#Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

ΕΜΑ: Πράσινο φως σε 77 νέα φάρμακα το 2023 – Για ποιες παθήσεις προορίζονται

iatropedia.gr
Τι αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στην ετήσια έκθεσή του για τις αξιολογήσεις φαρμάκων. The post ΕΜΑ: Πράσινο φως σε 77 νέα φάρμακα το 2023 – Για ποιες παθήσεις προορίζονται appeared first on Iatropedia.
13:09 23/01/2024

Το τσάι που κόβει τον βήχα: Το αναγνωρίζει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

newsitamea.gr
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός φαρμάκων, με βάση την παραδοσιακή της χρήση, το αναγνωρίζει για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του βήχα που σχετίζεται με το κρυολόγημα. Αν έχεις ξηρό και επίμονο βήχα υπάρχει ένα βότανο που θα σε βοηθήσει. Το τσάι γλυκόριζας! Η κατανάλωση ενός ζεστού τσαγιού οποιουδήποτε είδους μπορεί να...
13:09 21/12/2023

Ξανά στο μικροσκόπιο φάρμακα για το αδυνάτισμα έπειτα από αναφορές για αυτοκτονικές σκέψεις και αυτοτραυματισμούς

Newsit
Περισσότερα στοιχεία για τη σχέση φαρμάκων για την παχυσαρκία και αυτοκτονικού ιδεασμού, ζητά από τις φαρμακευτικές εταιρείες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει τον πιθανό κίνδυνο αυτοκτονικού ιδεασμού σε σχέση με τα νέα φάρμακα που έχουν κυκλοφορήσει για την απώλεια βάρους και την παχυσαρκία. Η επανεξέταση του θέματος επικεντρώνεται στις ... Περισσότερα To άρθρο Ξανά στο μικροσκόπιο φάρμακα για το αδυνάτισμα έπειτα από αναφορές για αυτοκτονικές σκέψεις και αυτοτραυματισμούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:00 01/12/2023

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Προσοχή στα παραποιημένα OZEMPIC

thebest.gr
O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για λόγους επαγρύπνησης του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας, μετά τη διαπίστωση ότι διακινήθηκαν παραποιημένα (ψευδεπίγραφα) OZEMPIC, εντός της νόμιμης εφοδιαστικής αλυσίδας σε χώρες της ΕΕ (Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία) καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο με γερμανική επισήμανση.
05:00 27/10/2023

«Καμπανάκι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για πλαστές συσκευές Ozempic

Newsit
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας ότι πλαστές προγεμισμένες συσκευές τύπου πένας για τον διαβήτη Ozempic (σεμαγλουτίδη, 1 mg, ενέσιμο διάλυμα) έχουν εντοπιστεί σε χονδρεμπόρους στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πλαστές πένες για τον διαβήτη Ozempic, φέρουν ετικέτες στα γερμανικά και προέρχονται από χονδρεμπόρους της ... Περισσότερα To άρθρο «Καμπανάκι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για πλαστές συσκευές Ozempic δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:00 18/10/2023

ΕΟΦ: Νέα εφαρμογή για την καταγραφή αποθεμάτων φαρμάκων

patrasevents.gr
Συστάσεις για να εξασφαλιστεί επάρκεια αντιβιοτικών το χειμώνα εξέδωσε πρόσφατα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
07:53 29/07/2023

Κυριακίδου: Σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι θα αποφευχθούν πιθανές ελλείψεις αντιβιοτικών

eleftheriaonline.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι επικεφαλής των οργανισμών φαρμάκων (HMA) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προχώρησαν σήμερα σε συστάσεις για ενέργειες έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ελλείψεις βασικών αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού για Ευρωπαίους ασθενείς τον επόμενο χειμώνα. Συστάσεις για τη διασφάλιση επαρκούς προσφοράς για ασθενείς της ΕΕ  Εάν η ζήτηση τον επόμενο χειμώνα είναι παρόμοια σε μέσο επίπεδο κατανάλωσης των προηγούμενων ετών, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν υποδηλώνουν ότι η προσφορά στην ΕΕ από του στόματος σκευασμάτων βασικών αντιβιοτικών πρώτης και δεύτερης γραμμής για αναπνευστικές λοιμώξεις θα καλύψει τη ζήτηση του ερχόμενου χειμώνα.
17:46 17/07/2023

Ε.Ε: Ο Covid-19 παραμένει απειλή και χρειάζεται επαγρύπνηση (video)

sportstonoto.gr
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σταματά τις τακτικές ενημερώσεις του, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται για νέα εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν νέες παραλλαγές της νόσου:Ε.Ε: Ο Covid-19 παραμένει απειλή και χρειάζεται επαγρύπνηση:
14:46 07/06/2023

Φόβοι για ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις φαρμάκων – Οι οδηγίες και τι θα κάνει η Ελλάδα

Newsit
Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων αναμένεται να κλιμακωθεί στην ΕΕ και το ελληνικό Υπουργείο Υγείας, παίρνει μέτρα για την αντιμετώπισή του. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξέδωσε οδηγίες για τον περιορισμό του προβλήματος των ελλείψεων, ένα φαινόμενο που έχει προκαλέσει παγκόσμιο προβληματισμό. Ο ΕΜΑ πρόσφατα ανακοίνωσε συστάσεις προς την φαρμακοβιομηχανία, με σκοπό την αύξηση ... Περισσότερα To άρθρο Φόβοι για ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις φαρμάκων – Οι οδηγίες και τι θα κάνει η Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:22 20/05/2023

Προειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων – Η Ευρώπη μπορεί να οδηγηθεί σε διανομή φαρμάκων με δελτίο

Newsbeast.gr
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι η Ευρώπη ενδέχεται να οδηγηθεί σε διανομή φαρμάκων με δελτίο, σε περισσότερη που συνεχιστούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται. Όπως αναφέρει ο ema.europa.eu, οι ελλείψεις φαρμάκων αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα υγείας και πλήττουν όλο και περισσότερο τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι ελλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε δελτίο φαρμάκων και καθυστέρηση στις κρίσιμες θεραπείες, με σημαντικό αντίκτυπο στη φροντίδα των ασθενών. Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιούν λιγότερο αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις και να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σφαλμάτων φαρμακευτικής αγωγής. Η διασφάλιση της διαθεσιμότητ
18:00 19/05/2023

Ολλανδία: Αντιδρά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το «ερωτικό κέντρο» κοντά στην έδρα του

NewsBomb
Ολλανδία: Το Άμστερνταμ, εδώ και χρόνια εξετάζει την μετεγκατάσταση της νόμιμης πορνείας μακριά από την ιστορική συνοικία Κόκκινα Φανάρια και τον…Περισσότερα...
18:08 07/03/2023

EMA: Βελτιώνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Προς σύσταση για 1 εμβόλιο τον χρόνο

aek1924.gr
Μπορεί να υπάρχει βελτίωση, όμως η λοίμωξη COVID-19 εξακολουθεί επιβαρύνει τα εθνικά συστήματα υγείας στην Ευρώπη, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Κοντά σε νέα σύσταση για μία δόση εμβολίου τον χρόνο. Θετικά είναι τα μηνύματα για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη […] The post EMA: Βελτιώνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Προς σύσταση για 1 εμβόλιο τον χρόνο appeared first on AEK1924.gr.
21:40 15/02/2023

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση από ΕΜΑ για έξαρση της Κράκεν σε όλη την Ευρώπη

Cnn.gr
Το στέλεχος XBB.1.5 της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, γνωστό ανεπίσημα ως «Κράκεν», αναμένεται να επικρατήσει στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.Περισσότερα...
17:26 15/02/2023

Ο ΕΜΑ βάζει στο μικροσκόπιο ουσία που υπάρχει σε γνωστά φάρμακα για τις ιώσεις

Newsit
Φάρμακα για τις ιώσεις τα οποία λαμβάνονται από το στόμα και περιέχουν ψευδοεφεδρίνη εξετάζει ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων).  Ασθενείς που έκαναν χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων εμφάνισαν εγκεφαλοπάθεια. Η πιθανότητα, λοιπόν, η ουσία ψευδοεφεδρίνη να αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων νευρολογικών διαταραχών, ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου) επανεξετάζει όλα τα φάρμακα που την περιέχουν. Πολλά φάρμακα ... Περισσότερα To άρθρο Ο ΕΜΑ βάζει στο μικροσκόπιο ουσία που υπάρχει σε γνωστά φάρμακα για τις ιώσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
17:46 10/02/2023

Θεραπεία βλαστοκυττάρων: Τι να προσέχουν οι πολίτες – Οι συστάσεις του ΕΟΦ

vita.gr
Με αφορμή τις καταγγελίες για παραπλάνηση και εξαπάτηση ασθενών που απασχολούν την επικαιρότητα και επειδή σε αυτές αναφέρεται η σύσταση για χρήση βλαστοκυττάρων, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή και υπενθυμίζει τις συστάσεις του ευρωπαϊκού οργανισμού ΕΜΑ προς τους πολίτες που εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήσης κυτταρικών θεραπειών, οι οποίες έχουν ως εξής: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί ενάντια […]
15:52 24/01/2023

Φάρμακα: 160 νέα σκευάσματα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη – Λιγότερα από τα μισά κυκλοφορούν στην Ελλάδα

ProtoThema.gr
Μόλις το 49% των νέων καινοτόμων σκευασμάτων που ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) το διάστημα 2017-2020 κυκλοφορούν στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση Patients W.A.I.T. Indicator 2021 Survey της EFPIA
19:36 09/11/2022

Εγκρίθηκε η πρώτη γονιδιακή θεραπεία για σπάνια παιδική γενετική νόσο

NewsBomb
Σοβαρή αναπηρία, δυνητικά θανατηφόρα, προκαλεί η ανεπάρκεια του ενζύμου AADC (Αρωματικής L-Άμινο-Οξικής-Δεκαρβοξυλάσης). Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έδωσε το «πράσινο…Περισσότερα...
16:56 24/10/2022

Κορωνοϊός: Σημάδια νέου κύματος στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

naftemporiki.gr
Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο και πέφτουν οι θερμοκρασίες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) κάλεσε την Τρίτη τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο φθινοπωρινό κύμα του νέου κορωνοϊού.  Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πίεση στα συστήματα υγείας, ειδικά με την αναμενόμενη έξαρση άλλων αναπνευστικών ιών όπως η γρίπη αυτό το χειμώνα.
07:52 24/09/2022

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Νέο κύμα κορωνοϊού από το φθινόπωρο

vita.gr
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί για το νέο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο.
09:46 21/09/2022

«Καμπανάκι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το φθινοπωρινό κύμα του νέου κορονοϊού

iatropedia.gr
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπογράμμισε χθες Τρίτη πως μολονότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν μειωθεί στην Ευρώπη, η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο φθινοπωρινό κύμα. The post «Καμπανάκι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το φθινοπωρινό κύμα του νέου κορονοϊού appeared first on Iatropedia.
09:18 21/09/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load