσα

paraskhnio.gr
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, το ουκρανικό ναυτικό έκλεισε το βορειοδυτικό μέρος της Μαύρης Θάλασσας, αποκλείοντας την πλεύση των σκαφών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτή η απόφαση λήφθηκε «προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από πράξεις πειρατείας που μπορεί να προέλθουν από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό», όπως αναφέρεται. Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι πολεμικά Το άρθρο Οι Ουκρανοί κατηγορούν τη Μόσχα για… Πειρατεία στη Μαύρη Θάλασσα εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
18:24 02/03/2022

ΗΠΑ: Διώξεις σε τέσσερις Λευκορώσους αξιωματούχους για την εκτροπή αεροσκάφους στο Μινσκ

pronews.gr
Η αμερικανική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη σε Λευκορώσους αξιωματούχους, τους οποίους κατηγορεί για την εκτροπή το 2021 αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ. Επτά μήνες μετά την εκτροπή στο Μινσκ, την 23η Μαΐου, αεροσκάφους που συνέδεε την Αθήνα με το Βίλνιους από λευκορωσικό καταδιωκτικό, ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη άσκησε δίωξη σε τέσσερις Λευκορώσους για «συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη πράξης πειρατείας». Στην πτήση Ryanair 4978 επέβαιναν «τέσσερις αμερικανοί υπήκοοι και πάνω από εκατό άλλοι επιβάτες», υπενθύμισαν εισαγγελείς του Μανχάταν. Μαζί με το FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης, κατηγόρησαν σε κοινή ανακοίνωσή τους «τους Λευκορώσους αξιωματούχους Λεονίντ Μιχαλάγεβιτς Τσούρο, Αλέγκ
09:16 21/01/2022

Σαουδική Αραβία: «Πειρατεία των Χούθι σε πλοίο με ιατρική βοήθεια» – «Ήταν εχθρικό» απαντούν οι αντάρτες

onalert.gr
Οι σιίτες αντάρτες Χούθι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, όπως και την πρωτεύουσα Σαναά. The post Σαουδική Αραβία: «Πειρατεία των Χούθι σε πλοίο με ιατρική βοήθεια» – «Ήταν εχθρικό» απαντούν οι αντάρτες appeared first on OnAlert.
12:32 03/01/2022

Πλοίο με σημαία των ΗΑΕ στα χέρια των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

militaire.gr
Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στον πόλεμο στην Υεμένη κατηγόρησε σήμερα τους σιίτες αντάρτες Χούθι ότι “συνέλαβαν” ένα πλοίο με σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που εκπρόσωπος του κινήματος επιβεβαίωσε, κάνοντας λόγο όμως για ένα “εχθρικό” πλοίο. “Πειρατεία σημειώθηκε στο πλοίο με το όνομα ‘Rawabi’, με σημαία […] The post Πλοίο με σημαία των ΗΑΕ στα χέρια των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα appeared first on Militaire.gr.
11:56 03/01/2022

«Κατέβηκαν» 63 «πειρατικές» ιστοσελίδες που μετέδιδαν παράνομα αγώνες

Newsit
Πάνω από 60 ιστοσελίδες «κατέβηκαν» ύστερα από την Επιτροπή Πειρατείας του ΟΠΙ ύστερα από τη μετάδοση live γεγονότων όπως αγώνων, για τα οποία δεν είχαν τα αντίστοιχα πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ... Περισσότερα To άρθρο «Κατέβηκαν» 63 «πειρατικές» ιστοσελίδες που μετέδιδαν παράνομα αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:22 11/11/2021

63 πειρατικές ιστοσελίδες «κατέβηκαν» από την Επιτροπή Πειρατείας του ΟΠΙ

naftemporiki.gr
Σύμφωνα με τις αποφάσεις με αριθμούς 27 και 28/20.10.2021 της ΕΔΠΠΙ, οι πάροχοι πρόσβασης στο διαδίκτυο διατάχθηκαν να διακόψουν εντός 6 έως 12 ωρών από την κοινοποίηση των αποφάσεων και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021, την πρόσβαση σε 63 domain names.
13:04 11/11/2021

«Πειρατεία» σε λεωφορείο στη Βόρεια Ιρλανδία - Τέσσερις άγνωστοι το άρπαξαν και το πυρπόλησαν -Δείτε βίντεο

ProtoThema.gr
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς - Η περιοχή Τσερτς Ρόουντ έχει αποκλειστεί προς το παρόν και υπάρχουν εκτροπές της κυκλοφορίας
00:22 08/11/2021

ΠΕΠΕΝ: Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας - Όμηροι 3 μέλη του πληρώματος

Zougla
Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο, με ομήρους δύο ναύτες και τον πλοίαρχο έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή...
22:12 28/11/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load