Δυναμωτικά τσιγαριαστά χόρτα με αυγά
topontiki.gr
Cucina povera
Υλικά
400 - 500 γραμμάρια άγρια χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια, βλίτα, αντίδια, καυκαλήθρες, άνηθο, μαϊντανό, μάραθο και ότι άλλο επιθυμείτε)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 σφηνάκι κρασί
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για την παρουσίαση
Φρυγανισμένες φέτες ψωμί (προαιρετικά)
Λίγη τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
Πάπρικα σκόνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε με τα χέρια μας. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχ
12:34 23/01/2021