#Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: Το βότανο που ανακουφίζει από τις εξάψεις – Ρίχνει σάκχαρο και χοληστερόλη

Newside.gr
Αποτελεί βασικό συστατικό σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας το γευστικό αποτέλεσμα πολλών πιάτων. Αυτό το ευπροσάρμοστο βότανο εξυμνείται όχι μόνο για το έντονο άρωμα και τη γήινη γεύση του, αλλά και για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία. Ο λόγος για το φασκόμηλο, η δημοτικότητα του οποίου δεν είναι καθόλου τυχαία. [...] Το άρθρο Εμμηνόπαυση: Το βότανο που ανακουφίζει από τις εξάψεις – Ρίχνει σάκχαρο και χοληστερόλη εμφανίστηκε πρώτα στο NewSide.
23:02 24/04/2024

Εμμηνόπαυση: Τροφές που μπορεί να ανακουφίσουν από τις εξάψεις, ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη

koolnews.gr
Η εμμηνόπαυση φέρνει μαζί της μια σειρά από αλλαγές στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων και των ενοχλητικών εξάψεων. Αν και η ορμονοθεραπεία αποτελεί μια συνηθισμένη θεραπεία, υπάρχουν και άλλα τρόποι για να βρείτε ανακούφιση, συμπεριλαμβανομένης και της διατροφής σας. Τρόφιμα πλούσια σε φυτοοιστρογόνα: Σόγια: Το τόφου, το τέμπε και τα προϊόντα σόγιας αποτελούν καλές πηγές φυτοοιστρογόνων, […] The post Εμμηνόπαυση: Τροφές που μπορεί να ανακουφίσουν από τις εξάψεις, ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη appeared first on Koolnews.gr.
22:58 23/04/2024

Η Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, η μεγαλύτερη ιατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, εξετάζει την Δακρυαδενίτιδα του τραγουδιστή Χρήστου Μάστορα ως 50% πιθανότητες προέλευσης το εμβόλιο COVID-19

kourdistoportocali.com
Τα Κορίτσια της Ξαφνικής Εμμηνόπαυσης The post Η Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, η μεγαλύτερη ιατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, εξετάζει την Δακρυαδενίτιδα του τραγουδιστή Χρήστου Μάστορα ως 50% πιθανότητες προέλευσης το εμβόλιο COVID-19 appeared first on Κουρδιστό Πορτοκάλι.
22:37 17/02/2024

Εμμηνόπαυση: Tai Chi, sports Chanbara – Spochan – Ποια αθλήματα βοηθούν τα οστά

iatropedia.gr
Κατά την εμμηνόπαυση έχουμε συμπτώματα όπως οστική απώλεια, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάγματος. Ποιες ασκήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες. The post Εμμηνόπαυση: Tai Chi, sports Chanbara – Spochan – Ποια αθλήματα βοηθούν τα οστά appeared first on Iatropedia.
09:09 16/12/2023

Εμμηνόπαυση, όχι παύση από τη ζωή

tilegrafimanews.gr
H εμμηνόπαυση είναι πάθηση ή μήπως μια απολύτως φυσιολογική κατάσταση; Είναι μύθος ή πραγματικότητα οι ψυχοσωματικές συνέπειες στην εμμηνόπαυση; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -και όχι μόνο- δίνουν, με αφορμή ενημερωτική ημερίδα, με τίτλο «Εμμηνόπαυση. Όχι παύση από την ζωή», η μαιευτήρας-γυναικολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ Χρυσάνθη Σαρδέλη και η ψυχολόγος υγείας, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ Εύχαρις Παναγοπούλου. Η ημερίδα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ) σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου 2023 (09:00-13:30), στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» τους δήμου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη εί
19:46 09/11/2023

Εμμηνόπαυση: 7 ερωτήσεις που κάθε γυναίκα θέλει να κάνει

iatropedia.gr
H εμμηνόπαυση είναι πάθηση ή μήπως μια απολύτως φυσιολογική κατάσταση; The post Εμμηνόπαυση: 7 ερωτήσεις που κάθε γυναίκα θέλει να κάνει appeared first on Iatropedia.
19:10 09/11/2023

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα – “καμπανάκια” για να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού

iatropedia.gr
Η εμμηνόπαυση απαιτεί προσοχή σε συμπτώματα που συχνά απαιτούν συμβουλή γιατρού. Ποια είναι αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς. The post Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα – “καμπανάκια” για να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού appeared first on Iatropedia.
21:09 29/10/2023

Εμμηνόπαυση: Πως να μείνετε δραστήριες και υγιείς μετά τα 50

iatropedia.gr
Διατηρήστε την σωματική και ψυχική υγεία σας σε εξαιρετική κατάσταση μετά τα 50 και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. The post Εμμηνόπαυση: Πως να μείνετε δραστήριες και υγιείς μετά τα 50 appeared first on Iatropedia.
19:09 18/10/2023

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης: Προτεραιότητα ο έλεγχος και η υγεία της καρδιάς μας

instyle.gr
“Περισσότερο από το 1/3 (35%) των θανάτων στις γυναίκες κάθε χρόνο οφείλεται σε καρδιαγγειακά νοσήματα”. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εμμηνόπαυση – που τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου- από την International Menopause Society και την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ). Η Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (IMS) […] The post Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης: Προτεραιότητα ο έλεγχος και η υγεία της καρδιάς μας appeared first on InStyle.
17:46 18/10/2023

1 στις 3 γυναίκες στην εμμηνόπαυση πεθαίνει από καρδιαγγειακά

thecaller.gr
Καμπανάκι κινδύνου για τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο των γυναικών στην εμμηνόπαυση κρούουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18 Οκτωβρίου), η International Menopause Society και την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ).Καμπανάκι κινδύνου για τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο των γυναικών στην εμμηνόπαυση κρούουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18 Οκτωβρίου), η International Menopause Society και την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ).Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τη World Heart Federation, πάνω από το 1/3 (35%) των θανάτων στις γυναίκες κάθε χρόνο οφείλεται σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό […]
08:00 18/10/2023

Εμμηνόπαυση: Η διατροφή που ανακουφίζει από τα συμπτώματα – Μειώνει τις εξάψεις και αδυνατίζει

instyle.gr
Η εμμηνόπαυση δεν αυξάνει μόνο την εναπόθεση λίπους αλλά μεταβάλει και τα σημεία εναπόθεσης του λίπους στο σώμα. Πιο συγκεκριμένα, η αποθήκευση λίπους μετατοπίζεται από τους γοφούς και τους μηρούς στην περιοχή της κοιλιάς. Με τον τρόπο αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία καθώς το κοιλιακό λίπος ορίζεται ως «μεταβολικά επικίνδυνο». Όλα τα παραπάνω καθιστούν την […] The post Εμμηνόπαυση: Η διατροφή που ανακουφίζει από τα συμπτώματα – Μειώνει τις εξάψεις και αδυνατίζει appeared first on InStyle.
08:46 23/08/2023

Σύμφωνα με έρευνα: Η υπογονιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά συμπτώματα εμμηνόπαυσης

eleftheriaonline.gr
Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης επηρεάζεται από ένα πλήθος συμπεριφορικών, βιολογικών, κοινωνικών, ψυχολογικών και δημογραφικών παραγόντων. Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η υπογονιμότητα μπορεί επίσης να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για ορισμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως η καταθλιπτική διάθεση, η ευερεθιστότητα και τα προβλήματα ύπνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται διαδικτυακά στο περιοδικό «Menopause». Το αναπαραγωγικό ιστορικό μιας γυναίκας έχει ενοχοποιηθεί για τον χρόνο έναρξης της εμμηνόπαυσης και την εμφάνιση των συμπτωμάτων της. Η σχετική βιβλιογραφία είναι περιορισμένη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γυναίκες με ιστορικό υπογονιμότητας μπορεί να
10:46 03/08/2023

Εμμηνόπαυση: Οι πονοκέφαλοι μπορεί να φέρουν αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη

tromaktiko.gr
Στην εμμηνόπαυση, οι πονοκέφαλοι μπορούν να γίνουν πιο συχνοι και πιο έντονοι. Αυτό οφείλεται στις διακυμάνσεις των ορμονών. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Τα πιο κοινά είδη πονοκεφάλων, που μπορούν να σας επηρεάσουν κατά την εμμηνόπαυση είναι οι ημικρανίες και πονοκέφαλοι τάσης  δηλ. οι «κοινοί» πονοκέφαλοι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι […] The post Εμμηνόπαυση: Οι πονοκέφαλοι μπορεί να φέρουν αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη appeared first on Tromaktiko.gr.
13:06 28/05/2023

Εμμηνόπαυση: Ποιοι παράγοντες βοηθούν να παραμείνετε σεξουαλικά ενεργές

instyle.gr
Η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο της γυναίκας με πολλούς τρόπους. Τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων μειώνονται, γεγονός που μπορεί να δυσκολεύει την διέγερση. Υπάρχουν και άλλες αλλαγές που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία. Όπως το βάρος που αρκετές γυναίκες παίρνουν, λόγω της αλλαγής του μεταβολισμού τους, καθώς και οι νυχτερινές εφιδρώσεις, που κουράζουν […] The post Εμμηνόπαυση: Ποιοι παράγοντες βοηθούν να παραμείνετε σεξουαλικά ενεργές appeared first on InStyle.
00:38 05/05/2023

Πρώιμη Εμμηνόπαυση: Η μεταγενέστερη έναρξη της ορμονοθεραπείας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ

tromaktiko.gr
Πρώιμη Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναπτύξουν τη νόσο Αλτσχάιμερ (ΝΑ),  με τις γυναίκες να αποτελούν τα δύο τρίτα του πληθυσμού που ζει με τη νόσο Αλτσχάιμερ ΝΑ. Μια νέα μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του Mass General Brigham, ρίχνει φως στη σχέση μεταξύ του κινδύνου εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και […] The post Πρώιμη Εμμηνόπαυση: Η μεταγενέστερη έναρξη της ορμονοθεραπείας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ appeared first on Tromaktiko.gr.
05:36 04/04/2023

Εμμηνόπαυση: 6 Θετικές πλευρές της εμμηνόπαυσης

tromaktiko.gr
Η εμμηνόπαυση είναι μια δύσκολη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Όπως άλλωστε είναι και οι άλλες δύο περίοδοι των ορμονικών αλλαγών που της συμβαίνουν: η εμμηναρχή και η εγκυμοσύνη λοχεία. Ωστόσο, οι δύο πρώτες είναι πιο θετικά φορτισμένες και έτσι σπάνια μιλάμε για τα δύσκολα που τις συνοδεύουν. Τέλος στους ορμονικούς πονοκεφάλους Πολλές γυναίκες υποφέρουν από ημικρανίες που σχετίζονται με […] The post Εμμηνόπαυση: 6 Θετικές πλευρές της εμμηνόπαυσης appeared first on Tromaktiko.gr.
10:48 24/03/2023

Οι θετικές πλευρές της εμμηνόπαυσης

govastileto.gr
Όπως πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή δεν είναι μόνο αρνητικα, έτσι και η εμμηνόπαυση έχει τα θετικά της. Είναι πιο δύσκολο να τα εντοπίσεις, αλλά υπάρχουν. Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης μάς βοήθησε να τα αναδείξουμε. Τέλος στην περίοδο και τα επώδυνα συμπτώματά της Αυτό σημαίνει τέλος στη δυσμηνόρροια ή τη βαριά αιμορραγία. Τέλος στο […]
19:06 15/03/2023

Εμμηνόπαυση: Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

tromaktiko.gr
Η εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει με μια σειρά από συμπτώματα. Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν τουλάχιστον μερικά από αυτά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης – συνήθως όταν είναι στα τέλη της δεκαετίας των σαράντα ή στα πενήντα τους, αν και μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα ή αργότερα. Εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις Σύμφωνα με την Εταιρεία Εμμηνόπαυσης της Βόρειας […] The post Εμμηνόπαυση: Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης; appeared first on Tromaktiko.gr.
18:10 13/03/2023

Διδυμότειχο: Ομιλία με θέμα «Η Γυναίκα Σήμερα»

alexpolisonline.com
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε 8 Μαρτίου, ο Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Η Γυναίκα Σήμερα». Ενότητες ομιλίας:"Συμβουλευτικό Κέντρο: Ένα δίχτυ ασφαλείας για τις γυναίκες θύματα βίας" (Στεφανίδης Δημήτρης, Κοινωνιολόγος)."Γονιμότητα και στρες" (Μελετούδη Κωνσταντίνα, Μαία)."Εμμηνόπαυση" (Νικολέντζου Βασιλεία, Επισκέπτρια Υγείας).Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου.Είσοδος ελεύθερη.[post_ads]
12:00 09/03/2023

Εμμηνόπαυση: Το στρες επηρεάζει περισσότερο την ερωτική επιθυμία των γυναικών από τις ορμόνες

instyle.gr
Στο άκουσμα της εμμηνόπαυσης πολλές γυναίκες σοκάρονται, καθώς ο όρος αυτός έχει συνδεθεί με την εμφάνιση του γήρατος και στερεότυπους ρόλους που θεωρούν την γυναικεία σεξουαλική έκφραση περιορισμένη και με την πάροδο του χρόνου μειούμενη. Αν προστεθούν και οι ορμονολογικές μεταβολές του σώματος που «περνά» στην εμμηνόπαυση τότε η αγωνία και η ανασφάλεια της γυναίκας […] The post Εμμηνόπαυση: Το στρες επηρεάζει περισσότερο την ερωτική επιθυμία των γυναικών από τις ορμόνες appeared first on InStyle.
22:40 08/03/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load