#Notam

Τουρκικές NOTAM και NAVTEX: Τι σηματοδοτούν οι κινήσεις της Άγκυρας και τι περιμένει το ελληνικό Επιτελείο

onalert.gr
Τι σηματοδοτούν οι εκδόσεις ΝΟΤΑΜ και NAVTEX από την Άγκυρα στο Αιγαίο και τι περιμένει το ελληνικό Επιτελείο το επόμενο διάστημα. The post Τουρκικές NOTAM και NAVTEX: Τι σηματοδοτούν οι κινήσεις της Άγκυρας και τι περιμένει το ελληνικό Επιτελείο appeared first on OnAlert.
05:28 16/02/2024

Ελληνοτουρκικά: «Η πολιτική της …μη αποτροπής»-Κ.Μαρδάς

militaire.gr
Γράφει ο Κώστας Μαρδάς Με την Ανακωχή - Διακήρυξη των Αθηνών, «έκλεισε» (;) η πλέον μακροβιότερη ελληνοτουρκική κρίση στον άξονα Έβρος - Αιγαίο – Κύπρος. Πρόκειται για κείμενο με θετικές, αλλά και αμφίσημες διατυπώσεις, όπως έχω αναλύσει στο κανάλι του Militaire , σε συνδυασμό με το πρωτόκολλο της Βέρνης το 1976, το ανακοινωθέν του Νταβός το 1988 και το ανακοινωθέν (και όχι συμφωνία ) της Μαδρίτης το 1977. Η Διακήρυξη ήρθε ως …νομοτέλεια της έντασης, που εξελίχθηκε σε κρίση και οδήγησε στα πρόθυρα πολέμου. Άρχισε με την παράνομη είσοδο του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» τον Οκτώβριο του 2014 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και κορυφώθηκε το 2020 με την επιθετική επιδίωξη διάρρηξ
10:00 24/01/2024

Οι Άγρυπνοι Φρουροί του Αιγαίου! 34 «γεράκια» μέσα στη νύχτα σκίζουν τον ουρανό

tilegrafimanews.gr
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Τον τελευταίο καιρό μπορεί να επικρατεί «ηρεμία» στον ουρανό του Αιγαίου, όμως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr Και αυτό γιατί μπορεί η καθημερινότητα πάνω από το Αιγαίο να έχει αλλάξει για τους ιπτάμενους στην Πολεμική Αεροπορία και ειδικά για όσους βρίσκονται στα αεροδρόμια επιφυλακής στις Σμηναρχίες readiness, έπειτα από τον μηδενισμό των τουρκικών παραβιάσεων, όμως το επίπονο, υψηλής έντασης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα «γεράκια» της HAF συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ενώ και η εξοικονόμηση κονδυλίων από τις πτήσεις αναχαίτισης των μαχητικών δίνει τη δυνατότητα στο Αεροπορ
13:46 13/12/2023

Η ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο τρόμαξε την Αθήνα, γράφουν οι Τούρκοι – Ακόμα μία ευθεία αμφισβήτηση του FIR Αθηνών

olympia.gr
Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί μετά Βαΐων και κλάδων τον Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και είναι έτοιμη να συνομιλήσει άνευ όρων με την Τουρκία, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της, εκδίδοντας NOTAM για «ασκήσεις έρευνας-διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος», η οποία «χωρίζει» στα δύο το Αιγαίο! Όπως αναφέρει […] Η ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο τρόμαξε την Αθήνα, γράφουν οι Τούρκοι – Ακόμα μία ευθεία αμφισβήτηση του FIR Αθηνών - olympia
20:28 25/11/2023

Υπό προϋποθέσεις θα εισέρχονται οι Κινέζοι ταξιδιώτες στην χώρα - Παράταση notam

Newsit
Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2023 με αεροπορική οδηγία οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα εισέρχονται στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις. Οι περιορισμοί ισχύουν από τις 15 Ιανουαρίου και θα παραταθούν έως τις 14, για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ κορονοϊού. ... Περισσότερα To άρθρο Υπό προϋποθέσεις θα εισέρχονται οι Κινέζοι ταξιδιώτες στην χώρα - Παράταση notam δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
11:00 01/02/2023

Παράταση NOTAM με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα

NewsBomb
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση έως τις 14/2/2023 της αεροπορικής οδηγίας (notam) με τις…Περισσότερα...
09:20 01/02/2023

NOTAM για ασκήσεις του ΝΑΤΟ με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις στο Καρπάθιο πέλαγος

militaire.gr
Η Τουρκία θα κάνει ασκήσεις με το ΝΑΤΟ στο Καρπάθιο πέλαγος, όπως προκύπτει από ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε. Η τουρκο-νατοϊκή άσκηση θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου. Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα βρεθούν στην περιοχή με «νατοϊκό καπέλο» αυτή τη φορά αν και έχουν πολλές φορές πλεύσει και χωρίς αυτό. The post NOTAM για ασκήσεις του ΝΑΤΟ με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις στο Καρπάθιο πέλαγος appeared first on Militaire.gr.
23:00 16/01/2023

NOTAM: Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα

empisteutiko.gr
Μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ για την COVID-19 θα μπορούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα να εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στη ΝΟΤΑΜ που εφαρμόζεται από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα ισχύει έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 […] The post NOTAM: Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα appeared first on Empisteutiko.gr.
21:48 16/01/2023

Ποιες οι προϋποθέσεις για την είσοδο ταξιδιωτών από την Κίνα στην Ελλάδα

naftemporiki.gr
Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (NOTAM) που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) ή… Ποιες οι προϋποθέσεις για την είσοδο ταξιδιωτών από την Κίνα στην Ελλάδα - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
21:32 16/01/2023

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από την Κίνα – Η αεροπορική οδηγία

Newsit
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε νέα αεροπορική οδηγία (notam) για την είσοδο στην Ελλάδα των ταξιδιωτών που έρχονται από την Κίνα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.  Η notam που εφαρμόζεται από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα ισχύει έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 στις 6 το πρωί προβλέπει τα εξής: ... Περισσότερα To άρθρο Κορονοϊός: Στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από την Κίνα – Η αεροπορική οδηγία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:08 16/01/2023

«Σφραγίζουν» και το FIR Αθηνών για την κηδεία του τέως

tanea.gr
Την Κυριακή εκδόθηκε NOTAM, η οποία θα ισχύσει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και προβλέπει για συγκεκριμένες ώρες το κλείσιμο του εναέριου χώρου του κέντρου των Αθηνών για την κηδεία.
20:40 15/01/2023

Χάος με τις πτήσεις στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος – Καθηλώθηκαν τα αεροσκάφη

Newsbeast.gr
Καθηλωμένα είναι τα αεροσκάφη στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA), όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ. Η FAA ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο σύστημα Notice to Air Missions (NOTAM), το οποίο προειδοποιεί τους πιλότους για πιθανούς κινδύνους σε μια πτήση. Περίπου 760 πτήσεις εντός ή εκτός ΗΠΑ έχουν καθυστερήσει σήμερα, σύμφωνα με το FlightAware.com, ενώ 91 έχουν ακυρωθεί, όπως μεταδίδει το Sky News. «Οι τεχνικοί εργάζονται για την αποκατάσταση του συστήματος και δεν υπάρχει εκτίμηση για την αποκατάσταση της υπηρεσίας αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.
13:50 11/01/2023

F-22: Τα stealth μαχητικά της USAF πέταξαν πάνω από την Καρπασία – «Έξαλλη» η Τουρκία με το «άκυρο» στη NOTAM [vid]

onalert.gr
«Μήνυμα» στην Τουρκία έστειλε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με τα πιο σύγχρονα και καταστροφικά μαχητικά, τα πασίγνωστα stealth αεροσκάφη τύπου F-22. The post F-22: Τα stealth μαχητικά της USAF πέταξαν πάνω από την Καρπασία – «Έξαλλη» η Τουρκία με το «άκυρο» στη NOTAM [vid] appeared first on OnAlert.
13:16 26/10/2022

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Ξεκινάει το ταξίδι του – Αντίστροφη μέτρηση για τον απόπλου του

Newsbeast.gr
Οι ανακοινώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» αναμένονται σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τις διαρροές, τις δηλώσεις αξιωματούχων και τις προαναγγελίες των τουρκικών ΜΜΕ. «Υπάρχει μία NOTAM της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας η οποία, αναφέρεται σε μαζική μετακίνηση ιπτάμενων μέσων – ελικοπτέρων – και έχει διάρκεια από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου. Πρόκειται για μία διαδρομή που ξεκινά από το αεροδρόμιο της Αττάλειας και κατευθύνεται έτσι ώστε να φτάσει μέσα στον κόλπο της Αττάλειας, λίγο πιο πάνω από την Κύπρο» ανέφερε μιλώντας στο Mega ο Μαρίνος Γκασιάμης. Η κίνηση αυτή «φωτογραφίζει» τα ελικόπτερα να μεταφέρουν εφόδια στο Αμπντούλ
11:44 08/08/2022

Τουρκία: Τεντώνει το σχοινί με παράνομη ΝΟΤΑΜ

eleftherostypos.gr
Συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη, με τη χθεσινή έκδοση παράνομης και πειρατικού χαρακτήρα NOTAM, και μάλιστα για χρονικό διάστημα δύο μηνών, από σήμερα μέχρι την 31η Αυγούστου. Oι NOTAM υποβάλλονται από μια αεροπορική Αρχή και προειδοποιούν τους πιλότους για πιθανούς κινδύνους σχετικά με την πορεία πτήσης τους […] Το άρθρο Τουρκία: Τεντώνει το σχοινί με παράνομη ΝΟΤΑΜ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
08:40 04/07/2022

Τουρκία: Με παράνομη ΝΟΤΑΜ κόβει το Αιγαίο στα δυο όλο το καλοκαίρι

Newsit
Η Τουρκία, εξέδωσε NOTAM με την οποία κόβει το Αιγαίο στα δύο όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως αποκαλύπτει το MEGA. Η Αθήνα βεβαίως αντέδρασε, αφού εκτός των άλλων παρεμποδίζεται ακόμα και η ομαλή ροή των επιβατικών πτήσεων στην περιοχή. Η Τουρκία συνεχίζοντας και επί του πεδίου την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ... Περισσότερα To άρθρο Τουρκία: Με παράνομη ΝΟΤΑΜ κόβει το Αιγαίο στα δυο όλο το καλοκαίρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:54 03/07/2022

Νέα πρόκληση: Η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη NOTAM με την οποία δεσμεύει την «καρδιά» του Αιγαίου (βίντεο)

lykavitos.gr
Η Τουρκία προχώρησε σε έκδοση ΝΟΤΑΜ με την οποία δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο από αύριο 4 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.
15:16 03/07/2022

ΥΠΑ: Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

naftemporiki.gr
Νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (NOTAM) αναφορικά με απαγορεύσεις και περιορισμούς πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
15:16 24/06/2022

Ελληνική NOTAM δεσμεύει πέντε περιοχές στο Αιγαίο για να «μπλοκάρει» το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο

in.gr
Η δέσμευση των περιοχών είναι από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου
12:14 09/06/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load