#Άγιος Διονύσιος

«Τους Πτωχούς Αγαπήσας, Διονύσιε Ελεήμον Μακάριε…»

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ. ΛΑΡΙΣΗΣ –Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Ελεήμονος, Μητροπολίτου Λαρίσης εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου τελώντας Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ο Άγιος Διονύσιος ο Ελεήμων, με απόφαση του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου έχει ανακηρυχθεί προστάτης του Γενικού Φιλοπτώχου […]
20:09 28/03/2024

23 Ιανουαρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω τιμά σήμερα, 23 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε λίγο πριν το 1500 μ.Χ. στο ορεινό χωριό Σκλάταινα της Καρδίτσας, την σημερινή Δρακότρυπα. Το όνομά του ήταν Δημήτριος και από παιδί επέδειξε ζήλο για την αγάπη του Χριστού και την ασκητική ζωή. Σε […]
02:09 23/01/2024

17 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη Αγίου Διονυσίου, Ζακυνθινού Αρχιεπίσκοπου Αιγίνης τιμά σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας […]
00:09 17/12/2023

3 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου τιμά σήμερα, 3 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Διονύσιος καταγόταν από την πόλη των Αθηνών. Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση κα τη βαθιά του καλλιέργεια. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και μέλος της Βουλής του Αρείου […]
00:09 03/10/2023

Προφήτης Ηλίας στον Όλυμπο! Ιδού το υψηλότερο εκκλησάκι της Ορθόδοξης εκκλησίας παγκοσμίως!

vimaorthodoxias.gr
ΟΛΥΜΠΟΣ – Το εξωκκλήσι είναι το υψηλότερο εκκλησιαστικό κτίριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας παγκοσμίως. Ο Άγιος Διονύσιος, ιδρυτής της Μονής της Αγίας Τριάδας (σήμερα γνωστή ως Μονή Αγίου Διονυσίου), ίδρυσε επίσης το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία τον 16ο αιώνα. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια αρχαίου οικοδομήματος. Ο Διόνυσος, που ασκήτευε, λέγεται ότι κατά καιρούς ζούσε στο εξωκκλήσι. […]
20:09 24/09/2023

Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω: Είχε απέραντη αγάπη για το λαό

ekklisiaonline.gr
23 Ιανουαρίου: Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω… Το άρθρο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω: Είχε απέραντη αγάπη για το λαό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:40 23/01/2023

Σήμερα 23 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω

NewsBomb
Ο Άγιος Διονύσιος, ο οποίος τιμάται σήμερα 23 Ιανουαρίου, γεννήθηκε λίγο πριν το 1500 μ.Χ. στο ορεινό χωριό Σκλάταινα της…Περισσότερα...
14:56 23/01/2023

23 Ιανουαρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Κλήμης και Αγαθάγγελος

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Κλήμης ο Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω (Πολιούχος Λιτοχώρου). Ο Όσιος Σαλαμάνης ο Ησυχαστής. Το άρθρο 23 Ιανουαρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Κλήμης και Αγαθάγγελος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 22/01/2023

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Διονύσιος στην ομώνυμη ενορία

thebest.gr
Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.
17:40 19/12/2022

Πειραιώς: «Ό Άγιος Διονύσιος είναι μια στοργική φάτνη που αναγεννά τον άνθρωπο»

ekklisiaonline.gr
Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιώς χοροστάτησε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Το άρθρο Πειραιώς: «Ό Άγιος Διονύσιος είναι μια στοργική φάτνη που αναγεννά τον άνθρωπο» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:06 18/12/2022

Κρήτης: “Η ζωή του αγίου Διονυσίου είναι μία διαρκής απόκριση στο κάλεσμα του Θεού”

ekklisiaonline.gr
«Ο Άγιος Διονύσιος γιορτάζει για να γιορτάζουμε εμείς, υπάρχει για να καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχουμε εμείς, στέκει στη θύρα του για να σταθούμε στα πόδια μας και εμείς, μας έφερε στην εκκλησία για να μας πει πως μόνο εντός της σωζόμαστε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος σήμερα το πρωί από τη Ζάκυνθο. Το άρθρο Κρήτης: “Η ζωή του αγίου Διονυσίου είναι μία διαρκής απόκριση στο κάλεσμα του Θεού” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:44 17/12/2022

Άγιος Διονύσιος Γιορτή- Επεισόδιο Δωδώνης με βουλευτή: Τα Στροφάδια δεν έχουν τηλέφωνο- Τραγικό το μάλωμα

ekklisiaonline.gr
Τις ευχές τους έδωσαν οι τοπικές αρχές για την γιορτή του Πολιούχου ως είθισται… Το άρθρο Άγιος Διονύσιος Γιορτή- Επεισόδιο Δωδώνης με βουλευτή: Τα Στροφάδια δεν έχουν τηλέφωνο- Τραγικό το μάλωμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:38 17/12/2022

Η Ζάκυνθος εορτάζει τον προστάτη της Αγ. Διονύσιο

NewsBomb
Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή…Περισσότερα...
16:42 17/12/2022

Άγιος Διονύσιος: Ανατράφηκε με τα διδάγματα του Ευαγγελίου και διακρίθηκε στα γράμματα και την αρετή

ekklisiaonline.gr
17 Δεκεμβρίου: Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης… Το άρθρο Άγιος Διονύσιος: Ανατράφηκε με τα διδάγματα του Ευαγγελίου και διακρίθηκε στα γράμματα και την αρετή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:22 17/12/2022

Άγιος Διονύσιος – Μυρόβλυσε όλη η Εκκλησία! «Της Ζακύνθου Τον Γόνον Και Αιγίνης Τον Πρόεδρον…»

ekklisiaonline.gr
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο προς τιμή του προστάτου και πολιούχου της Νήσου, Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου. Το άρθρο Άγιος Διονύσιος – Μυρόβλυσε όλη η Εκκλησία! «Της Ζακύνθου Τον Γόνον Και Αιγίνης Τον Πρόεδρον…» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:48 17/12/2022

Ζάκυνθος: Ο Άγιος Διονύσιος της Συγνώμης ευλόγησε το νησί – Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη

ekklisiaonline.gr
Κορυφώθηκαν σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, με τη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη του νησιού Άγιο Διονύσιο. Το άρθρο Ζάκυνθος: Ο Άγιος Διονύσιος της Συγνώμης ευλόγησε το νησί – Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:40 17/12/2022

Άγιος Διονύσιος: Ο θαυμαστός βίος του Αγίου που γιορτάζει σήμερα 17 Δεκεμβρίου

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων απέκτησαν και αριστοκρατικό ιδίωμα. Το άρθρο Άγιος Διονύσιος: Ο θαυμαστός βίος του Αγίου που γιορτάζει σήμερα 17 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:02 17/12/2022

Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου: Ο αγιασμένος και ανεξίκακος Επίσκοπος

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Το μόνιμο θαύμα στη ζωή της Εκκλησίας μας είναι οι άγιοί Της. Η αέναη παρουσία τους σ’ Αυτή φανερώνει περίτρανα το σωτήριο έργο Της στον κόσμο, η Οποία μεταμορφώνει τα ανθρώπινα πρόσωπα σε θεοειδείς υπάρξεις. Το άρθρο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου: Ο αγιασμένος και ανεξίκακος Επίσκοπος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:30 17/12/2022

Βιογραφία Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου: Γεννήθηκε το 1547 και απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στις 17 Δεκεμβρίου του 1622

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 στον Αιγιαλό, δηλαδή στην παραλιακή ζώνη, της πόλης της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Γραδενίγος (συχνά αναφέρεται -λανθασμένα- και ως Δραγανίγος) Σιγούρος. Η οικογένειά του ήταν εύπορη, με καταγωγή από τη Δυτική Ευρώπη και με προγόνους του Καθολικού Δόγματος, και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων απέκτησαν και αριστοκρατικό αξίωμα. Ο πατέρας του λεγόταν Μούκιος και η μητέρα του Παυλίνα, ενώ είχε άλλα δύο αδέλφια τον Κωνσταντίνο και τη Σιγούρα. Σύμφωνα με τοπικές παραδόσεις της Ζακύνθου, που δεν επιβεβαιώνονται ιστορικά, ο Άγιος είχε για ανάδοχο τον Άγιο Γεράσιμο. Το άρθρο Βιογραφία
12:26 17/12/2022

Ο Άγιος Διονύσιος Επίσκοπος Αιγίνης, το κλέος των Ζακυνθινών

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε στα 1547 στον Αιγιαλό, παραλιακή περιοχή της νήσου Ζακύνθου. Είχε ακόμη δυο αδέλφια και γονείς με αριστοκρατική καταγωγή, από το γένος Σιγούρων. Το άρθρο Ο Άγιος Διονύσιος Επίσκοπος Αιγίνης, το κλέος των Ζακυνθινών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:06 17/12/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load