#Πολεμικό Ναυτικό

Κινήσεις για αποκλιμάκωση μετά το σκηνικό έντασης που έστησε η Τουρκία στην Κάσο – Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Newsbeast.gr
Κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο έχει προκαλέσει η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων της Τουρκίας ανοιχτά της Κάσου και της Καρπάθου ενώ στην περιοχή πλέουν και μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού. Η αφορμή δόθηκε σχετικά με τη διαδικασία πόντισης του ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και στο σημείο που γίνονται οι έρευνες από το ιταλικό σκάφος, υπάρχει ένας σχηματισμός τουρκικών πολεμικών πλοίων. Η Τουρκία αντέδρασε και επί του πεδίου επιδιώκοντας να επαναφέρει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και την αυθαίρετη δήλωση στον ΟΗΕ του 2020, υποστηρίζοντας ότι το σημείο ερευνών αφορά την τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτή τη στιγμή 3 τουρκικά πλοία παρακολουθούν απ
23:22 23/07/2024

Η Τουρκία ταράζει τα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο - Σε αυξημένη επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό στην Κάσο

Newsit
Στο στόχαστρο της Τουρκίας έχει μπει η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και στις έρευνες που γίνονται στο νότιο Αιγαίο. Έστειλε 5 πολεμικά πλοία στ’ ανοιχτά της Κάσου από την δύναμη των 50 που είχε αναπτύξει κάνοντας επίδειξη δύναμης στην Κύπρο με αφορμή την θλιβερή επέτειο από την εισβολή του Αττίλα.  Το Πολεμικό ... Περισσότερα To άρθρο Η Τουρκία ταράζει τα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο - Σε αυξημένη επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό στην Κάσο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:55 23/07/2024

Ετοιμάζεται και η τρίτη φρεγάτα FDI (Belharra) «Φορμίων» του ΠΝ – μπήκε η τρόπιδα

protagon.gr
Για συμβολικό ορόσημο στο πρόγραμμα FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό, κάνει λόγο η κατασκευάστρια Νaval Group, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας συναρμολόγησης του τρίτου πλοίου The post Ετοιμάζεται και η τρίτη φρεγάτα FDI (Belharra) «Φορμίων» του ΠΝ – μπήκε η τρόπιδα appeared first on Protagon.gr.
13:12 23/04/2024

Μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας USV και υποβρύχια UCUV οι επόμενες προτάσεις των Γάλλων προς το Πολεμικό Ναυτικό

onalert.gr
Tα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) και υποβρύχια (UCUV) βρίσκονται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Πολεμικού Ναυτικού. The post Μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας USV και υποβρύχια UCUV οι επόμενες προτάσεις των Γάλλων προς το Πολεμικό Ναυτικό appeared first on OnAlert.
05:28 23/04/2024

Πολεμικό Ναυτικό: Εκδήλωση μνήμης για τη βύθιση του ΑΤ «ΥΔΡΑ» στην Αίγινα [pics]

onalert.gr
Εκδήλωση μνήμης για τη βύθιση του αντιτορπιλικού «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού τον Απρίλιο του 1941 διοργανώθηκε χθες από τον Δήμο Αίγινας στο σημείο βύθισης. The post Πολεμικό Ναυτικό: Εκδήλωση μνήμης για τη βύθιση του ΑΤ «ΥΔΡΑ» στην Αίγινα [pics] appeared first on OnAlert.
16:28 22/04/2024

Ghost Shark: Το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας παρουσίασε το νέο του υποβρύχιο – drone (XL-AUV)

onalert.gr
Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό (RAN) της Αυστραλίας παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο ενός νέου υποβρύχιου drone παρακολούθησης, το «Ghost Shark». The post Ghost Shark: Το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας παρουσίασε το νέο του υποβρύχιο – drone (XL-AUV) appeared first on OnAlert.
19:28 18/04/2024

Constellation: Τοποθετήθηκε η τρόπιδα της πρώτης φρεγάτας της ομώνυμης κλάσης για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

onalert.gr
Όπως είναι αναμενόμενο, οι φρεγάτες κλάσης Constellation θα είναι εξοπλισμένες με διαφόρων τύπων πυραύλους που θα εκτοξεύονται από συστήματα κάθετης εκτόξευσης (VLS). The post Constellation: Τοποθετήθηκε η τρόπιδα της πρώτης φρεγάτας της ομώνυμης κλάσης για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ appeared first on OnAlert.
12:28 17/04/2024

Το Ιράν έστειλε μήνυμα που ΗΠΑ και Ισραήλ δεν θέλουν να διαβάσουν-Επικίνδυνος Νετανιάχου, υποκριτής Μπάιντεν

militaire.gr
Ανεξάρτητα από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα της μαζικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, η Τεχεράνη έστειλε το μήνυμα της προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μήνυμα που λέει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υποκρισία να χαρακτηρίζονται εγκλήματα όσα γίνονται κατά του Ισραήλ και όσα εκείνο διαπράττει να καλύπτονται από την «κατανόηση» της «νόμιμης άμυνας» Κάθε έγκλημα έχει την τιμωρία του. Η επίθεση της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ καταδικάστηκε απ΄  όλο τον κόσμο. Όμως αυτά που έκανε και κάνει το Ισραήλ στη Γάζα δεν είναι  τιμωρία αλλά εθνοκάθαρση. Και δεν σταμάτησε σε αυτά. Ο βομβαρδισμός της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Ιράν στη Δαμασκό δυστυχώς δεν καταδικάστηκε από τη Δύση, ούτε κανένας από τους ηγέ
10:00 14/04/2024

Ο κρίσιμος τελευταίος χρόνος ναυπήγησης της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» εν αναμονή των δοκιμών – Αυτοψία του Αρχηγού ΓΕΝ στα γαλλικά ναυπηγεία

onalert.gr
Ένας χρόνος απέμεινε πριν από την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα στα ναυπηγεία της Lorient. The post Ο κρίσιμος τελευταίος χρόνος ναυπήγησης της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» εν αναμονή των δοκιμών – Αυτοψία του Αρχηγού ΓΕΝ στα γαλλικά ναυπηγεία appeared first on OnAlert.
08:28 14/04/2024

«Θα απαντήσουμε σε επίθεση του Ιράν», λέει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

militaire.gr
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε χθες Πέμπτη ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στην επικράτειά του. «Απευθείας ιρανική επίθεση θα απαιτήσει προσήκουσα ισραηλινή ανταπόδοση εναντίον του Ιράν», είπε στον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του. Κατά το Πεντάγωνο, ο αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), επέσπευσε επίσκεψή του στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας αυτής τις «τρέχουσες απειλές
07:00 12/04/2024

Πυραυλάκατοι Super Vita: Tο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους στις προτεραιότητες του εξοπλιστικού σχεδιασμού

onalert.gr
Για το Πολεμικό Ναυτικό, ο εκσυγχρονισμός των πυραυλακάτων Super Vita του Στόλου μαζί με το αντίστοιχο πρόγραμμα για τα υποβρύχια, εκτινάσσουν κατακόρυφα τις επιχειρησιακές αποτρεπτικές δυνατότητες. The post Πυραυλάκατοι Super Vita: Tο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους στις προτεραιότητες του εξοπλιστικού σχεδιασμού appeared first on OnAlert.
10:28 07/04/2024

Απολύσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τι καταγγέλουν σε ανακοίνωση τους εργαζόμενοι

militaire.gr
Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ, καταγγέλει απολύσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και περιγράφει μια άλλη πραγματικότητα απ΄ αυτή που η κυβέρνηση παρουσιάζει: ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Ούτε χρόνος δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί από τις κυβερνητικές φιέστες και τους πανηγυρισμούς του τότε Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη δήθεν «εμβληματική επένδυση» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και για τους εργαζόμενους ξημέρωσε ο εφιάλτης των απολύσεων!!! Η εταιρεία ΟΝΕΧ συμφερόντων του «επενδυτή» του κλάδου Π. Ξενοκώστα, στην οποία μεταβιβάστηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ανακοίνωσε (και ξεκίνησε ) απολύσεις των εργατών των Ναυπηγείων χωρίς κ
11:00 06/04/2024

LRASM: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έγραψε «ιστορία» με επιτυχημένη εκτόξευση νέων αντιπλοϊκών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας

onalert.gr
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «έγραψε ιστορία» με τη νέα επιτυχημένη εκτόξευση των προηγμένων αντιπλοϊκών πυραύλων τύπου AGM-158C Long Range Anti-Ship Missiles, γνωστοί και ως «LRASM». The post LRASM: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έγραψε «ιστορία» με επιτυχημένη εκτόξευση νέων αντιπλοϊκών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας appeared first on OnAlert.
11:28 05/04/2024

Επαναχαράσει ρότα το Πολεμικό Ναυτικό: Κορβέτες και 4η FDI πάλι στο προσκήνιο μετά την καθυστέρηση στις Constellation και το αδιέξοδο στις LCS

onalert.gr
Το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι στις αρχές της ερχόμενης δεκαετίες θα μπορεί να παραλαμβάνει τα πρώτα πλοία κλάσης Constellation. The post Επαναχαράσει ρότα το Πολεμικό Ναυτικό: Κορβέτες και 4η FDI πάλι στο προσκήνιο μετά την καθυστέρηση στις Constellation και το αδιέξοδο στις LCS appeared first on OnAlert.
09:28 05/04/2024

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση κατάταξης με τη 2024 Β’ ΕΣΣΟ

onalert.gr
Από το ΓΕΝ ανακοινώνεται ότι προσκαλούνται οι στρατεύσιμοι να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2024 Β΄ΕΣΣΟ, στις 08, 09, 13, 14 και 15 Μαΐου 2024. The post Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση κατάταξης με τη 2024 Β’ ΕΣΣΟ appeared first on OnAlert.
16:28 03/04/2024

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας αναχαιτίζει αλιευτικό υπό σημαία Ιράν που υπέστη πειρατεία κοντά στη Σομαλία

ProtoThema.gr
Πάνω το σκάφος βρίσκονται εννιά οπλισμένοι πειρατές - Δεν διευκρινίστηκε πόσα είναι τα μέλη του πληρώματος
04:00 30/03/2024

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας αναχαιτίζει Σομαλούς πειρατές που κατέλαβαν αλιευτικό του Ιράν

NewsBomb
Ερυθρά Θάλασσα:: Πάνω το σκάφος βρίσκονται εννιά οπλισμένοι πειρατές.Περισσότερα...
03:00 30/03/2024

Πολεμικό Ναυτικό: Επεκτείνεται για 3 χρόνια η συνεργασία με την RAYCAP για την υποστήριξη πλοίων του Στόλου

onalert.gr
Την επέκταση του μνημονίου συνεργασίας για την υποστήριξη πλοίων του ΠΝ υπέγραψαν σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ και ο διευθύνων σύμβουλος της RAYCAP. The post Πολεμικό Ναυτικό: Επεκτείνεται για 3 χρόνια η συνεργασία με την RAYCAP για την υποστήριξη πλοίων του Στόλου appeared first on OnAlert.
21:28 28/03/2024

Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου, εορτολόγιο: Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος

tilegrafimanews.gr
Εορτολόγιο: Ηρωδίων. 28 Μαρτίου: Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος - O Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων. Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν. Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τούς Ιουδαίους και τούς ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο. Έτσι με μαρτυρ
00:46 28/03/2024

FDI: Η Naval Group αλλάζει το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων – Προτεραιότητα στις ελληνικές φρεγάτες

onalert.gr
Η Naval Group αλλάζει το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των φρεγατών FDI, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. The post FDI: Η Naval Group αλλάζει το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων – Προτεραιότητα στις ελληνικές φρεγάτες appeared first on OnAlert.
18:28 22/03/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load