#Μαρίν Λε Πεν

Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση βλέπει νικήτρια τη Λε Πεν στις προεδρικές του 2027

eleftherostypos.gr
χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό Τρία χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές, και η Μαρίν Λε Πεν, βρίσκεται στην κορυφή στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial* για την Valeurs Actuelles. Όποιος από την πλευρά Μακρόν είναι υποψήφιος, θα χάσει από την κ. Λε Πεν, η οποία θα συγκέντρωνε το 36% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τον […] Το άρθρο Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση βλέπει νικήτρια τη Λε Πεν στις προεδρικές του 2027 εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
16:00 09/02/2024

Σχέδιο ανατροπής του Μακρόν από Πούτιν και Λε Πεν αποκαλύπτει η Washington Post

lamianow.gr
Να ανατρέψουν τον Εμανουέλ Μακρόν αλλά και να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη προσπαθούν εδώ και καιρό ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με την Washington Post.  Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN), κατηγορείται σε έρευνα της Washington Post ότι επιμένει να διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο και επιδιώκει να εξασθενήσει η υποστήριξη της Γαλλίας προς την Ουκρανία. Οι ακροδεξιοί μιλούν ωστόσο για σκευωρία. Σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας, η Ρωσία διεξάγει μια επιχείρηση ανατροπής στη Γαλλία, στην οποία σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν. Η εφημερίδα επικαλείται «έγγραφα του Κρεμλ
18:37 02/01/2024

Η Μαρίν Λε Πεν θα δικαστεί για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ

Newsit
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν θα δικαστεί μαζί με άλλους 27 κατηγορούμενους για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης με τη Μαρίν Λε Πεν και το κόμμα της να αρνούνται τις κατηγορίες περί κατάχρησης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των ... Περισσότερα To άρθρο Η Μαρίν Λε Πεν θα δικαστεί για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:00 08/12/2023

Άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη – Η λίστα διαρκώς μεγαλώνει

Newsbeast.gr
Στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τρία ακροδεξιά κόμμα θα βρίσκονται στο κοινοβούλιο. Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και πολλές συζητήσεις, ιδιαίτερα για τα υψηλά ποσοστά του κόμματος «Σπαρτιάτες» που συνδέονται με τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη. Στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, πρωθυπουργός είναι Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής ενός κόμματος με νεοφασιστικές ρίζες. Στη Φινλανδία, το ακροδεξιό «Finns», δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη μετά τις εκλογές του Απριλίου, προσχώρησε στην κυβέρνηση συνασπισμού. Και στη Σουηδία, το ακροδεξιό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κό
16:00 30/06/2023

Λε Πεν: Κερδισμένη η γαλλική ακροδεξιά από την κρίση και τις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

onalert.gr
Το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λε Πεν είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο βασικός ωφελημένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία. The post Λε Πεν: Κερδισμένη η γαλλική ακροδεξιά από την κρίση και τις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό appeared first on OnAlert.
20:30 26/03/2023

Γαλλία: Τα μεσάνυχτα θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που κατέθεσε η Λε Πεν

naftemporiki.gr
Το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, η Εθνική Συσπείρωση, έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία  θα συζητηθεί τελικά το βράδυ της Παρασκευής 17, τα μεσάνυχτα. Μόλις τελειώσει… Γαλλία: Τα μεσάνυχτα θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που κατέθεσε η Λε Πεν - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
11:42 17/02/2023

Qatargate: «Μάννα εξ ουρανού» για την ακροδεξιά το σκάνδαλο, στην κόντρα με τις Βρυξέλλες

naftemporiki.gr
Η ΕΕ, θεωρεί, πως μέσα στους κόλπους της έχει τρία «μαύρα πρόβατα»: τον Βίκτορ Όρμπαν, τη Μαρίν Λε Πεν και τον Πολωνό Αντρέι Ντούντα. Μάλιστα εδώ και καιρό οι Βρυξέλλες… Qatargate: «Μάννα εξ ουρανού» για την ακροδεξιά το σκάνδαλο, στην κόντρα με τις Βρυξέλλες - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
13:16 14/12/2022

Qatargate: Μέχρι και η Μαρίν Λε Πεν βρήκε ευκαιρία να κουνήσει το δάχτυλο - "Τι ντροπή!"

thetoc.gr
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κουνάει το δάχτυλο στις Βρυξέλλες - Και η Μαρίν Λε Πεν εκμεταλλεύεται το Qatargate για να δείξει ότι τα δικά σκάνδαλα είναι ανύπαρκτα.
11:36 14/12/2022

Σάλος στη Γαλλία με ρατσιστικό παραλήρημα βουλευτή της Λε Πεν - «Να πας στην Αφρική» είπε στη Βουλή σε συνάδελφό του

Newsit
Σάλο προκάλεσε στη Γαλλία το ρατσιστικό παραλήρημα ενός ακροδεξιού βουλευτή με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, όταν φώναξε σε μαύρο συνάδελφό του από την Αριστερά «γύρνα πίσω στην Αφρική», κατά την ερώτηση που έκανε σχετικά με τη μετανάστευση στη σημερινή (3.11.2022) συνεδρίαση της Κάτω Βουλής. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με την κυβέρνηση της Γαλλίας ... Περισσότερα To άρθρο Σάλος στη Γαλλία με ρατσιστικό παραλήρημα βουλευτή της Λε Πεν - «Να πας στην Αφρική» είπε στη Βουλή σε συνάδελφό του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
22:54 03/11/2022

Γαλλία: Η Λε Πεν εξελέγη διά βοής πρόεδρος του RN στην Εθνοσυνέλευση

naftemporiki.gr
Η πρώην υποψήφια για τη γαλλική προεδρία, Μαρίν Λε Πεν, εξελέγη διά βοής πρόεδρος της ομάδας της στην Εθνοσυνέλευση υπό το χειροκρότημα των 89 βουλευτών της.
16:44 23/06/2022

Γαλλία: Αμφίρροπη προβλέπεται η μάχη στον πρώτο γύρο τωβν βουλευτικών εκλογών

Newsbeast.gr
Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν την Κυριακή περίπου 49 εκατομμύρια πολίτες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Mεγάλο αναμένεται να είναι το ποσοστό αποχής σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν νίκη της Συμμαχίας της Αριστεράς που έχει συγκροτήσει ο Ζαν Λικ Μελανσόν, με δεύτερο το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και τρίτο εκείνο της Μαρίν Λε Πεν. Σε καμία δημοσκόπηση πάντως η Αριστερά δεν κερδίζει την πλειοψηφία των εδρών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Γι’ αυτό στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, στις 19 Ιουνίου, το πιθανότερο είναι η προεδρική πλειοψηφία να γίνει και κοινοβουλευτική, καθώς οι συντηρητικοί ψηφοφόροι αναμένεται να σ
01:04 12/06/2022

Υποδοχή με... αβγά στη Μαρίν Λε Πεν σε πόλη της βόρειας Γαλλίας

Newsit
“Θερμή” υποδοχή με… αβγά επεφύλασσαν στη Μαρίν Λε Πεν, στην πόλη Saint-Amand-les-Eaux στη βόρεια Γαλλία. Η Λε Πεν ταξίδεψε στον γαλλικό βορρά στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματός της, εν όψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα, και παρευρέθηκε στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του υποψηφίου του «Εθνικού Συναγερμού», Γκιγιόμ Φλορκέν. Δεκάδες άτομα ... Περισσότερα To άρθρο Υποδοχή με... αβγά στη Μαρίν Λε Πεν σε πόλη της βόρειας Γαλλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:28 04/06/2022

Γαλλία: Την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεκδικήσει η Μαρίν Λε Πεν

mikrometoxos.gr
Tην επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεκδικήσει η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κόμματός της. Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN) Λουί Αλιό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNEWS ότι η ηγέτιδα της Ακροδεξιάς, η οποία έχασε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, […]
15:34 26/04/2022

Πως «διαβάζει» η Αθήνα το αποτέλεσμα της κάλπης στη Γαλλία - Τα... «οφέλη» από την επανεκλογή Μακρόν

Newsit
Mια βαθιά ανάσα για όλη την Ευρώπη, και για την Ελληνική κυβέρνηση, η νίκη Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία. Η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν στις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, με 17 μονάδες (58,5 – 41,45), έφερε χαμόγελα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, καθώς σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον, ... Περισσότερα To άρθρο Πως «διαβάζει» η Αθήνα το αποτέλεσμα της κάλπης στη Γαλλία - Τα... «οφέλη» από την επανεκλογή Μακρόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
06:22 26/04/2022

Η επόμενη ημέρα για την «κόρη του τέρατος» Μαρίν Λε Πεν - Το ανησυχητικό ποσοστό και η αινιγματική δήλωση

Newsit
Στην Ιστορία της Γαλλίας, δύο πρόεδροι εξελέγησαν με την τρίτη προσπάθεια: ο Φρανσουά Μιτεράν το 1981 και ο Ζακ Σιράκ το 1995. Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το βράδυ της Κυριακής (24.04.2022) με αντίπαλο τον Εμανουέλ Μακρόν, η Μαρίν Λε Πεν ήλπιζε ότι θα πάρει τα… κλειδιά του Ελιζέ. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη ... Περισσότερα To άρθρο Η επόμενη ημέρα για την «κόρη του τέρατος» Μαρίν Λε Πεν - Το ανησυχητικό ποσοστό και η αινιγματική δήλωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
19:36 25/04/2022

Ο Μακρόν, η Λε Πεν και οι «δυο Γαλλίες»: Οι 1.000 προκλήσεις μετά την επανεκλογή

Newsit
Ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε να «σπάσει» την… κατάρα, να κερδίσει άλλη μια πενταετία στην ηγεσία της Γαλλίας και κυρίως να «κόψει» την πορεία της Μαρίν Λε Πεν προς το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το αποτέλεσμα του β’ γύρου των γαλλικών εκλογών μόνο σε ένα συμπέρασμα οδηγεί: τα δύσκολα, τώρα αρχίζουν. Αυτό, επί της ουσίας, γράφουν ... Περισσότερα To άρθρο Ο Μακρόν, η Λε Πεν και οι «δυο Γαλλίες»: Οι 1.000 προκλήσεις μετά την επανεκλογή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:54 25/04/2022

Μετά την νίκη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μακρόν

naftemporiki.gr
«Ουφ, πάλι καλά πήγαν τα πράγματα! », ίσως πολλοί να σκεφτούν με ανακούφιση τώρα. Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας και η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν έχασε στον δεύτερο γύρο εναντίον του, για δεύτερη φορά. Ισως ήταν και το χρονικό μιας προαναγγελθείσας νίκης. 
11:16 25/04/2022

Μεγάλη αλλά πύρρειος η νίκη Μακρόν επί της Λε Πεν - Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας

Newsit
Η ανακούφιση όλων στο άκουσμα πως ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο νικητής του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, είναι δεδομένη. Το ίδιο όμως είναι και η ανησυχία που προκαλεί το ιστορικό ποσοστό της ακροδεξιάς και της Μαρίν Λε Πεν. Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων,  σύμφωνα με το ... Περισσότερα To άρθρο Μεγάλη αλλά πύρρειος η νίκη Μακρόν επί της Λε Πεν - Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:30 25/04/2022

Μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις ο Μακρόν - Η μεγάλη πρόκληση των βουλευτικών εκλογών με τη Λε Πεν να... καραδοκεί

Newsit
Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας το βράδυ της Κυριακής (24.04.2022) με ποσοστό 58,8% έναντι 41,2% της Μαρίν Λε Πεν (σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στις 23.30 ώρα Ελλάδας) και ετοιμάζεται για τη δεύτερη πενταετή θητεία του.  Τις επόμενες ημέρες, ο Εμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να λάβει κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις, τηρώντας το, αναπόφευκτο, πρωτόκολλο, ... Περισσότερα To άρθρο Μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις ο Μακρόν - Η μεγάλη πρόκληση των βουλευτικών εκλογών με τη Λε Πεν να... καραδοκεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:46 24/04/2022

Γαλλία – Μαρίν Λε Πεν: Μεγάλη επιτυχία το αποτέλεσμα μας

thebest.gr
Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε το ποσοστό της στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν, στις πρώτες δηλώσεις της, τονίζοντας ότι ίδια θα ηγηθεί της μάχης στις βουλευτικές εκλογές.
22:32 24/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load