#Πατριάρχης Κύριλλος

Ορεστιάδα: Εκδήλωση της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Κύριλλο Στ΄ και τον Στέφανο Καραθεοδωρή

alexpolisonline.com
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια (1984-2024) από την έκδοση του βιβλίου του ερευνητή της ιστορίας της Νέας Ορεστιάδας Τάκη Τσονίδη για τον εθνοϊερομάρτυρα Θρακιώτη Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Άγιο Κύριλλο τον Στ΄.Ο Πατριάρχης Κύριλλος ο Στ΄, πέραν του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που έδειξε για την ανάπτυξη της Παιδείας, ήταν καθοριστικός για την πορεία και την εξέλιξη του ιατροφιλόσοφου Στεφάνου Καραθεοδωρή, του γενάρχη του Γένους των Καραθεοδωρή με την τεράστια προσφορά στο Γένος και τον Ελληνισμό!Με την ευκαιρία αυτή, η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:30, στην αίθουσα διαλέξεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδας και Περιφέρειας, με θέμα
00:53 10/04/2024

Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος τάχθηκε εναντίον του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Ρωσική Ομοσπονδία

olympia.gr
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, μιλώντας στα εγκαίνια των XXXII χριστουγεννιάτικων εκπαιδευτικών αναγνώσεων στο κρατικό παλάτι του Κρεμλίνου, τάχθηκε κατά του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και του Halloween στη Ρωσία. Κατά τη γνώμη του, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία, παρά όλες τις προσπάθειες να την εξευγενίσουν, εξακολουθεί να […] Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος τάχθηκε εναντίον του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Ρωσική Ομοσπονδία - olympia
07:28 25/01/2024

Ρωσία: Ο Πούτιν δώρισε την εικόνα «Αγία Τριάδα» του Αντρέι Ρουμπλίοφ στην Ορθόδοξη Εκκλησία

ieidiseis.gr
Η διάσημη εικόνα θεωρείται αριστούργημα της ρωσικής τέχνης.Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν δώρισε με διάταγμά του ένα από τα διασημότερα έργα τέχνης, την Αγία Τριάδα του Αντρέι Ρουμπλιόφ, σε μια νέα ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής του κλήρου στην πολιτική σκηνή της Μόσχας. Η διάσημη εικόνα, που θεωρείται αριστούργημα της ρωσικής τέχνης, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, ανήκε εδώ και περίπου έναν αιώνα στην Πινακοθήκη Τρετιακόφ. «Ανταποκρινόμενος σε πολλά αιτήματα Ορθόδοξων πιστών, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε την απόφαση να παραδώσει στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Αντρέι Ρουμπλιόφ» αν
23:10 15/05/2023

Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην τσεχική λίστα κυρώσεων για τη στήριξή του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Zougla
Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, έγινε το πρώτο πρόσωπο που περιλαμβάνεται στη τσεχική λίστα κυρώσεων...
17:16 26/04/2023

Πατριάρχης πασών των Ρωσιών Κύριλλος: «Εσωτερικοί εχθροί» όσοι δεν υπηρετούν τη χώρα

in.gr
Εσωτερικούς εχθρούς του ρωσικού κράτους, χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Κύριλλος σε σημερινό κήρυγμά του, τους πολίτες που σταματούν να υπηρετούν την πατρίδα. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria, ο προκαθήμενος της πανίσχυρης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κηρύσσοντας μιλώντας στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου που βρίσκεται εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Κρεμλίνου στο κέντρο της Μόσχας, […]
20:58 25/04/2023

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Πασχαλινό φιλανθρωπικό φεστιβάλ Μόσχας

ekklisiaonline.gr
O Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023 το Πασχαλινό φιλανθρωπικό φεστιβάλ που διεξάγεται στο Πάρκο Γκόρκι της Μόσχας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Πασχαλινό φιλανθρωπικό φεστιβάλ Μόσχας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:22 18/04/2023

Το Πάσχα του Πούτιν στη Μόσχα και το μήνυμα για τον πόλεμο

ieidiseis.gr
Μήνυμα για το Πάσχα, με έμμεση αναφορά στον πόλεμο, έστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν που παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στη Μόσχα.Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού πραγματοποιήθηκε η πασχαλινή λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Μαζί του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τη λειτουργία παρακολούθησε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γιορτάζει παραδοσιακά τις διακοπές του Πάσχα σε αυτή την εκκλησία. Ως είθισται, τη λειτουργία τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, σύμφωνα με το RIA Novosti. Μάλιστα, στο πασχαλινό μήνυμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στον πόλεμο με έμμεσο τρόπο, επαινώντας την Εκκλησία πο
09:52 16/04/2023

Ο Πατριάρχης Κύριλλος για την ανέγερση τζαμιού στη Μόσχα

ekklisiaonline.gr
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ Το άρθρο Ο Πατριάρχης Κύριλλος για την ανέγερση τζαμιού στη Μόσχα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:18 06/04/2023

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τον Ορθόδοξο πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Ανήμερα της μνήμης του ορθόδοξου πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος τέλεσε τη Λειτουργία στη Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Δανιήλ, η οποία είναι και κατοικία του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τον Ορθόδοξο πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:42 19/03/2023

Μόσχας Κύριλλος: «Η Μόσχα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με τον ισλαμικό κόσμο» – Μετά την εισπήδηση, «άνοιγμα» σε ισλαμικές κοινότητες (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Προσφωνώντας τον προσκεκλημένο, ο Πατριάρχης Κύριλλος επεσήμανε τον φιλικό χαρακτήρα σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του Μπαχρέιν και τις υφιστάμενες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας. Το άρθρο Μόσχας Κύριλλος: «Η Μόσχα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με τον ισλαμικό κόσμο» – Μετά την εισπήδηση, «άνοιγμα» σε ισλαμικές κοινότητες (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:06 15/03/2023

Δημοσίευμα – βόμβα: Ο Πατριάρχης Κύριλλος ήταν πράκτορας της KGB την δεκαετία του 1970 – Κωδικό όνομα «Μιχαήλοφ»

ekklisiaonline.gr
ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: Κάτω από το ιερό ράσο, κρυβόταν ένας πράκτορας της KGB… Ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεργαζόταν με την σοβιετική μυστική υπηρεσία έχοντας μάλιστα το κωδικό όνομα «Μιχαήλοφ». Το άρθρο Δημοσίευμα – βόμβα: Ο Πατριάρχης Κύριλλος ήταν πράκτορας της KGB την δεκαετία του 1970 – Κωδικό όνομα «Μιχαήλοφ» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:12 06/02/2023

Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος: Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του κόσμου»

in.gr
Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου».
13:22 20/01/2023

Θεοφάνεια στην Μόσχα

ekklisiaonline.gr
Μόσχα: Στο Ναό των Θεοφανείων Μόσχας λειτούργησε ο Πατριάρχης Κύριλλος ανήμερα των Φώτων 2023 (με το Π.Η.) Το άρθρο Θεοφάνεια στην Μόσχα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:14 20/01/2023

Τώρα θυμήθηκε ότι είναι ιεράρχης ο πολεμοκάπηλος Κύριλλος: Ζητεί εκεχειρία για τα Χριστούγεννα των παλαιοημερολογιτών

hellasjournal.com
Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος ζητά εκεχειρία στον πόλεμο της Ουκρανίας για τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα
11:46 05/01/2023

Οικουμενικός Πατριάρχης: Καλύτερα ο Πατριάρχης Κύριλλος να παραιτηθεί από το να στηρίζει τον πόλεμο

ekklisiaonline.gr
Την άποψη ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είναι καλύτερα να παραιτηθεί παρά να υποστηρίξει τον πόλεμο, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το άρθρο Οικουμενικός Πατριάρχης: Καλύτερα ο Πατριάρχης Κύριλλος να παραιτηθεί από το να στηρίζει τον πόλεμο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:50 22/10/2022

Πατριάρχης Κύριλλος: Ζητά από τους Ρώσους να προσευχηθούν δύο ημέρες για τον Πούτιν

ekklisiaonline.gr
Στα γενέθλιά του, ο Πούτιν θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στην Αγία Πετρούπολη, την κάποτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα που ιδρύθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο που τυγχάνει να είναι η γενέτειρά του και η πόλη από την οποία ξεκίνησε την πορεία που τελικά τον έφερε μέχρι την κορυφή του Κρεμλίνου. Το άρθρο Πατριάρχης Κύριλλος: Ζητά από τους Ρώσους να προσευχηθούν δύο ημέρες για τον Πούτιν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:24 07/10/2022

Πατριαρχείο Μόσχας: Με σοβαρά συμπτώματα ο Πατριάρχης Κύριλλος

ekklisiaonline.gr
Σύμφωνα με την σχετική τοποθέτηση που έχει δημοσιευτεί, ο 75χρονος Κύριλλος ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια και τις εκδηλώσεις του καθώς είχε «σοβαρά συμπτώματα» που απαιτούσαν ανάπαυση στο κρεβάτι και απομόνωση. Το άρθρο Πατριαρχείο Μόσχας: Με σοβαρά συμπτώματα ο Πατριάρχης Κύριλλος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:50 30/09/2022

Πατριάρχης Κύριλλος: Νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε απομόνωση

Newsit
O αρχηγός της ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας πατριάρχης Κύριλλος, νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε απομόνωση. Ο πατριάρχης είναι μεγάλος υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν και υποστηρίζει την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο πατριάρχης Κύριλλος που προσβλήθηκε από κορονοϊό, έχει υποστηρίξει με σφοδρότητα την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και έχει ζητήσει την συγκρότηση μετώπου γύρω ... Περισσότερα To άρθρο Πατριάρχης Κύριλλος: Νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε απομόνωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:20 30/09/2022

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στέλνει στον Παράδεισο τους Ρώσους πεσόντες στην Ουκρανία

thebest.gr
Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πατριάρχης Κύριλλος, δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που πεθαίνουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας θα λάβουν άφεση αμαρτιών.
22:42 26/09/2022

Πατριάρχης Κύριλλος: Πηγαίνετε στον πόλεμο- «Αν πεθάνεις, θα είσαι με τον Θεό»

naftemporiki.gr
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, προέτρεψε την Τετάρτη τους Ρώσους πολίτες να μην φοβούνται τον θάνατο, στον απόηχο της απόφασης του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν να κινητοποιήσει εφεδρικά στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
09:24 24/09/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load