#Σίκινος

Σίκινος: Ο Σύρου Δωρόθεος ιερούργησε και τέλεσε μνημόσυνο Αξιωματικού της ΕΛΑΣ

ekklisiaonline.gr
Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αλέξιο, μετέβη το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2022 στη Σίκινο όπου τέλεσε στο ναό Παντανάσσης – Τιμίου Σταυρού τη Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο νέου. Το άρθρο Σίκινος: Ο Σύρου Δωρόθεος ιερούργησε και τέλεσε μνημόσυνο Αξιωματικού της ΕΛΑΣ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:08 21/10/2022

Κώστας Σκρέκας: «Με εντατικούς ρυθμούς απαλείφονται οι παράνομες χωματερές»

mononews.gr
Άλλες εννέα παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) απάλειψε η Ελλάδα με ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Αντίστοιχες είναι οι περιπτώσεις προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν επιβάλλονται, πλέον. Η πρώτη περίπτωση είναι η Σίκινος, όπου ο ΧΑΔΑ αποκαταστάθηκε, ενώ οι άλλες οκτώ περιπτώσεις αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με επίκεντρο […]
15:54 04/10/2022

Συμμετοχή της ΑΝΑΚΕΜ στην 86η ΔΕΘ

grtimes.gr
Η ΑΝΑΚΕΜ δίνει δυναμικό «παρών» και στην 86η ΔΕΘ, στο περίπτερο 10 (stand 27). Εκεί οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις της ΑΝΑΚΕΜ και τις διαδικασίες αξιοποίησης των ΑΕΚΚ, καθώς και να διερευνήσουν δυνατότητες και πεδία συνεργασίας. Λίγα λόγια για την ΑΝΑΚΕΜ Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. είναι ένα Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και εμβέλεια σε 13 Περιφέρειες και 43 Νομούς. H ANAKEM βραβεύτηκε για τη συμβολή της στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και για τις επιδόσεις στην ανακύκλωση, στα Greek Green Awards 2019 και 2022 αντίστοιχα, κατά την Διεθνή Έκθεση Verde Tec. Υπό την αιγίδα της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. λειτουργούν συνολικά εκ
14:22 06/09/2022

Σίκινος: Βράβευση του έργου αποκατάστασης του Ναού της Επισκοπής

protagon.gr
O Ναός της Επισκοπής (17ος αι.) είναι χτισμένος επί αρχαίου ναόσχημου κτηρίου, το οποίο μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο ιερό του Απόλλωνα Πυθίου. Κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για μαυσωλείο των ρωμαϊκών χρόνων (2ος αι. μ.Χ.), το οποίο μετετράπη σε χριστιανική εκκλησία The post Σίκινος: Βράβευση του έργου αποκατάστασης του Ναού της Επισκοπής appeared first on Protagon.gr.
17:14 04/09/2022

Σίκινος: Αποδόθηκε στο κοινό το μοναδικό μνημείο της Επισκοπή – Χαιρετισμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Newsit
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε απόψε η τελετή απόδοσης της Επισκοπής Σικίνου στο κοινό, καθώς και η βράβευση από την Europa Nostra του έργου της αποκατάστασης του μνημείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για «Ένα μνημείο στο οποίο εγγράφονται επάλληλα στρώματα της ιστορίας ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Αποδόθηκε στο κοινό το μοναδικό μνημείο της Επισκοπή – Χαιρετισμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:34 03/09/2022

Σίκινος: Θάνατος στις διακοπές από ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο του σπιτιού που είχε αγοράσει

Newsit
Ανάστατη η Σίκινος από τον θάνατο του άτυχου άντρα. Μπήκε για μπάνιο και έπαθε ηλεκτροπληξία, μέσα στη ντουζιέρα. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες… Η Σίκινος περιμένει τις επίσημες απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 75χρονου από ηλεκτροπληξία. Τι συνέβη και ενώ έκανε μπάνιο στη ντουζιέρα του σπιτιού, κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα. Ο άτυχος άντρας από ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Θάνατος στις διακοπές από ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο του σπιτιού που είχε αγοράσει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:12 10/07/2022

To σημαντικό στο ελληνικό καλοκαίρι είναι το άρωμά του

instyle.gr
Αύγουστος, Σίκινος, Κύμα, Ανάφη, Άνθος. 5 νέα αρώματα της αγαπημένης μας KORRES που θυμίζουν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του ελληνικού καλοκαιριού, εμπνευσμένα από στιγμές που συνδέονται με απλές απολαύσεις φιγουράρουν προ πολλού στα ράφια του InStyle. Κάθε ένα ξεχωριστά κι όλα μαζί συνθέτουν το σκηνικό που θέλουμε να έχουμε ολούθε, ενώ είμαστε ακόμη στα γραφεία μας. […] The post To σημαντικό στο ελληνικό καλοκαίρι είναι το άρωμά του appeared first on InStyle.
14:02 06/07/2022

Σίκινος: Ξεχωριστές διακοπές στην ήσυχη «Μικρή Κυρία» των Κυκλάδων

thecaller.gr
Αναλυτικός οδηγός σε ένα νησί με παρθένα ομορφιά, ειδυλλιακές παραλίες, υπέροχα φυσικά τοπία και ανόθευτο παραδοσιακό χαρακτήραΑναλυτικός οδηγός σε ένα νησί με παρθένα ομορφιά, ειδυλλιακές παραλίες, υπέροχα φυσικά τοπία και ανόθευτο παραδοσιακό χαρακτήραΣίκινος. Ήσυχη, με παρθένα ομορφιά, με υπέροχα φυσικά τοπία και ανόθευτο παραδοσιακό χαρακτήρα και με σφραγίδα την κυκλαδίτικη λιτότητα. Η Σίκινος είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στην θάλασσα, μακριά από τα πιο κοσμικά νησιά των Κυκλάδων. Ειδυλλιακές […]
16:50 20/06/2022

Σίκινος: Νέα κτηνωδία με 20 γάτες νεκρές από δηλητήριο

Newsit
Μια νέα ακόμα κτηνωδία έγινε στη Σίκινο, με τις 20 από τις 33 γάτες που φιλοξενούνται σε μια αυλή σπιτιού στην περιοχή της Αλοπρόνοιας, να εξαφανίζονται και να εντοπίζεται νεκρή μόνο η μία με αφρούς στο στόμα και το λαιμό. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η τοπική κοινωνία της Σικίνου είναι έξαλλη με τη δράση αυτών ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Νέα κτηνωδία με 20 γάτες νεκρές από δηλητήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
19:30 24/02/2022

Περιπέτεια για 160 επιβάτες: Δεν μπορούσε να δέσει λόγω ανέμων το «Διονύσιος Σολωμός» στη Μήλο

Newsbeast.gr
Μικρή ταλαιπωρία περίμενε τους 160 επιβάτες του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» με προορισμό τη Μήλο καθώς δεν μπορούσε να δέσει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος και Θήρα και τελικά κατάφερε να αγκυροβολήσει με ασφάλεια εντός του όρμου της Μήλου και να παραμείνει εκεί από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού εκτός από τους 160 επιβάτες το πλοίο μεταφέρει και 45 φορτηγά, 59 ΙΧ και 9 δίκυκλα.
08:26 08/02/2022

Σίκινος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Newsit
Το πτώμα ενός άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου “ΜΑΛΤΑ” στην Σίκινο. ‘Αμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ίου. Ο ανωτέρω άνδρας ήταν ενδεδυμένος με μπλε μπουφάν, παντελόνι τζιν χρώματος μαύρου, λευκά ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:22 05/02/2022

Σίκινος: Αδιανόητη κτηνωδία με 10 νεκρές γάτες – Δηλητηρίασαν 35 ζώα με τις φόλες που έριξαν

Newsit
H Σίκινος στο επίκεντρο για μια κτηνωδία δίχως προηγούμενο. Γάτες εντοπίστηκαν νεκρές στη σειρά, με άλλες να αγνοούνται και μόλις 10 να έχουν καταφέρει να επιζήσουν… Ανάστατη η Σίκινος μετά την αρρωστημένη επίθεση που δύσκολα μπορεί να χωρέσει ένας φυσιολογικός ανθρώπινος νους. Οι δράστες ή ο δράστης έριξαν φόλες στα καλντερίμια του νησιού και σκόρπισαν ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Αδιανόητη κτηνωδία με 10 νεκρές γάτες – Δηλητηρίασαν 35 ζώα με τις φόλες που έριξαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:28 20/01/2022

Σίκινος: Η «ηρωική» προσέγγιση του Άρτεμις στο λιμάνι μέσα στην κακοκαιρία

Newsit
Κόβει την ανάσα το βίντεο με την άφιξη και πρόσδεση του “Άρτεμις” – του μοναδικού πλοίου που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ των Κυκλάδων αυτή την περίοδο – στη Σίκινο, δηλαδή σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα λιμάνια της χώρας με τεράστιες ελλείψεις.  Ήταν βράδυ Παρασκευής 26 Νοεμβρίου, οι καιρικές συνθήκες πολύ δύσκολες με θυελλώδεις Νότιους ανέμους ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Η «ηρωική» προσέγγιση του Άρτεμις στο λιμάνι μέσα στην κακοκαιρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:14 28/11/2021

Πώς τα πήγαν το καλοκαίρι τα μικρότερα νησιά της Ελλάδας;

naftemporiki.gr
Νησιά όπως η Σίκινος, οι Λειψοί και η Ελαφόνησος φαίνεται να μην έχουν παράπονο από το φετινό καλοκαίρι.
09:34 20/09/2021

Τουρισμός 2021: «Βούλιαξαν» από επισκέπτες – Οι μικροί πρωταγωνιστές του καλοκαιριού

Newsit
Με πληρότητες έως και 100% τον Αύγουστο κερδίζουν επάξια τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του φετινού καλοκαιριού. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σίκινος, η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια, η Ίος, η Σκόπελος, η Νάξος, η Πάρος, οι Λειψοί, η Ελαφόνησος στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και η Άνδρος κέντρισαν το ενδιαφέρον των τουριστών. Ο απολογισμός τής ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός 2021: «Βούλιαξαν» από επισκέπτες – Οι μικροί πρωταγωνιστές του καλοκαιριού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:48 11/09/2021

Καλοκαίρι 2021: Πρωταγωνιστές οι μικροί νησιωτικοί προορισμοί

fosonline.gr
Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σίκινος, η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια, η Ίος, η Σκόπελος, η Νάξος, η Πάρος, οι Λειψοί, η Ελαφόνησος στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και η Άνδρος είχαν απροσδόκητα καλή τουριστική χρονιά.
10:10 11/09/2021

Πέντε νησιά του Αιγαίου για ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

ieidiseis.gr
Πέντε πανέμορφα νησιά του Αιγαίου για αξέχαστες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.Εάν δεν διαθέτετε όχημα ή δίπλωμα και θέλετε να αποφύγετε την ενοικίαση αυτοκινήτου, ίσως η αναζήτηση νησιού για τις καλοκαιρινές διακοπές να σας έχει γεννήσει το αίσθημα της απόγνωσης. Αν και οι περισσότεροι δημοφιλείς προορισμοί συνήθως χρειάζονται κάποιο μεταφορικό μέσο, στην πραγματικότητα υπάρχουν ορισμένα πανέμορφα ελληνικά νησιά, όπου το αυτοκίνητο καθίσταται από προαιρετικό έως και εντελώς αχρείαστο. Για να αποφύγετε την ανάγκη του αυτοκινήτου, καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε σε μικρά νησιά, με τακτική συγκοινωνία και μονοπάτια σε καλή κατάσταση. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα πέντε πιο κατάλληλα νησιά για διακοπ
07:46 13/08/2021

Η Σίκινος μέσα από τα μάτια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

ProtoThema.gr
Ο συγγραφέας μοιράζεται μέσα από το βιβλίο του «Ανάµεσα στους Ήλιους» όσα είδε κατά την παραμονή του στο νησί των Κυκλάδων
21:52 16/07/2021

Σίκινος: Το νησί των Κυκλάδων με την άγρια ομορφιά

Newsit
Ένα μικρό, ήρεμο νησί των Κυκλάδων αλλά παράλληλα ξακουστό για τις παραλίες του. Η Σίκινος με την άγρια ομορφιά της και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο για τους επισκέπτες. Ένα ησυχαστήριο για όσους το αποζητούν κι ένα μέρος για εξερευνήσεις για εκείνους που θέλουν να δουν κάθε παραλία της και να περπατήσουν ... Περισσότερα To άρθρο Σίκινος: Το νησί των Κυκλάδων με την άγρια ομορφιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:10 10/06/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load