#Αλέκος Φασιανός

Το ατελιέ του Αλέκου Φασιανού στην Αθήνα υποδέχεται το κοινό σε μία επίσκεψη που θα σας μείνει αξέχαστη

Newsbeast.gr
«Τα υλικά τα φτιάχνω μόνος μου. Φτιάχνω πράγματα με κόλλα και σκόνη. Όταν μαγειρεύεις σπίτι σου, δεν μαγειρεύεις καλύτερα από αυτά τα εστιατόρια; Κάπως έτσι κάνω και εγώ. Το ατελιέ μου είναι σαν μουσείο. Μαγειρεύω και φτιάχνω μοναδικές συνταγές…», έλεγε ο Αλέκος Φασιανός. Και τώρα το ατελιέ του στην Αθήνα, εκεί όπου ο σπουδαίος ζωγράφος έφτιαχνε τις μοναδικές του συνταγές, ανοίγει κι επίσημα τις πόρτες του και υποδέχεται το κοινό για μία ξεχωριστή «εξερεύνηση» στον πιο προσωπικό χώρο του Φασιανού. Το Μουσείου Αλέκου Φασιανού με χαρά ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη! Το Alekos Fassianos Atelier, που στεγάζεται στο τρ
08:00 13/04/2024

Βικτώρια Φασιανού: «Ο πατέρας μου έβλεπε όλα τα μεσημεριανά στα κανάλια, έπαιρνε όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά»

zappit.gr
Ο Αλέκος Φασιανός κι η κόρη του Βικτώρια Φασιανού μίλησαν στο Στούντιο 4 με την Φανή Πλατσατούρα για τις σχέσεις τους […] The post Βικτώρια Φασιανού: «Ο πατέρας μου έβλεπε όλα τα μεσημεριανά στα κανάλια, έπαιρνε όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά» appeared first on Zappit.
20:30 21/04/2023

ChatGPT: Οι «κούφιες υποσχέσεις» της εφαρμογής – Αντιδράσεις των επιστημόνων για το chatbot

in.gr
«Ρωτήστε ποια είναι τα "διασημότερα τραγούδια που έγραψε ο Αλέκος Φασιανός και θα εκπλαγείτε με το πόσο αληθοφανείς μοιάζουν οι εντελώς επινοημένες απαντήσεις».
00:26 02/04/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Αλέκος Φασιανός με την υποστήριξη της Alpha Bank

sofokleousin.gr
Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Αλέκος Φασιανός με την υποστήριξη της Alpha Bankvdounis Tue, 14/03/2023 - 16:37
16:44 14/03/2023

To okmag γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με τη Δανάη Μπάρκα

okmag.gr
Μεγάλωσε έχοντας στο περιβάλλον της προσωπικότητες όπως η Κική Δημουλά, ο Αλέκος Φασιανός, ο Μάνος Ελευθερίου. Αυτό τη βοήθησε να έχει πάντα μια πιο σφαιρική άποψη στα πράγματα και οι τοποθετήσεις της να μοιάζουν με αυτές που έχει κάποιος που μετρά «χιλιόμετρα« ψυχοθεραπείας. Παρόλο που δεν έχει κάνει γιατί, όπως μας λέει, δεν ένιωσε την […] The post To okmag γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με τη Δανάη Μπάρκα appeared first on OK.
07:30 21/07/2022

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ»: Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου με ποικίλα θέματα για την Ιστορία, τις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Ιδέες

grtimes.gr
Ανάμεσα σε ποικίλα θέματα για την Ιστορία, τις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Ιδέες, συνεντεύξεις νέων δημιουργών και θέματα παρέμβασης στον πολιτισμό της καθημερινότητας, το νέο τεύχος της τριμηνιαίας έκδοσης της Πολιτιστικής Εταιρείας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ (#79 - Μάρτιος 2022) περιλαμβάνει τρία σημαντικά αφιερώματα: για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την «προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη», για το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα ως τοπόσημο και για τις νέες χρήσεις παλαιών εμβληματικών κτιρίων βιομηχανικής κληρονομιάς. Για «μια κρυμμένη εποποιία, που πρέπει να ανακαλύψουμε πάλι και να καταλάβουμε πώς έγινε η Ελλάδα να ενσωματώσει τους πρόσφυγες, αλλά και οι πρόσφυγες να ενσωματώσουν την Ελλάδα»
16:20 30/03/2022

Ο Αλέκος Φασιανός όταν δεν ζωγράφιζε, ήταν δυστυχής

okmag.gr
«Σε βαθύ και παιδικό χειμώνα είναι η ζωγραφική του Φασιανού», είχε γράψει για μια από τις πρώτες εκθέσεις του ο ποιητής Νίκος Καρούζος. Ο ίδιος, πάλι, συνήθιζε να λέει, φορώντας σχεδόν πάντα το αγαπημένο του κασκόλ – Αυτό που είχαν και οι ζωγραφικοί του ήρωες -, «Φιλοδοξώ να μείνω αυτός που είμαι και ήμουν από […] The post Ο Αλέκος Φασιανός όταν δεν ζωγράφιζε, ήταν δυστυχής appeared first on OK.
09:30 24/01/2022

Αλέκος Φασιανός: Τι είπαν για εκείνον σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος – Πώς ο ίδιος περιέγραψε τον εαυτό του

eleftherostypos.gr
Η απώλεια του Αλέκου Φασιανού τη βδομάδα που πέρασε, ενός ζωγράφου που σφράγισε τη νεότερη ελληνική ζωγραφική, αφήνει πίσω δυσαναπλήρωτο κενό στην τέχνη που ο ίδιος αποθέωσε με το έργο του. Στις δημιουργίες του ο Αλέκος Φασιανός μετέφερε μοναδικές μυθολογίες της καθημερινότητας. Τοποθέτησε στο κέντρο τον άνθρωπο, για να του... The post Αλέκος Φασιανός: Τι είπαν για εκείνον σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος – Πώς ο ίδιος περιέγραψε τον εαυτό του appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
13:18 23/01/2022

Φασιανός – Αγόραζε κρέας και άφηνε τα σκίτσα του στο χαρτί του χασάπη

dete.gr
«Ο Αλέκος Φασιανός ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, η αυστηρότητα που έβγαζε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήταν. Ήταν γεμάτος ευγένεια, γλυκύτητα, καλοσύνη. Ο Αλέκος αγαπούσε τους ανθρώπους όπως αγαπούσε και την Τέχνη, αγαπούσε τα χρώματα, αγαπούσε την Ελλάδα. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, εξαιρετικά προσηνής», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποκαλύπτοντας κάποιες […]
20:56 20/01/2022

Ο Πατριάρχης Bαρθολομαίος και ο μεγάλος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

vimaorthodoxias.gr
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Στις 29 Αυγούστου 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εγκαινίασε στους χώρους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μία ομαδική εικαστική έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσα από τα πολυποίκιλα εκφραστικά μέσα τους, αποκάλυπταν την ψυχή της «πόλης με τα χίλια πρόσωπα». Τότε η Κωνσταντινούπολη είχε ανακηρυχθεί «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και η έκθεση αυτή […]
16:24 19/01/2022

Οταν ο Αλέκος Φασιανός μιλάει για τον Αλέκο Φασιανό

protagon.gr
Ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης, τη δεκαετία του 1990, με δύο φιλμ τεκμηρίωσης ιχνογράφησε την προσωπικότητα του καλλιτέχνη που με τους χρωστήρες του ανέδειξε εντός και εκτός Ελλάδος την ελληνική ζωγραφική The post Οταν ο Αλέκος Φασιανός μιλάει για τον Αλέκο Φασιανό appeared first on Protagon.gr.
19:46 18/01/2022

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Αλ. Φασιανό, δείτε ποιοι παραβρέθηκαν

dete.gr
Αυτή την ώρα στο νεκροταφείο Παπάγου κηδεύεται  ο Αλέκος Φασιανός. Ο σπουδαίος Έλληνας εικαστικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, το βράδυ της Κυριακής. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, εκπρόσωποι του πολιτισμού και απλός κόσμος αποχαιρετούν τον εμβληματικό ζωγράφο Αλέκο Φασιανό. «Εχουμε λάβει απίστευτη αγάπη, σεβασμό, μια γλυκύτητα και τρυφερότητα από […]
14:54 18/01/2022

Αλέκος Φασιανός: Τελευταίο αντίο στον εμβληματικό Έλληνα ζωγράφο

Newsit
Κηδεύεται στο νεκροταφείο Παπάγου ο Αλέκος Φασιανός. Ο κορυφαίος Έλληνας εικαστικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.     Περισσότερα σε λίγο… To άρθρο Αλέκος Φασιανός: Τελευταίο αντίο στον εμβληματικό Έλληνα ζωγράφο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:20 18/01/2022

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Αλέκου Φασιανού

Παραπολιτικά
O Αλέκος Φασιανός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών
14:10 18/01/2022

Αλέκος Φασιανός: Για τη ζωγραφική, την Ελλάδα, τον έρωτα. Με τα δικά του λόγια

mononews.gr
Γιατί εν τέλει ο Αλέκος Φασιανός πέτυχε μέσα από το έργο του να γίνει οικείος, αναγνωρίσιμος και αγαπητός όσο ελάχιστοι καλλιτέχνες.
08:44 18/01/2022

Αλέκος Φασιανός: Δόξασε την Ελλάδα, χάρισε στους λαϊκούς ανθρώπους την Αγιότητα

ProtoThema.gr
Ο τελευταίος εκπρόσωπος της γενιάς του 30 δεν έβγαλε μόνο την Ελλάδα από τα σύνορα αλλά την έκανε περήφανη μέσα από τους εργάτες που έγιναν τροπαιοφόροι Άγιοι, τους παθιασμένους δράκους του, τους ψαράδες, τον βαθύ μπλε αττικό ουρανό και τα πουλιά, σύμβολο της αιώνιας Ελευθερίας που δεν έπαψε ο Αλέκος Φασιανός να εκφράζει μέχρι τέλους
07:50 18/01/2022

Α δεν σερβίρουμε Φασιανό

ProtoThema.gr
Η κατάσταση πραγμάτων πάει κάπως έτσι. Για να ξέρουμε ποιοι είμαστε. Μήπως γνωρίζεις  ποιος είναι ο Αλέκος Φασιανός;  Ο ερωτώμενος με το βλέμμα να κοπανάει ταβάνι, πρώτα ξεροκαταπίνει και μετά με απέραντη αμηχανία ρωτάει «μπας και είναι ποδοσφαιριστής;»
07:08 18/01/2022

Αλέκος Φασιανός: Η σύζυγός του μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια του σπουδαίου ζωγράφου

tlife.gr
Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός βυθίζοντας σε πένθος To άρθρο Αλέκος Φασιανός: Η σύζυγός του μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια του σπουδαίου ζωγράφου δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
16:48 17/01/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load