#Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση με τον διευθυντή του Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic του ΝΑΤΟ

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χούπης συναντήθηκε σήμερα με τον Managing Director του Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA) του ΝΑΤΟ. The post Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση με τον διευθυντή του Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic του ΝΑΤΟ appeared first on OnAlert.
17:28 15/04/2024

«ΗΝΙΟΧΟΣ 2024»: «Εντυπωσιάστηκε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την ΠΑ της Ινδίας – «Το 2030 τα F-35 στην Ανδραβίδα», λέει ο Α/ΓΕΑ [vids]

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος βρέθηκαν σήμερα στην Ανδραβίδα, για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πολυεθνικής άσκησης "ΗΝΙΟΧΟΣ 2024". The post «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024»: «Εντυπωσιάστηκε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την ΠΑ της Ινδίας – «Το 2030 τα F-35 στην Ανδραβίδα», λέει ο Α/ΓΕΑ [vids] appeared first on OnAlert.
16:28 12/04/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ομιλία του Στρατηγού Χούπη στους σπουδαστές της ΣΕΘΑ για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις [pics]

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος και στη διεθνώς αναγνωρισμένη γεωπολιτική αξία της χώρας μας. The post Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ομιλία του Στρατηγού Χούπη στους σπουδαστές της ΣΕΘΑ για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις [pics] appeared first on OnAlert.
18:28 04/04/2024

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το ελληνικό στρατηγείο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» [pics]

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και την αποστολή της 1ης Στρατιάς και για τις εξελίξεις της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ». The post Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το ελληνικό στρατηγείο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» [pics] appeared first on OnAlert.
19:28 03/04/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ιταλό πρέσβη

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης συναντήθηκε, σήμερα Τρίτη, στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Paolo Cuculi. The post Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ιταλό πρέσβη appeared first on OnAlert.
18:28 02/04/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Συναντήθηκε με το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ). The post Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Συναντήθηκε με το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων appeared first on OnAlert.
20:28 01/04/2024

Ο ΥΦΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων [pics]

onalert.gr
Ο ΥΦΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, παρέστη σήμερα στην Τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων Αθλητών και Αθλητριών των ΕΔ. The post Ο ΥΦΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων [pics] appeared first on OnAlert.
22:28 28/03/2024

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης στον Ιερώνυμο

vimaorthodoxias.gr
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ – Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Δημήτριο Χούπη είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχηγός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και σημείωσε ότι «Ένοπλες δυνάμεις και Εκκλησία είναι και πρέπει να είναι […]
14:09 23/02/2024

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών [pics]

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εγκαινίασε σήμερα τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην έδρα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών στη Νέα Πέραμο Αττικής. The post Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών [pics] appeared first on OnAlert.
19:28 22/02/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επικοινωνία με τον Αρχηγό των ΕΔ της Τσεχικής Δημοκρατίας

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ΕΔ της Τσεχίας. The post Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επικοινωνία με τον Αρχηγό των ΕΔ της Τσεχικής Δημοκρατίας appeared first on OnAlert.
19:28 19/02/2024

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του – Τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατό»

onalert.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ΕΔ του Ισραήλ αντιστράτηγο Herzi Halevi. The post Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του – Τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατό» appeared first on OnAlert.
15:28 08/02/2024

Ο ΣΕΚΠΥ έκοψε πίτα, η αμυντική βιομηχανία ψάχνει το φλουρί

militaire.gr
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών (ΣΕΚΠΥ) έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του και από την ομιλία του προέδρου του Τ.Ροζολή, προσδιορίστηκε το «φλουρί», που αναζητά . Οι φωτογραφίες έχουν ενδιαφέρον, ειδικά αυτή με την συνύπαρξη Αποστολάκη-Φλώρου. Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τον χώρο της διπλωματίας ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George James Tsunis , η Γαλλίδα Πρέσβης Auer Laurence, ο Πρέσβης της Τσεχίας Jakub Kafrik, ο Αιγύπτιος πρέσβης Omar Amer Youssef αλλά και ΑΚΑΜ και διπλωμάτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ισραήλ. Από τον πολιτικό κόσμο στην εκ
16:00 02/02/2024

Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέδωσε τα καθήκοντα διοικητή της ΔΕΠ στον Αντιστράτηγο Μαυραγάνη [pics]

onalert.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, από τον Στρατηγό Χούπη, στον Αντιστράτηγο Μαυραγάνη. The post Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέδωσε τα καθήκοντα διοικητή της ΔΕΠ στον Αντιστράτηγο Μαυραγάνη [pics] appeared first on OnAlert.
20:28 30/01/2024

Ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος φλώρος φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς την προτομή του ευεργέτη Ιακώβου Τσούνη για το ΓΕΕΘΑ

happytv.gr
Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, σε μια ιδιαίτερη και συγκινητική τελετή, πραγματοποίησε τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Βάση Υποστήριξης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΒΥΜΕΕ) στην Νέα Πέραμο. Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα. Υπήρξε Έλληνας εφοπλιστής, βετεράνος […] Διαβάστε τη συνέχεια εδώ Ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος φλώρος φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς την προτομή του ευεργέτη Ιακώβου Τσούνη για το ΓΕΕΘΑ
10:37 22/01/2024

Οι επιλογές του νέου Α/ΓΕΝ Δημ. Κατάρα για το Πολεμικό Ναυτικό και το προσωπικό που το αποχαιρετά

militaire.gr
Η επιλογή του Αντιναύαρχου Δημήτρη Κατάρα για τη θέση του Α/ΓΕΝ, έγινε δεκτή με πολύ και πολλά θετικά σχόλια στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο κ.Κατάρας έχει καλή φήμη σε ότι αφορά τις επιχειρησιακές του ικανότητες και ένα είναι το ερώτημα που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει, όχι με λόγια αλλά με έργα… Το ερώτημα είναι αν έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν του έκανε χάρη που τον επέλεξε για τη θέση του Α/ΓΕΝ. Συνεπώς δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση παρά μόνο να υπηρετήσει τη θέση του με στόχο να πάει το Πολεμικό Ναυτικό μπροστά. Ο πρόλογος απαραίτητος για αν περάσουμε στο θέμα των ημερών: τις μαζικές παραιτήσεις από πολεμικά πλοία του Στόλου κι όχι μόνο. Ο κ.Κατάρας ήταν Αρχηγός Στόλου, συνεπώς δεν χρειάζ
07:00 21/01/2024

Νίκος Φλώρος: Αυτός είναι ο διεθνής Έλληνας γλύπτης που φιλοτέχνησε την προτομή του ευεργέτη Ιακώβου Τσούνη για το ΓΕΕΘΑ

eleftherostypos.gr
χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, σε μια ιδιαίτερη και συγκινητική τελετή,  πραγματοποίησε τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Βάση Υποστήριξης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΒΥΜΕΕ) στην Νέα Πέραμο. Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα. Υπήρξε  Έλληνας εφοπλιστής, βετεράνος […] Το άρθρο Νίκος Φλώρος: Αυτός είναι ο διεθνής Έλληνας γλύπτης που φιλοτέχνησε την προτομή του ευεργέτη Ιακώβου Τσούνη για το ΓΕΕΘΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
23:00 20/01/2024

Ο κ.Φλώρος παρέδωσε λέγοντας ότι έχει «ήσυχη τη συνείδηση του»

militaire.gr
Η χρονική διάρκεια της εκφώνησης της τελευταίας ημερήσιας διαταγής του κ.Φλώρου, τηρουμένων των αναλογιών θύμισε Φιντέλ Κάστρο! Όπως μας μεταφέρουν κάποιοι απ΄ αυτούς που την παρακολούθησαν διήρκησε περίπου 40 λεπτά και προκάλεσε μάλλον δυσφορία στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια. Εκκωφαντικές οι απουσίες σημαντικότατων στελεχών του ΥΠΕΘΑ, όπως αυτές του Γενικού Γραμματέα Αντ. Οικονόμου, αλλά και του Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών . Από τη μακροσκελέστατη ημερήσια διαταγή κρατάμε μια φράση του: «…έχω τη συνείδηση μου ήσυχη». Οι περισσότερη μάλλον θα εστιάσουν στο «Αποστολή Εξετελέσθη», που είναι «δανεικό» από τον Νίκο Κουρή. Αλλά υπάρχουν πολύ μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο η αποστολή που
17:00 16/01/2024

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτριου Χούπη

Newsique.gr
Ο Δημήτριος Χούπης είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετά από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ακόμη, επελέγη ως Αρχηγός ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ως Αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ευάγγελος Κατάρας και ως Αρχηγός ΓΕΑ ο Αντιπτεράρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης. Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. […] Το άρθρο Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτριου Χούπη εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
12:58 12/01/2024

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Υποστρατήγου Τσούνη στη ΒΥΜΕΕ [pics]

onalert.gr
Την Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος πραγματοποίησε τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη. The post Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Υποστρατήγου Τσούνη στη ΒΥΜΕΕ [pics] appeared first on OnAlert.
18:28 08/01/2024

Κρίσεις Αρχηγών με στόχο «ολοκληρωτική επανεκκίνηση» στις Ένοπλες Δυνάμεις

militaire.gr
Αντίστροφη μέτρηση για το ΚΥΣΕΑ που θα αποφασίσει τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια για το «νέο σχήμα» στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων: •Α/ΓΕΕΘΑ, ο σημερινός Α/ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Τη θέση του Α/ΓΕΑ αναλαμβάνει ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης νυν Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Επίσης για την θέση του αρχηγού ΑΤΑ προωθείται ο υποπτέραρχος Βασίλειος Παπαχρήστου νυν Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ). •Α/ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Η τραγωδία στη Λιβύη δεν τον αγγίζει, αφού τα αίτια για το τραγικό φιάσκο ,αναζητούνται α
06:00 08/01/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load