#Σαλμονέλα

Σαλμονέλα: Εκατοντάδες κρούσματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα – Οι συχνότερες αιτίες

iatropedia.gr
Τι αποκαλύπτει νέα έκθεση του ECDC. Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. The post Σαλμονέλα: Εκατοντάδες κρούσματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα – Οι συχνότερες αιτίες appeared first on Iatropedia.
13:09 09/02/2024

Σαλμονέλα: SOS στην Ευρώπη για κρούσματα από εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ – Τι αναφέρει έκθεση του ECDC

eleftherostypos.gr
Σήμα κινδύνου για κρούσματα σαλμονέλλωσης έχει σημάνει στην Ευρώπη, καθώς από τον Ιούνιο του 2017, μια επίμονη διασυνοριακή εστία είναι σε εξέλιξη σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕ/ΕΟΧ), το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Σύμφωνα με Αξιολόγηση Ταχείας Επιδημίας που δημοσιεύθηκε χθες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και […] Το άρθρο Σαλμονέλα: SOS στην Ευρώπη για κρούσματα από εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ – Τι αναφέρει έκθεση του ECDC εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:14 31/03/2023

Σαλμονέλα: Αιτίες σαλμονέλωσης και τρόποι πρόληψης

tromaktiko.gr
Η σαλμονέλα είναι μια κοινή αιτία διάρροιας. Επηρεάζει τον εντερικό σωλήνα και προκαλεί μια ασθένεια που ονομάζεται σαλμονέλωση. Είναι η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία διαγνωσμένης διάρροιας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα βακτήρια Salmonella ζουν συνήθως στο γαστρεντερικό σύστημα των ζώων και των ανθρώπων. Ωστόσο, δεν μπορείτε να δείτε, να μυρίσετε ή να γευτείτε τη σαλμονέλα, γεγονός […] The post Σαλμονέλα: Αιτίες σαλμονέλωσης και τρόποι πρόληψης appeared first on Tromaktiko.gr.
08:47 28/03/2023

ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε ρολάκια κοτόπουλο – Δείτε το προϊόν

iatropedia.gr
Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακληθεί άμεσα η κυκλοφορία παρτίδας ενός προϊόντος κοτόπουλου. The post ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε ρολάκια κοτόπουλο – Δείτε το προϊόν appeared first on Iatropedia.
13:34 25/11/2022

ΝΔ: Η δημιουργία τοξικού κλίματος είναι ο μοναδικός τρόπος πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

grtimes.gr
«Τα κόμματα έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις στον χρόνο και τον χώρο που επιλέγουν, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αποτελεί πάγια πολιτική πρακτική και συνθήκη δημοκρατικής ομαλότητας να μην γίνονται αντισυγκεντρώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αντισυγκέντρωση σήμερα στον Ισθμό, ακριβώς επειδή θα βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός, πρακτική που εφάρμοζε και την περίοδο των “αγανακτισμένων”. Αν νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουν προβλήματα στην επαφή του πρωθυπουργού με τους πολίτες, κάνουν λάθος. Το μόνο που δείχνουν είναι ότι η δημιουργία τοξικού κλίματος, είναι ο μοναδικός τρόπος πολιτικής αντι
16:12 01/07/2022

Βέλγιο: Σαλμονέλα στο βασικό εργοστάσιο του παγκόσμιου κολοσσού της σοκολάτας Barry Callebaut

grtimes.gr
Ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut, παγκόσμιος καλοσσός του κακάο και των προϊόντων σοκολάτας, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βίσε στο Βέλγιο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλλας σε παρτίδα προϊόντων. «Οι ειδικοί μας για τον έλεγχο της ποιότητας εντόπισαν την λεκιθίνη ως πηγή της μόλυνσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου. Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «τα περισσότερα μολυσμένα προϊόντα βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο του Βίσε» και ότι ο όμιλος έρχεται σε επαφή με 73 πελάτες (βιομηχανίες και σοκολατοποιούς) για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση στο επίπεδο του καταναλωτή. Ο όμιλος Barry Callebaut ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές του Β
16:02 01/07/2022

Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κοτόπουλο πασίγνωστης εταιρείας. Ποια παρτίδα ανακαλεί

fimes.gr
Ποια παρτίδα κοτόπουλο Πίνδος ανακαλεί ο ΕΦΕΤ; Μη ασφαλές τρόφιμο ανακαλεί από την αγορά, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν “ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ” με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. “ΠΙΝΔΟΣ”. Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κοτόπουλο πασίγνωστης εταιρείας. Ποια παρτίδα ανακαλεί.
19:36 20/06/2022

Κορωνοϊός: 72 θάνατοι και 499 διασωληνωμένοι – 10.853 νέες μολύνσεις

topontiki.gr
Ακόμη 72 θανάτους από τις επιπλοκές του κορωνοϊού ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ. Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Στο Νοσοκομείο Χανίων βρέφος 10 ημερών Σαλμονέλα: Ξέσπασμα από μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη […]
17:34 13/02/2022

Σαλμονέλα: Έρευνες για το στέλεχος που σαρώνει χώρες της Ευρώπης – Δύο θάνατοι από δηλητηρίαση

Newsit
Δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα το στέλεχος της σαλμονέλας που καταγράφηκε πρόσφατα σε ευρωπαϊκές χώρες. Κάτω από το μέσο κοινοτικό όρο οι σαλμονελώσεις. Το υποστέλεχος της σαλμονέλας, Salmonela enteritidis ST11, που ανιχνεύθηκε τελευταία σε χώρες της ΕΕ, κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους από την κατανάλωση ωμών αυγών. Όπως επισημαίνει ο κ. Θεόδωρος Καλλίτσης, κτηνίατρος, ... Περισσότερα To άρθρο Σαλμονέλα: Έρευνες για το στέλεχος που σαρώνει χώρες της Ευρώπης – Δύο θάνατοι από δηλητηρίαση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:28 13/02/2022

ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε πολύ δημοφιλές είδος κατεψυγμένου κοτόπουλου – Δείτε το προϊόν που ανακαλείται άμεσα

iatropedia.gr
Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσύρει άμεσα από τα ψυγεία ένα προϊόν κατεψυγμένου κοτόπουλου. The post ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε πολύ δημοφιλές είδος κατεψυγμένου κοτόπουλου – Δείτε το προϊόν που ανακαλείται άμεσα appeared first on Iatropedia.
12:04 23/12/2021

Δείτε πότε το κοτόπουλο γίνεται επικίνδυνο για δηλητηρίαση

pronews.gr
Το κοτόπουλο αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα είδη κρέατος, που καταναλώνουμε μικροί και μεγάλοι. Αν, όμως, δεν προσέξουμε στον χειρισμό του, το κοτόπουλο μπορεί μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση. Αυτό συμβαίνει εάν δεν το πλύνουμε με προσοχή και δεν το μαγειρέψουμε σωστά. Δηλητηρίαση: Ποια βακτήρια σχετίζονται με το κοτόπουλο Σαλμονέλα (Salmonella enteritidis) Η σαλμονέλα είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο που μπορεί να βρεθεί στο πεπτικό σύστημα μερικών ζώων, πουλερικών, σκύλων, γάτων και άλλων θερμόαιμων ζώων. Αυτό το στέλεχος είναι μόνο 1 από περίπου 2.000 είδη βακτηρίων σαλμονέλας. Συσχετίζεται συχνά με κρέας από πουλερικά και με τα αυγά. Σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureu
13:56 09/11/2021

Λατρεύεις το σούσι; Αυτά είναι τα τρομακτικά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν

pronews.gr
Μπορεί να είστε οπαδοί του σούσι, όμως η αλήθεια είναι ότι ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία σας η κατανάλωσή του. Δείτε ποια είναι αυτά... Βαρέα Μέταλλα Η μόλυνση των θαλασσών και των ωκεανών έχει επίπτωση σε όλη την τροφική αλυσίδα, ενώ ο τελικός αποδέκτης της φυσικά, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν για παράδειγμα, ότι ενδεχόμενη παρουσία προσμείξεων υδραργύρου στα μεγάλα ψάρια μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Παθογόνοι μικροοργανισμοί στο σούσι Βρετανοί γιατροί, σε άρθρο τους στο British Medical Journal Case Reports, επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατανάλωση ωμού ψαριού και τονίζ
17:28 15/08/2021

Προσοχή: Σαλμονέλα σε σεφταλιές με κρέας εντόπισε ο Ε.Φ.Ε.Τ.

blueskytv.gr
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο. Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: […] Προσοχή: Σαλμονέλα σε σεφταλιές με κρέας εντόπισε ο Ε.Φ.Ε.Τ. on BLUE SKY.
14:44 16/06/2021

Σαλμονέλα: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα που πολλοί τα μπερδεύουν με γαστρεντερίτιδα

iatropedia.gr
Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων. The post Σαλμονέλα: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα που πολλοί τα μπερδεύουν με γαστρεντερίτιδα appeared first on Iatropedia.
14:07 03/06/2020

Τα λάθη που κάνουμε στη γαστρεντερίτιδα

tromaktiko.gr
Συνηθισμένη λοίμωξη για όλες τις ηλικίες που παλιότερα την συναντούσαμε κυρίως το καλοκαίρι. Σήμερα όμως, στην παιδική ειδικά, ηλικία, τη συναντάμε στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Παρουσιάζεται κατά επιδημικές εξάρσεις μιας και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική λοίμωξη. Οφείλεται τόσο σε ιούς (αδενοϊούς, εντεροϊούς, ροταϊούς κτλ) όσο και σε μικρόβια με γνωστότερη την Σαλμονέλα, τη Σιγκέλα, το […] The post Τα λάθη που κάνουμε στη γαστρεντερίτιδα appeared first on tromaktiko.
19:56 01/04/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load