#Τέλος Ταξινόμησης

Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ;

Newsauto.gr
Εκτός από τον ΦΠΑ τα καινούργια αυτοκίνητα επιβαρύνονται και με Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης με αποτέλεσμα η τελική τιμή να ανεβαίνει κατακόρυφα… Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι φόροι των αυτοκινήτων είναι υπέρογκοι, είτε αφορούν καινούργια είτε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (εισαγωγής). Tα καινούργια μοντέλα επιβαρύνονται με τον ΦΠΑ αλλά και το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης. Ο τελευταίος είναι […] The post Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ; appeared first on NewsAuto.gr.
17:00 27/07/2023

Έρχεται μείωση τεκμηρίων κατά 30% από το 2025

Newsbeast.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για τα εισοδήματα του 2024 (φορολογικές δηλώσεις 2025) θα μειωθούν τα «τεκμήρια» κατά 30%. Όσον αφορά στα αυτοκίνητα, πρόκειται για μια αναγκαία και απολύτως θετική αλλαγή, καθώς τα τεκμήρια είναι πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος χρήσης (καύσιμα, ασφάλιση, συντήρηση κλπ). Συγχρόνως, τα εξωπραγματικά τεκμήρια στα αυτοκίνητα αποτρέπουν την πώληση οχημάτων μεγαλύτερης αξίας που θα προσφέρουν σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα, πχ. Τέλος Ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ. Η μείωση των τεκμηρίων των αυτοκινήτων επίσης θα εκλογικεύσει ένα συνδεδεμένο με αυτά, παράλογο, ετήσιο φόρο, το «φόρο πολυτελούς διαβίωσης», με βάση πλέον τα 308 ευρώ, αντί 440 ευρώ που ισχύει σή
22:00 04/05/2023

Έρχεται το τέλος των τεκμηρίων για τα αυτοκίνητα

dete.gr
Συναρπαστικό όπως όλα δείχνουν θα είναι το 2023 με τις αλλαγές που εξετάζονται να είναι πολλές αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη μεγάλη και πιο άμεση αλλαγή αφορά στο Τέλος Ταξινόμησης καθώς η άνοδος των τιμών έχει αυξήσει κατά πολύ το κόστος εκτελωνισμού και από την άλλη μεριά πολλά εταιρικά οχήματα χάνουν τις φοροελαφρύνσεις εξαιτίας του πλαφόν των 40.000 ευρώ για […]
07:20 02/01/2023

Ελλάδα 2023: Ερχεται το τέλος των τεκμηρίων – Αλλάζουν όλα στο αυτοκίνητο

Newsauto.gr
Συναρπαστικό όπως όλα δείχνουν θα είναι το 2023 με τις αλλαγές που εξετάζονται να είναι πολλές αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.   Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr η πρώτη μεγάλη και πιο άμεση αλλαγή αφορά στο Τέλος Ταξινόμησης καθώς η άνοδος των τιμών έχει αυξήσει κατά πολύ το κόστος εκτελωνισμού και […] The post Ελλάδα 2023: Ερχεται το τέλος των τεκμηρίων – Αλλάζουν όλα στο αυτοκίνητο appeared first on NewsAuto.gr.
19:48 31/12/2022

Αποκάλυψη! Τι αλλάζει στην αγορά αυτοκινήτου το 2023;

Newsauto.gr
Αλλαγές θα έχουμε στο Τέλος Ταξινόμησης, στο Περιβαλλοντικό Τέλος ενώ για ακόμη μία φορά στο τραπέζι θα πέσει η σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Συναρπαστικό όπως όλα δείχνουν θα είναι το 2023 με τις αλλαγές που εξετάζονται να είναι πολλές αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr η […] The post Αποκάλυψη! Τι αλλάζει στην αγορά αυτοκινήτου το 2023; appeared first on NewsAuto.gr.
07:01 30/12/2022

«Μαύρη τρύπα» 4,2 δισ. ευρώ θα προκαλέσει η ηλεκτροκίνηση!

Newsauto.gr
Τεράστιες είναι οι απώλειες που θα καταγραφούν στα έσοδα από Τέλη Κυκλοφορίας, Τέλος Ταξινόμησης, φόρους σε βενζίνη και diesel. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθυστερεί υπερβολικά να μεταβεί στην νέα εποχή της κινητικότητας εξαιτίας πολλαπλών παραγόντων που κυριολεκτικά υπάρχουν μόνο στη χώρα μας. Αρχικά να υπενθυμίσουμε πως διαθέτουμε έναν […] The post «Μαύρη τρύπα» 4,2 δισ. ευρώ θα προκαλέσει η ηλεκτροκίνηση! appeared first on NewsAuto.gr.
10:02 08/02/2022

«Έμφραγμα» προκαλεί το κόστος εκτελωνισμού ασθενοφόρου!

Newsauto.gr
Χωρίς τα ειδικά οχήματα κινδυνεύουν να μείνουν οι ιδιωτικές κλινικές εξαιτίας του υψηλού Τέλους Ταξινόμησης. Μπορεί τα οχήματα ειδικής χρήσης να εξαιρούνται από την φορολογία σχεδόν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ωστόσο στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται σαν… λιμουζίνες και μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν όχι μόνο υψηλό Τέλος Ταξινόμησης αλλά και υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό […] The post «Έμφραγμα» προκαλεί το κόστος εκτελωνισμού ασθενοφόρου! appeared first on NewsAuto.gr.
07:02 23/11/2021

Σοκ ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες οχημάτων το 2022!

Newsauto.gr
Άνοδο στα κρατικά έσοδα από Τέλη Κυκλοφορίας, Τέλος Ταξινόμησης, καύσιμα, ασφάλιστρα και ΦΠΑ προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2022. Το ποσό-μαμούθ των 6,11 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων το 2022 στο κράτος σύμφωνα με όσα αναγράφει ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων! Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα έσοδα είναι […] The post Σοκ ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες οχημάτων το 2022! appeared first on NewsAuto.gr.
07:06 22/11/2021

Τι συμβαίνει όταν καταστρέφεται ολοσχερώς το αναπηρικό όχημα

Newsauto.gr
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει πότε δικαιούνται νέο όχημα με απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης. Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα αυτοκίνητα που αποκτώνται από άτομα με αναπηρία και έχουν απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στα τελωνεία αλλά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ειδικότερα στην εγκύκλιο […] The post Τι συμβαίνει όταν καταστρέφεται ολοσχερώς το αναπηρικό όχημα appeared first on NewsAuto.gr.
15:52 03/09/2021

Απίστευτο: Σε ποια μάρκα οι φόροι στην Ελλάδα ξεπερνούν και την αξία του αυτοκινήτου;

ProtoThema.gr
Ακόμα και πάνω απο την αξία του μισού αυτοκινήτου αγγίζουν οι φόροι σε μία Lamborghini στη χώρα μας καθώς υπάρχει φόρος (Τέλος Ταξινόμησης) στο… φόρο (ΦΠΑ).
20:34 14/08/2021

Οι τιμές και οι… φόροι των μοντέλων της Lamborghini στην Ελλάδα

Newsauto.gr
Ακόμα και τις 315.238 ευρώ αγγίζουν οι φόροι σε μία Lamborghini στη χώρα μας καθώς υπάρχει φόρος (Τέλος Ταξινόμησης) στο… φόρο (ΦΠΑ) Όποιο αυτοκίνητο και να θέλουμε να αγοράσουμε για τις καθημερινές μας ανάγκες, όποιο και να μας μεταφέρει από το σημείο Α στο Β, κανένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που έχουμε στις σκέψεις […] The post Οι τιμές και οι… φόροι των μοντέλων της Lamborghini στην Ελλάδα appeared first on NewsAuto.gr.
10:02 14/08/2021

Πως οι εκπομπές CO2 αλλάζουν τους δασμούς

Newsauto.gr
Το ΥΠΟΙΚ κατέθεσε σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης στα οχήματα και στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ειδικότερα ορίζεται πότε μειώνεται ή αυξάνεται το Τέλος Ταξινόμησης ανάλογα με τις εκπομπές CO2 και πότε […] The post Πως οι εκπομπές CO2 αλλάζουν τους δασμούς appeared first on NewsAuto.gr.
07:06 28/07/2021

Δεύτερη ευκαιρία για υπαγωγή στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης

Newsauto.gr
Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζονται οι προϋποθέσεις επανυπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης και επιστροφή της διαφοράς που προκύπτει. Δεύτερη ευκαιρία για όσους είχαν καταθέσει αίτηση ώστε τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά τους να εκτελωνιστούν με το ευνοϊκό καθεστώς του Ιστορικού Τέλους Ταξινόμησης δίνει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή. Όπως επισημαίνεται στην τροπολογία […] The post Δεύτερη ευκαιρία για υπαγωγή στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης appeared first on NewsAuto.gr.
07:02 15/05/2021

Δεύτερη ευκαιρία για υπαγωγή στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης!

Newsauto.gr
Τροπολογία σε νομοσχέδιο προβλέπει τον επανυπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης υπό προϋποθέσεις. Δεύτερη ευκαιρία για να υπαχθούν στο ευνοϊκό Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης έχουν οι έμποροι αλλά και ιδιώτες καταναλωτές εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για τα οποία είχαν υποβληθεί εντός της προθεσμίας οι αιτήσεις υπαγωγής τους αλλά δεν είχε βεβαιωθεί το χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης καθώς είχε παρέλθει η […] The post Δεύτερη ευκαιρία για υπαγωγή στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης! appeared first on NewsAuto.gr.
02:57 17/04/2021

Πότε επιστρέφεται το Τέλος Ταξινόμησης – Οι όροι και προϋποθέσεις

Newsauto.gr
Η ισχύς της Απόφασης της ΑΑΔΕ ξεκίνησε από τις 29 Μαρτίου 2021, όποτε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην οποία ξεκαθαρίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις και διαδικασία για την επιστροφή του Τέλους Ταξινόμησης οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. […] The post Πότε επιστρέφεται το Τέλος Ταξινόμησης – Οι όροι και προϋποθέσεις appeared first on NewsAuto.gr.
07:06 01/04/2021

Το αυτοκίνητο που πληρώνει 130 μισθούς

autogreeknews.gr
Κάθε προϊόν που πωλείται συνοδεύεται από φορολογία, η οποία αναλόγως αυξάνει την τελική του τιμή. Ειδικά τα αυτοκίνητα αποτελούν για κάθε κράτος μεγάλη πηγή εσόδων, αφού η πρόσθετη επιβάρυνση είναι σημαντική. Στην Ελλάδα με την υπέρογκη φορολογία, το κόστος αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου ανεβαίνει πολύ, όταν προστίθεται ο Φ.Π.Α. και το Τέλος Ταξινόμησης. Ευνοημένα είναι […] The post Το αυτοκίνητο που πληρώνει 130 μισθούς appeared first on AutoGreekNews.
13:15 24/03/2021

«Γολγοθάς» η απόκτηση ενός αναπηρικού αυτοκινήτου!

ProtoThema.gr
Πάνω από 750 αναπάντητες κλήσεις στη Διεύθυνση Ιατρικής Αξιολόγησης έχει πραγματοποιήσει γονέας παιδιού με ειδικές ανάγκες προσπαθώντας να λάβει την βεβαίωση για απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης.
09:15 09/12/2020

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας το 2021

lykavitos.gr
Η εφαρμογή του νέου πρότυπου μέτρησης WLTP από την 1η Ιανουαρίου 2021 αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος κτήσης αλλά και χρήσης των νέων αυτοκινήτων αν δεν αλλάξουν οι συντελεστές στο Τέλος Ταξινόμησης αλλά και στα Τέλη Κυκλοφορίας! Ειδικότερα είναι επιβεβαιωμένο πως ο νέος τρόπος μέτρησης των ρύπων στα οχήματα (WLTP) αυξάνει κατά τουλάχιστον 20% το […] The post Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας το 2021 first appeared on Lykavitos.gr.
11:43 20/10/2020

Ποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

lykavitos.gr
Πηγή: Moneypress.gr Τέλος αναμένεται να λάβει σύντομα η αναμονή εκατοντάδων ιδιοκτητών εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι έχουν αιτηθεί τα οχήματά τους να εκτελωνιστούν με το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης ώστε να πληρώσουν πολύ χαμηλότερους ή μηδενικούς δασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto το αργότερο σε ένα μήνα θα έχουν περάσει από την Ειδική Επιτροπή οι εναπομείνασες 400 περίπου αιτήσεις των οχημάτων που οι […] The post Ποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη first appeared on Lykavitos.gr.
23:01 14/10/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load