Αυτό είναι το τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο κατά 45%
pronews.gr
Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σαλάτα, φροντίστε να προσθέσετε ένα ευρέως διαδεδομένο τρόφιμο, που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Το τρόφιμο αυτό είναι τα μανιτάρια, τα οποία μπορεί να δρουν προστατευτικά εναντίον του καρκίνου, σύμφωνα με μία νέα, σημαντική ανάλυση. Μάλιστα δεν χρειάζεται να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες για να αποκομίσετε αυτό το όφελος. Μόλις 18 γραμμάρια την ημέρα είναι αρκετά για να μειωθεί ο κίνδυνος αναπτύξεως καρκίνου σχεδόν κατά το ήμισυ.
Την ανάλυση πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Ίδρυμα Καρκίνου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Οι ερευνητές εξέτασαν συνδυαστικά τα δεδομένα από 17 μελέτες
11:42 11/05/2021