#Πηνειός

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία από το 1540 μέχρι τον Daniel – Τι έλεγε ο Στράβων πριν από 2.000 χρόνια

empisteutiko.gr
Ήδη, ο αρχαίος γεωγράφος Στράβων (64 π.Χ.-24 μ.Χ.) αναφέρει ότι ο Πηνειός υπερχείλιζε και τα νερά του λίμναζαν: «ὁ γὰρ Πηνειὸς διά μέσης ῥέων καὶ πολλοὺς δεχόμενος ποταμοὺς ὑπερχεῖται πολλάκις· τὸ δὲ παλαιὸν καὶ ἐλιμνάζετο, ὡς λόγος» «Η πιο μεγάλη πλημμύρα, που σημειώθηκε παλαιότερα στα Τρίκαλα, είναι αυτή του 1907. Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας […] The post Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία από το 1540 μέχρι τον Daniel – Τι έλεγε ο Στράβων πριν από 2.000 χρόνια appeared first on Empisteutiko.gr.
16:58 09/03/2024

Φούσκωσε επικίνδυνα ο ποταμός Πηνειός - Συνεργεία της Περιφέρειας Τρικάλων στήνουν αναχώματα

Newsit
Ο εφιάλτης των πλημμυρών επιστρέφει στα Τρίκαλα, καθώς εξακολουθεί εδώ και ώρες να βρέχει δυνατά. Ο Πηνειός ποταμός βρίσκεται στα όριά του. Ο Πηνειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα ήδη από την περιοχή της Καλαμπάκας. Ήδη η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, βρίσκεται στο σημείο και τα συνεργία της Περιφέρειας θα προσπαθήσουν με «τσάπες» να σπάσουν κάπως την ... Περισσότερα To άρθρο Φούσκωσε επικίνδυνα ο ποταμός Πηνειός - Συνεργεία της Περιφέρειας Τρικάλων στήνουν αναχώματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:00 01/03/2024

Αγωνία στα Τρίκαλα: Φουσκώνει απειλητικά ο Πηνειός (vid)

eretikos.gr
Αγωνία στα Τρίκαλα: Ο φόβος για μεγάλες πλημμύρες επιστρέφει στα Τρίκαλα καθώς βρέχει δυνατά από χθες το βράδυ. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr μάλιστα ο Πηνειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα ήδη από την περιοχή της Καλαμπάκας. Δείτε πρωινό βίντεο από τη γέφυρα Διαλεκτού: Καιρός: Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα […]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
09:58 01/03/2024

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός στο Διαλεκτό (video)

trikalavoice.gr
Ο εφιάλτης των πλημμυρών επιστρέφει στα Τρίκαλα καθώς βρέχει δυνατά από χθες το βράδυ.   Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr μάλιστα ο Πηνειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα ήδη από την περιοχή της Καλαμπάκας. Δείτε πρωινό βίντεο από τη γέφυρα Διαλεκτού:
08:53 01/03/2024

Η λάσπη από τη Θεσσαλία έφτασε μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής – Δείτε φωτογραφία

empisteutiko.gr
Η λωρίδα λάσπης ξεκινά από τις εκβολές του Πηνειού και καταλήγει στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής Το μέγεθος και την ένταση των συνεπειών από την κακοκαιρία Daniel που πλημμύρισε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας αποκαλύπτει άλλη μια φωτογραφία από δορυφόρο. Στη φωτογραφία αυτη φαίνεται ότι η λάσπη και τα φερτά υλικά που «έβγαλε» στη θάλασσα ο Πηνειός διέσχισαν τον Θερμαϊκό και έφτασαν μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής. […] The post Η λάσπη από τη Θεσσαλία έφτασε μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής – Δείτε φωτογραφία appeared first on Empisteutiko.gr.
09:58 15/09/2023

Κακοκαιρία Daniel: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα

Newsique.gr
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για ακόμη μία υπερχείλιση φράγματος, καθώς η στάθμη του νερού της λίμνης Κάρλας έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς μετά την κακοκαιρία Daniel η Πηνείος άρχισε να «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αν ο Πηνειός – μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel – συνεχίζει να φέρνει μεγάλες […] Το άρθρο Κακοκαιρία Daniel: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
14:58 13/09/2023

Κακοκαιρία Daniel: Νέα κοίτη του Πηνειού δημιούργησαν οι πλημμύρες στη Λάρισα – «Πνιγόμαστε στον βούρκο»

empisteutiko.gr
Οι κάτοικοι στην περιοχή του ΑΤΑ στη Λάρισα δηλώνουν εγκαταλελειμμένοι. Στη Γιάννουλη πολίτες μεταφέρονται με ερπυστριοφόρο. Σοκάρει η εικόνα της πόλης από ψηλά. Βιβλική είναι η καταστροφή στη Θεσσαλία, ενώ μεγάλο μέρος της περιοχής παραμένει πλημμυρισμένο, έχοντας μετατραπεί σε μια μεγάλη λιμνοθάλασσα λασποβροχής. Στη Λάρισα ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Πηνειός μειώνεται, καθώς υποχωρεί η στάθμη του νερού. Ωστόσο, στην […] The post Κακοκαιρία Daniel: Νέα κοίτη του Πηνειού δημιούργησαν οι πλημμύρες στη Λάρισα – «Πνιγόμαστε στον βούρκο» appeared first on Empisteutiko.gr.
15:58 12/09/2023

Πηνειός: Εξαφανίστηκε από τα νερά η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών

thebest.gr
Δραματική είναι η κατάσταση στη Λάρισα, καθώς ο Πηνειός έχει πλημμυρίσει τόσο την πόλη όσο και τις κοινότητες πέριξ.
05:00 12/09/2023

Κακοκαιρία Daniel: Στα 8 μέτρα ο Πηνειός, λάσπες και απεγκλωβισμοί – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους πληγέντες

tovima
Στους 15 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, αγνούνται δύο άτομα - Ο Πηνειός έπεσε στα 8 από τα 10 μέτρα - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.
08:00 11/09/2023

Στα χωριά της Κάρλας η πίεση των νερών – Πέφτει στη Λάρισα ο Πηνειός

slpress.gr
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες για την διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, όπου πλέον ο Πηνειός φαίνεται πως τις τελευταίες ώρες υποχωρεί σταδιακά στη Λάρισα και μεταφέρεται ανατολικότερα, στη λίμνη Κάρλα. Δεκάδες κοινότητες και οικισμοί έλαβαν μήνυμα για εκκένωση ή ετοιμότητα εκκένωσης. Οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι είναι κλειστοί στη Θεσσαλία, όπως κλειστή παραμένει […] The post Στα χωριά της Κάρλας η πίεση των νερών – Πέφτει στη Λάρισα ο Πηνειός appeared first on slpress.gr.
10:28 10/09/2023

Κακοκαιρία Daniel: Ασύλληπτη καταστροφή στη Θεσσαλία – Ολονύχτιες προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων

in.gr
Συνεργεία επιχειρούν να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να μην πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη
10:00 10/09/2023

Κακοκαιρία Daniel: Τρόμος στη Λάρισα – Βροχή τα 112, χωριά «θαμμένα» στη λάσπη, ο Πηνειός καλύπτει την πόλη

in.gr
Τραγική η κατάσταση στη Θεσσαλία, ανυπολόγιστες καταστροφές – Στους 11 οι νεκροί
00:00 10/09/2023

Από Σταθμός Λεωφορείων σε σταθμό… πλοίων το ΚΤΕΛ Λάρισας – Ο Πηνειός καλύπτει την πόλη

in.gr
Το in βρίσκεται στη Λάρισα και σας μεταφέρει τις σοκαριστικές εικόνες από την περιοχή, όπου ο Πηνειός έχει υπερχειλίσει και έχει αρχίσει να καλύπτει την πόλη
20:00 09/09/2023

Εκκενώνεται τμήμα της Νέας Σμύρνης Λάρισας - Το μήνυμα του Δήμου

Newsit
Με το φόβο να μπει ο Πηνειός στο σπίτι τους από στιγμή σε στιγμή, οι κάτοικοι της Συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους. Σύμφωνα με ... Περισσότερα To άρθρο Εκκενώνεται τμήμα της Νέας Σμύρνης Λάρισας - Το μήνυμα του Δήμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:00 09/09/2023

Τέμπη: Ο υπερχειλισμένος Πηνειός απειλεί το μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

empisteutiko.gr
«Η μια τραγωδία συναντά την άλλη», γράφει χρήστης του X (πρώην Twitter). Μια συγκλονιστική φωτογραφία έχει αναρτήσει χρήστης του X (πρώην Twitter), με τα νερά από τον υπερχειλισμένο Πηνειό να έχουν φτάσει στο σημείο όπου έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. «Σοκ και δέος. Τα νερά του Πηνειού στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η μία τραγωδία συναντά την […] The post Τέμπη: Ο υπερχειλισμένος Πηνειός απειλεί το μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας appeared first on Empisteutiko.gr.
15:58 09/09/2023

LIVE: «Πνίγει» ο Πηνειός τη Λάρισα, συναγερμός στο Κιλελέρ – Όλες οι εξελίξεις

naftemporiki.gr
Μάχη απέναντι στη λάσπη και τα νερά του Πηνειού, του οποίου η στάθμη ξεπέρασε τα 10 μέτρα, δίνουν διασώστες και εθελοντές  στη Λάρισα.  Τα προάστια έχουν ήδη «πνιγεί», με το… LIVE: «Πνίγει» ο Πηνειός τη Λάρισα, συναγερμός στο Κιλελέρ – Όλες οι εξελίξεις - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
15:00 09/09/2023

Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού- Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός κατοίκων από πλημμυρισμένες συνοικίες

matrix24.gr
Φόβοι ότι τις επόμενες ώρες μπορεί να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός εντός της πόλης της Λάρισας, υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Λαρισαίων καθώς το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.
09:46 09/09/2023

Κακοκαιρία Daniel- Αγωνία και στη Λάρισα: Μάχη για να μην φτάσει στο κέντρο ο Πηνειός

eretikos.gr
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγείΔιαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
06:58 09/09/2023

Ο Πηνειός… έκλεισε και την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας

naftemporiki.gr
Ο τεράστιος όγκος υδάτων από τον Πηνειό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας. Όπως ανακοινώθηκε με απόφαση της Διεύθυνσης… Ο Πηνειός… έκλεισε και την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
06:00 09/09/2023

Τους έντεκα έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, ενώ τέσσερα άτομα είναι ακόμα αγνοούμενα

tilegrafimanews.gr
Τους έντεκα έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, ενώ τέσσερα άτομα είναι ακόμα αγνοούμενα. Όπως ανακοίνωσε ο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της εικόνας που παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός που έπληξε κυρίως τα χωριά Γιάννουλη και Τύρναβο, καθώς και περιοχές του Δήμου Λάρισας. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν. Ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν σύμφωνα με τις οποίες παρεμβάσεις του κεντρικού κρατικού μηχανισμού στην περιοχή προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων και ζήτησε προσοχή με τι
03:46 09/09/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load