#Πατριάρχης Μόσχας

Πατριαρχική λειτουργία του Αγίου Ερμογένη και Χειροτονία Επισκόπου στο Κρεμλίνο της Μόσχας

vimaorthodoxias.gr
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Του Θωμά Αναστασιάδη ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – Ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ.Κύριλλος, τίμησε την μνήμη του προκατόχου του Ιερομάρτυρα Ερμογένη, Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, του θαυματουργού. Για τον σκοπό αυτό, τέλεσε ανήμερα της εορτής, Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας, όπου αναπαύονται τα […]
13:09 10/03/2024

Ο Πατριάρχης Μόσχας ακούγοντας τον πρόεδρο Πούτιν

vimaorthodoxias.gr
Πατριάρχης Μόσχας: Λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία χθες, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, κατά την οποία παρέστη και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Δεν επρόκειτο περί μιας απλής ομιλίας, αλλά για προειδοποίηση προς […]
12:09 01/03/2024

Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος τάχθηκε εναντίον του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Ρωσική Ομοσπονδία

olympia.gr
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, μιλώντας στα εγκαίνια των XXXII χριστουγεννιάτικων εκπαιδευτικών αναγνώσεων στο κρατικό παλάτι του Κρεμλίνου, τάχθηκε κατά του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και του Halloween στη Ρωσία. Κατά τη γνώμη του, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία, παρά όλες τις προσπάθειες να την εξευγενίσουν, εξακολουθεί να […] Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος τάχθηκε εναντίον του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Ρωσική Ομοσπονδία - olympia
07:28 25/01/2024

Μόσχας Κύριλλος: Εξέφρασε την υποστήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εν μέσω της ένοπλης αντιπαραθέσεως στους Αγίους Τόπους

vimaorthodoxias.gr
ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ – «Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί σε πολλούς σήμερα η σύγκρουση, η οποία αναζωπυρώθηκε με νέα ορμή στην Ανατολική Μεσόγειο», επεσήμανε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος, ομιλώντας στις 25 Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα της Αγίας Αικατερίνης στο Κρεμλίνο κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν με εκπροσώπους των […]
19:09 28/10/2023

Ρωσική Εκκλησία: Έντονη διαμαρτυρία για την εκδίωξη της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου από τον χώρο της Λαύρας

vimaorthodoxias.gr
ΤΕΕΣ: Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων το υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριακής Πολιτικής της Ουκρανίας επανειλημμένως επιβεβαίωσε την απαγόρευση της πρόσβασης στα εκπαιδευτικά κτήρια, που ευρίσκονται στη Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου, στους καθηγητές και φοιτητές των θεολογικών σχολών του Κιέβου. Νωρίτερα, τον Ιούλιο, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών […]
14:09 03/09/2023

Ο Πατριάρχης Μόσχας για τις διώξεις στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου

vimaorthodoxias.gr
Πατριάρχης Μόσχας: Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος προέβη σε δήλωση για τις απόπειρες εκδιώξεως των πιστών από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου. Δήλωση σχετικά με τις απόπειρες εκδιώξεως των πιστών από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου Η ουκρανική κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιες ενέργειες, που αποβλέπουν στην τελική εκδίωξη των πιστών […]
11:09 16/07/2023

Πατριάρχης Μόσχας: Η Αγία Ματρώνα να ενισχύει τους σωματικά πάσχοντες

ekklisiaonline.gr
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ Το άρθρο Πατριάρχης Μόσχας: Η Αγία Ματρώνα να ενισχύει τους σωματικά πάσχοντες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:48 03/05/2023

Μόσχας Κύριλλος για τον αθλητισμό και τους νέους

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τους διοργανωτές του Πατριαρχικού Φεστιβάλ Μαχητικού Αθλητισμού και Πολεμικών Τεχνών, στην Κόκκινη Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μούρμανσκ και Μοντσεγκόρσκ κ. Μητροφάνης. Το άρθρο Μόσχας Κύριλλος για τον αθλητισμό και τους νέους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:30 02/05/2023

Πατριάρχης Μόσχας: «Προτεραιότητά μας η πλήρης αποκατάσταση της εκκλησιαστικής ζωής»

ekklisiaonline.gr
Στις 27 Απριλίου 2023, συνήλθε υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου σε τακτική συνεδρία και στην αίθουσα, που προορίζεται για τις συνεδριάσεις του και φέρει το όνομά του στον ιερό καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα το Ανώτατο Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το άρθρο Πατριάρχης Μόσχας: «Προτεραιότητά μας η πλήρης αποκατάσταση της εκκλησιαστικής ζωής» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:12 29/04/2023

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Πασχαλινό φιλανθρωπικό φεστιβάλ Μόσχας

ekklisiaonline.gr
O Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023 το Πασχαλινό φιλανθρωπικό φεστιβάλ που διεξάγεται στο Πάρκο Γκόρκι της Μόσχας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Πασχαλινό φιλανθρωπικό φεστιβάλ Μόσχας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:22 18/04/2023

Μόσχας Κύριλλος: Ευχήθηκε στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την εορτή του Πάσχα

ekklisiaonline.gr
ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απέστειλε ευχές για την εορτή της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Το άρθρο Μόσχας Κύριλλος: Ευχήθηκε στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την εορτή του Πάσχα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:32 17/04/2023

Το Πάσχα του Πούτιν στη Μόσχα και το μήνυμα για τον πόλεμο

ieidiseis.gr
Μήνυμα για το Πάσχα, με έμμεση αναφορά στον πόλεμο, έστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν που παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στη Μόσχα.Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού πραγματοποιήθηκε η πασχαλινή λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Μαζί του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τη λειτουργία παρακολούθησε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γιορτάζει παραδοσιακά τις διακοπές του Πάσχα σε αυτή την εκκλησία. Ως είθισται, τη λειτουργία τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, σύμφωνα με το RIA Novosti. Μάλιστα, στο πασχαλινό μήνυμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στον πόλεμο με έμμεσο τρόπο, επαινώντας την Εκκλησία πο
09:52 16/04/2023

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ekklisiaonline.gr
Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Απριλίου: Άγιος Τύχων Πατριάρχης Μόσχας. Ο Άγιος Τύχων (Βασίλειος Ιβάνοβιτς Μπελλάβιν) γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1865 μ.Χ. στην πόλη Τοροπιέτς της επαρχίας Πσκωβ. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:08 07/04/2023

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την “Αναβίωση ξύλινων ναών του Βορρά”

ekklisiaonline.gr
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ Το άρθρο Ο Πατριάρχης Μόσχας για την “Αναβίωση ξύλινων ναών του Βορρά” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:44 05/04/2023

Επικοινωνία Μόσχας με Λουκασένκο για την Ημέρα Ενότητας των Λαών Ρωσίας και Λευκορωσίας

ekklisiaonline.gr
Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ρωσίας με την Λευκορωσία καθώς και τη στήριξη που παρέχει ο Πρόεδρος Λουκασένκο στην Εξαρχία Λευκορωσίας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Το άρθρο Επικοινωνία Μόσχας με Λουκασένκο για την Ημέρα Ενότητας των Λαών Ρωσίας και Λευκορωσίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:02 03/04/2023

Ο Πατριάρχης Μόσχας υποδέχθηκε την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Ρωσία

ekklisiaonline.gr
O Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μίλησε με την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα — Μπελόβα. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Μόσχας υποδέχθηκε την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Ρωσία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:14 02/04/2023

Ορθόδοξη Εγκυκλοπαίδεια 75 τόμων εκδίδει το Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την 32η κοινή Συνεδρίαση του Εποπτικού, Δημόσιου, Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση της «Ορθόδοξης Εγκυκλοπαίδειας», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Το άρθρο Ορθόδοξη Εγκυκλοπαίδεια 75 τόμων εκδίδει το Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:30 29/03/2023

Μόσχας Κύριλλος: Αδελφική υποστήριξη προς τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την εξτρεμιστική επίθεση στην Γεθσημανή

ekklisiaonline.gr
ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απέστειλε στις 23 Μαρτίου 2023 επιστολή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’, όπου εξέφρασε συμπάθεια και αδελφική υποστήριξη εξαιτίας άλλης μιας επιθέσεως των εξτρεμιστικά διακειμένων ατόμων στα χριστιανικά κτήρια των Αγίων Τόπων. Το άρθρο Μόσχας Κύριλλος: Αδελφική υποστήριξη προς τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την εξτρεμιστική επίθεση στην Γεθσημανή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:50 24/03/2023

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τον Ορθόδοξο πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Ανήμερα της μνήμης του ορθόδοξου πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος τέλεσε τη Λειτουργία στη Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Δανιήλ, η οποία είναι και κατοικία του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τον Ορθόδοξο πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:42 19/03/2023

Ταχεία ανάρρωση εύχεται ο Μόσχας Κύριλλος στον Πολωνίας Σάββα

ekklisiaonline.gr
Ταχεία ανάρρωση στον ασθενούντα Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, ο οποίος ύστερα από επιδείνωση της υγείας του εισήχθη σε νοσοκομείο για νοσηλεία, εύχεται με Επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Το άρθρο Ταχεία ανάρρωση εύχεται ο Μόσχας Κύριλλος στον Πολωνίας Σάββα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:36 16/03/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load