#Ραούλ Κάστρο

Κούβα: Ο Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε με τον γραμματέα του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας

onalert.gr
«Ο Νικολάι Πατρουσέφ διαβεβαίωσε τον Ραούλ Κάστρο πως η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στο πνεύμα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δυο χωρών». The post Κούβα: Ο Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε με τον γραμματέα του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας appeared first on OnAlert.
10:28 27/02/2024

Κούβα: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η αδελφή των Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, Χουανίτα

ProtoThema.gr
Έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο του Μαϊάμι - Η Χουανίτα Κάστρο εγκατέλειψε την Κούβα το 1964, αφού ήρθε σε ρήξη με τους αδελφούς της και στις ΗΠΑ είχε ανοίξει φαρμακείο
03:00 05/12/2023

ΜέΡΑ25: Θα επισκεφθεί την Κούβα ο Γιάννης Βαρουφάκης στις 25 Ιανουαρίου

dete.gr
Προσκεκλημένος της Κουβανικής Κυβέρνησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Κούβα στις 25-30 Ιανουαρίου εκπροσωπώντας το ΜέΡΑ25 και την Προοδευτική Διεθνή.Στην Αβάνα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ, τον Υπουργό Οικονομικών Μέισι Μπιλιάνος, και τον τ. Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.Πέραν της ανταλλαγής απόψεων για την διεθνή οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία, βασικό θέμα […]
14:58 09/01/2023

Γ. Βαρουφάκης: Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα

Newsique.gr
Προσκεκλημένος της Κουβανικής Κυβέρνησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Κούβα στις 25-30 Ιανουαρίου εκπροσωπώντας το ΜέΡΑ25 και την Προοδευτική Διεθνή. Στην Αβάνα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ, τον Υπουργό Οικονομικών Μέισι Μπιλιάνος, και τον τ. Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Πέραν της ανταλλαγής απόψεων για την διεθνή οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία, […] Το άρθρο Γ. Βαρουφάκης: Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
14:14 09/01/2023

Φίντελ Κάστρο – Σαν σήμερα το 1926 γεννιέται ο κουβανός επαναστάτης

lamianow.gr
Lamianow.gr Φίντελ Κάστρο – Σαν σήμερα το 1926 γεννιέται ο κουβανός επαναστάτης Κουβανός επαναστάτης και πολιτικός, ένας σταρ της διεθνούς πολιτικής πάνω από μισόν αιώνα, ο Φιντέλ Κάστρο κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Κούβα από το 1959 έως το 2008, όταν παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ Κάστρο.Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με φανατικούς φίλους και εχθρούς. Για την Αριστερά ο Κάστρο αποτελούσε ένα από τα τελευταία σύμβολα της […] Φίντελ Κάστρο – Σαν σήμερα το 1926 γεννιέται ο κουβανός επαναστάτης Lamianow.gr
19:32 13/08/2021

Τέλος εποχής για τους Κάστρο στη Κούβα: Τι κληρονομιά αφήνουν πίσω τους

Newsbeast.gr
Κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό, ήταν νομοτελειακό. Εξήντα χρόνια μετά τη διακήρυξη του «σοσιαλιστικού χαρακτήρα» της κουβανικής επανάστασης από τον Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του, Ραούλ Κάστρο, επιβεβαίωσε πριν μερικές ημέρες στην ομιλία του στο 8ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι παραδίδει την ηγεσία στη «νέα γενιά». Για τον 89χρονο Κάστρο, αυτό το «ιστορικό […]
00:26 25/04/2021

Η CIA σχεδίαζε τη δολοφονία του Ραούλ Κάστρο: Τι αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

Gazzetta
Η παλαιότερη γνωστή απόπειρα της CIA να δολοφονήσει τον έναν από τους ηγέτες της επανάστασης στην Κούβα ανάγεται στο 1960, όταν πράκτοράς της προσέφερε 10.000 δολάρια σε πιλότο αεροσκάφους της Cubana που θα μετέφερε τον Ραούλ Κάστρο από την Πράγα στην Αβάνα προκειμένου να «κανονίσει ένα δυστύχημα»
01:03 18/04/2021

CIA: Αποχαρακτηρίστηκε στο σχέδιο δολοφονίας του Ραούλ Κάστρο – Δείτε αναλυτικά

onalert.gr
Μετά τον θάνατο του Φιδέλ το 2016, η αποχώρηση του Ραούλ κλείνει μια ιστορική σελίδα για την Κούβα και τους κατοίκους της: οι περισσότεροι Κουβανοί δεν έχουν γνωρίσει άλλους ηγέτες εκτός από τους δύο Κάστρο. The post CIA: Αποχαρακτηρίστηκε στο σχέδιο δολοφονίας του Ραούλ Κάστρο – Δείτε αναλυτικά appeared first on OnAlert.
10:32 17/04/2021

Πώς η CIA ήθελε να σκοτώσει με έναν πιλότο-καμικάζι και τον Ραούλ Κάστρο

protagon.gr
Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν στρατολογήσει τον πιλότο αεροπλάνου που θα μετέφερε τον αδελφό του Φιντέλ από την Πράγα στην Αβάνα το 1960. O πιλότος είχε ζητήσει ότι εφόσον θα έχανε τη ζωή του οι ΗΠΑ θα αναλάμβαναν να σπουδάσουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια τα παιδιά του The post Πώς η CIA ήθελε να σκοτώσει με έναν πιλότο-καμικάζι και τον Ραούλ Κάστρο appeared first on Protagon.gr.
09:22 17/04/2021

Τη δολοφονία του Ραούλ Κάστρο σχεδίαζε η CIA το 1960, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

hellasjournal.com
Η παλαιότερη γνωστή απόπειρα της CIA να δολοφονήσει τον έναν από τους ηγέτες
07:27 17/04/2021

Η CIA σχεδίαζε τη δολοφονία του Ραούλ Κάστρο το 1960

Zougla
Η παλαιότερη γνωστή απόπειρα της CIA να δολοφονήσει τον έναν από τους ηγέτες της επανάστασης στην Κούβα ανάγεται στο 1960, όταν πράκτοράς της...
06:03 17/04/2021

Κούβα : Ο Ραούλ Κάστρο παραδίδει την ηγεσία του κόμματος στη «νέα γενιά»

tanea.gr
Εξήντα χρόνια μετά τη διακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της κουβανικής επανάστασης από τον Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του, Ραούλ Κάστρο, επιβεβαίωσε την Παρασκευή στην ομιλία του, στο 8ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι παραδίδει την ηγεσία στη «νέα γενιά»
00:00 17/04/2021

Κούβα: Τέλος εποχής μετά από 62 χρόνια εξουσίας των Κάστρο – Παραδίδει την ηγεσία ο Ραούλ

tromaktiko.gr
Ιστορικές στιγμές στην Κούβα μετά από την απόφαση του Ραούλ Κάστρο να αποσυρθεί από την ηγεσία της χώρας Εξήντα χρόνια μετά τη διακήρυξη του «σοσιαλιστικού χαρακτήρα» της κουβανικής επανάστασης από τον Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του, Ραούλ Κάστρο, επιβεβαίωσε σήμερα, στην ομιλία του στο 8ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι παραδίδει την ηγεσία στη «νέα […] The post Κούβα: Τέλος εποχής μετά από 62 χρόνια εξουσίας των Κάστρο – Παραδίδει την ηγεσία ο Ραούλ appeared first on tromaktiko.
22:55 16/04/2021

Νέα σελίδα γράφει η Κούβα

efsyn.gr
Ο Ραούλ Κάστρο, επιβεβαίωσε στην ομιλία του στο 8ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι παραδίδει την ηγεσία στη «νέα γενιά».
22:43 16/04/2021

Κούβα: Πρώτη φορά χωρίς Κάστρο 60 χρόνια μετά – Ιστορική αλλαγή σελίδας (video)

Newsit
Εξήντα χρόνια μετά τη διακήρυξη του «σοσιαλιστικού χαρακτήρα» της κουβανικής επανάστασης από τον Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του, Ραούλ Κάστρο, επιβεβαίωσε σήμερα, στην ομιλία του στο 8ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι παραδίδει την ηγεσία στη «νέα γενιά». Το συνέδριο διεξάγεται εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, κεκλεισμένων των θυρών και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. ... Περισσότερα To άρθρο Κούβα: Πρώτη φορά χωρίς Κάστρο 60 χρόνια μετά – Ιστορική αλλαγή σελίδας (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
22:33 16/04/2021

Έρχεται τέλος εποχής στην Κούβα - Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος ο Ρ.Κάστρο

pronews.gr
Ενώπιον μίας ιστορικής στιγμής βρίσκεται η Κούβα, καθώς ο Ραούλ Κάστρο επιβεβαίωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πρόκειται για μία ιστορική ιστορική, καθώς οι Κάστρο, Φιντέλ και Ραούλ, βρίσκονται στην εξουσία από την επανάσταση του 1959. Όπως ανέφερε η επίσημη εφημερίδα Granma, επικαλούμενη την ανακοίνωσή του, που έγινε κατά το όγδοο συνέδριο του κόμματος στην πρωτεύουσα Αβάνα «Ο στρατηγός είπε ότι ήταν ευχαριστημένος που παραχώρησε την ηγεσία της χώρας σε μια ομάδα εκπαιδευμένων ηγετών, έμπειρων από δεκαετίες... πιστή (ομάδα) στην ηθική της Επανάστασης, ταυτισμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό του έθνους». Ο Κάστρο δεν είπε ποιον θα υποστηρίξει ως διάδοχό του, α
22:33 16/04/2021

Κούβα: Ο Ραούλ Κάστρο έτοιμο να παραδώσει την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος στη «νέα γενιά»

mononews.gr
Εξήντα χρόνια μετά τη διακήρυξη του «σοσιαλιστικού χαρακτήρα» της κουβανικής επανάστασης από τον Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του, Ραούλ Κάστρο, επιβεβαίωσε σήμερα, στην ομιλία του στο 8ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι παραδίδει την ηγεσία στη «νέα γενιά».
22:26 16/04/2021

Κούβα: Τέλος εποχής για τους Κάστρο

protagon.gr
Εχοντας φτάσει στα 89 του, ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ, «αιώνιος δεύτερος» του κουβανικού καθεστώτος, αποσύρεται και αυτός. Παραιτείται από τη θέση του Πρώτου Γραμματέα του ΚΚ, την Παρασκευή, 16 Απριλίου, τρία χρόνια αφότου παραχώρησε την προεδρία της χώρας στον διάδοχό του. The post Κούβα: Τέλος εποχής για τους Κάστρο appeared first on Protagon.gr.
20:55 15/04/2021

Σενάριο αστυνομικής ταινίας στο Μεξικό με ηγετικό στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα

Newsbeast.gr
Ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «Τσάτσο», που φέρεται να είναι ηγετικό μέλος του διαβόητου μεξικανικού καρτέλ Σιναλόα, κράταγε μια Αμερικανίδα όμηρο για έναν χρόνο, προκειμένου να αναγκάσει μια ομάδα αμερικανών διακινητών ναρκωτικών να πληρώσει ποσό που διατεινόταν πως του όφειλε, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο «Τσάτσο» απαιτούσε […]
06:51 31/03/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load