#ΕΛΔΥΚ

Ακρωτηριάστηκε ο οπλίτης της ΕΛΔΥΚ μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Cnn.gr
Στον ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του 23χρονου οπλίτη που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), προχώρησε το υγειονομικό προσωπικό.Περισσότερα...
14:37 22/02/2024

Έχασε τη δεξιά του παλάμη ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ που είχε ατύχημα με χειροβομβίδα

eleftherostypos.gr
χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό Ακρωτηριάστηκε το δεξί χέρι του 23χρονου στρατιώτη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) που τραυματίστηκε το πρωί της Τετάρτης (21/2) κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης που περιελάμβανε τη ρίψη χειροβομβίδων. Την ώρα που ο 23χρονος οπλίτης της ΕΛΔΥΚ είχε τη χειροβομβίδα στο χέρι του, […] Το άρθρο Έχασε τη δεξιά του παλάμη ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ που είχε ατύχημα με χειροβομβίδα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:00 22/02/2024

Κύπρος: Ακρωτηρίασαν το χέρι του νεαρού στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ

NewsBomb
Ο 23χρονος στρατιώτης νοσηλεύεται διασωληνομένος ενώ υπάρχει πιθανότητα να υποβληθεί και σε τρίτο χειρουργείο για καθαρισμό του χεριούΠερισσότερα...
14:00 22/02/2024

ΕΛΔΥΚ: Σοβαρός τραυματισμός στρατιώτη, έχασε το δεξί του χέρι από έκρηξη χειροβομβίδας

militaire.gr
Σοβαρός τραυματισμός στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, από χειροβομβίδα που εξεράγη στο χέρι του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το alphanews.live Ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού υπέστη ο 23χρονος στρατιώτης ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Ο νεαρός ΕΛΔΥΚάριος καθώς και άλλοι οπλίτες βρίσκονταν στο πεδίο βολής Αγίου Μοδέστου στην περιοχή Σταυροβουνίου όπου συμμετείχαν σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Σε κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha ο οπλίτης αφού αφαίρεσε την περόνη και απασφάλισε επιχείρησε να την ρίξει με το δεξί του χέρι και η χειροβομβίδα εξεράγη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας «Για τη διακρίβωση των αιτιώ
10:00 22/02/2024

Τραυματίστηκε οπλίτης της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας

empisteutiko.gr
Ένας οπλίτης της ΕΛΔΥΚ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας μετά από τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ο οπλίτης τραυματίστηκε σοβαρά από αστοχία υλικού κατά την διάρκεια άσκησης της Μονάδας στο Πεδίο Βολής, παρουσία του Ταξίαρχου, με αποτέλεσμα να διακομιστεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, αφού του παρασχέθηκαν οι […] The post Τραυματίστηκε οπλίτης της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας appeared first on Empisteutiko.gr.
18:58 21/02/2024

Τραυματισμός οπλίτη από χειροβομβίδα στην Κύπρο

aek1924.gr
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε οπλίτης ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη χειροβομβίδας. Σε νοσοκομείο της Λευκωσίας νοσηλεύεται ένας οπλίτης, ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τραυματισμός του προήλθε από χειροβομβίδα. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκανε γνωστό ότι πρόκειται για στρατιώτη που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ). Του παρασχέθηκαν άμεσα οι […] The post Τραυματισμός οπλίτη από χειροβομβίδα στην Κύπρο appeared first on AEK1924.gr.
15:37 21/02/2024

Ατύχημα με χειροβομβίδα σε στρατόπεδο της Κύπρου

e-daily.gr
Τραυματίστηκε σοβαρά στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ
14:09 21/02/2024

Οπλίτης της ΕΛΔΥΚ τραυματίστηκε σε άσκηση – Νοσηλεύεται στη Λευκωσία

news.gr
Κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο τραυματισμός του οφείλεται σε έκρηξη χειροβομβίδας
13:37 21/02/2024

Κύπρος: Τραυματίστηκε οπλίτης της ΕΛΔΥΚ

el.gr
H ανακοίνωση του ΓΕΣ Το άρθρο Κύπρος: Τραυματίστηκε οπλίτης της ΕΛΔΥΚ εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
13:09 21/02/2024

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: Έφυγαν όλοι οι «παλιοί» ποιοι είναι οι νέοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ

militaire.gr
Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας επέμενε σε ριζικές αλλαγές στις θέσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και πέρασε τη «γραμμή» του στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από την αναμενόμενη αποστρατεία Φλώρου, έφυγαν και οι Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ. Το νέο «σχήμα» Αρχηγών μετά από τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ διαμορφώνεται ως εξής: Α/ΓΕΕΘΑ- Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός Αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Φοίτησε με άριστα σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπ
13:00 12/01/2024

Σαν σήμερα: Το 1959 συγκροτείται η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

onalert.gr
Σαν σήμερα το 1959 συγκροτείται η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στον Άγιο Στέφανο Αττικής (Μπογιάτι), μετά την υπογραφή της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. The post Σαν σήμερα: Το 1959 συγκροτείται η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) appeared first on OnAlert.
00:28 20/11/2023

Καταγγελίες για ουσιαστική παρεμπόδιση υπηρετούντων στην Κύπρο να ψηφίσουν

militaire.gr
Επιστολή καταγγελίας υπηρετούντων στην Κύπρο δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος, σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα ψήφου τους παρεμποδίζεται με τεχνάσματα. Γράφουν στην επιστολή: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε; Είναι πολύ σοβαρό το θέμα που καταγγέλλουν φαντάροι από την 5η ΕΜΑ της ΕΛΔΥΚ. Ενημερώθηκαν μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία για τα έγγραφα ώστε να ψηφίσουν στην Κύπρο για τις εκλογές. Επιβεβαιώνεται αυτό από τη διοίκηση και το ΓΕΣ; Γιατί δεν μας ενημέρωσαν έγκαιρα; Μας εμποδίζουν να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα; Είμαστε ούτως ή άλλως αποκλεισμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία και ο Στρατός μας περιορίζει και μας αποτρέπει να είμαστε πολίτες με ελεύθερ
20:50 07/05/2023

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αγνόησε τον Ριζοσπάστη και απάντησε σε αποκάλυψη του μέσω Γιώργου Λιάγκα!

militaire.gr
Ο Ριζοσπάστης έγραψε προχθές για το θέμα της υπεύθυνης δήλωσης που καλούνται να υπογράψουν ΕΛΔΥΚάριοι προκειμένου να πετάξουν με C-130… Αναδημοσιεύσαμε το θέμα, φυσικά με αναφορά στην πηγή. Στη συνέχεια όπως μάθαμε έγινε και ρεπορτάζ από την πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Σήμερα ο ίδιος ενημέρωσε το κοινό του ότι του τηλεφώνησε ο Α/ΓΕΕΘΑ […] The post Ο Α/ΓΕΕΘΑ αγνόησε τον Ριζοσπάστη και απάντησε σε αποκάλυψη του μέσω Γιώργου Λιάγκα! appeared first on Militaire.gr.
11:48 24/03/2023

«Δήλωση συναίνεσης» ζητάνε από ΕΛΔΥΚάριους για να βρουν θέση σε C-130! Τα μαύρα μας τα χάλια…

militaire.gr
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για τα C-130: Με την παρούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμαι από κάθε δικαίωμα ή αξίωσή μου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή των εκπροσώπων του ή των αρμόδιων οργάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάθε ατύχημα ή δυστύχημα που θα συμβεί κατά τις μετακινήσεις μου με Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίες μνημονεύονται […] The post «Δήλωση συναίνεσης» ζητάνε από ΕΛΔΥΚάριους για να βρουν θέση σε C-130! Τα μαύρα μας τα χάλια… appeared first on Militaire.gr.
12:46 22/03/2023

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον ΥΠΕΣ Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ

ekklisiaonline.gr
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή την Τετάρτη η Φιλαρμονική της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και το νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ Λευκωσίας. Το άρθρο Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον ΥΠΕΣ Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:54 22/12/2022

Τα πρώτα ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΕΙΑ προς τιμήν του Ανθυπασπιστή Πεζικού Χρήστου Σκαμπαρδώνη

ekklisiaonline.gr
Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στο χωριό Φιλύρα του Δήμου Πύλης τα πρώτα ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΕΙΑ, προς τιμήν του Χρήστου Σκαμπαρδώνη, Ανθυπασπιστή Πεζικού στον 4ο Λόχο της ΕΛΔΥΚ. Το άρθρο Τα πρώτα ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΕΙΑ προς τιμήν του Ανθυπασπιστή Πεζικού Χρήστου Σκαμπαρδώνη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:00 07/11/2022

Γιορτάστηκαν τα 1α Σκαμπαρδώνεια στη Φιλύρα

trikalavoice.gr
Με περισσή υπερηφάνεια γιορτάστηκαν από τον Δήμο Πύλης τα 1α ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΕΙΑ. Προς τιμή του αείμνηστου ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ, Ανθυπασπιστή Πεζικού στον 4ο Λόχο της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος από τα χώματα της Φιλύρας,  ξεκινώντας, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, πολέμησε τους εισβολείς Τούρκους στην Λευκωσία το 1974.     Και έδωσε την ζωή του για την Πατρίδα. […]
22:36 06/11/2022

Επίσκεψη Φλώρου στην έδρα της ΕΛΔΥΚ: «Αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε»

ProtoThema.gr
Ήρθαμε μέχρι εδώ εξαιτίας του 1974 με το "Δεν Ξεχνώ" - Χρέος μας είναι το "Ποτέ Ξανά" ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ
20:42 30/09/2022

Λήθη και απροθυμία προδιαγράφουν τη βαριά μοίρα της Κύπρου

militaire.gr
Την Κακοπετριά — το πιο ψηλό ορεινό χωριό της Κύπρου, στην ανατολική όχθη του Καρκώτη, 55 χλμ. απ’ τη Λευκωσία — δεν την επισκέφθηκα ποτέ, αλλά την είχα αποτυπώσει μέσα μου ολοζώντανα χάρη στις εικονοπλαστικές αφηγήσεις (δεμένες με αναμνηστικές φωτογραφίες)  ενός στενού συγγενή μου που είχε υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ προ του ’74. Γράφει η Κρινιώ […] The post Λήθη και απροθυμία προδιαγράφουν τη βαριά μοίρα της Κύπρου appeared first on Militaire.gr.
06:20 13/09/2022

Εκδημία Πρωτ. Αθανασίου Στυλιάδη

ekklisiaonline.gr
Εκοιμήθη εν Κυρίω την 16η Αυγούστου 2022, ο Πρωτ. Αθανάσιος Στυλιάδης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Εγεννήθη στην Κορησό – Καστοριάς το 1940, όπου έλαβε την εγκύκλια παιδεία του. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην ΕΛΔΥΚ. Με την σύζυγό του Ελένη συμπορεύτηκαν στην ζωή για 53 χρόνια, απέκτησαν τέσσερα τέκνα και εγγόνια. Υπηρέτησε ως ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορησού επί 20 συναπτά έτη. Το άρθρο Εκδημία Πρωτ. Αθανασίου Στυλιάδη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:16 17/08/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load