#Άγιος Μηνάς

Άγιος Μηνάς: Γιορτάζει σημερα

olympia.gr
Μεγαλομάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 11 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Μηνάς. Ο Μηνάς ήταν στρατιωτικός και υπηρετούσε στο Κοτύαιο της Φρυγίας επί Διοκλητιανού (284-305) και Μαξιμιανού (286-305). Επειδή δεν ανεχόταν την ειδωλολατρεία, αποσύρθηκε στα όρη της περιοχής, όπου ζούσε με νηστεία και προσευχές. Κατά τον […] Άγιος Μηνάς: Γιορτάζει σημερα - olympia
12:28 11/11/2023

O Άγιος Μηνάς και το θαύμα στο Πάσχα του 1826

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ: Το ημερολόγιο γράφει 18 Απριλίου 1826. Μεγάλο Σάββατο. Με το που πέφτει το σκοτάδι, Τούρκοι αρχίζουν και βάζουν φωτιές σε διάφορες γειτονιές και σημεία του Ηρακλείου. Το άρθρο O Άγιος Μηνάς και το θαύμα στο Πάσχα του 1826 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:48 15/04/2023

Στις 10 Δεκεμβρίου τιμώνται οι Άγιοι: Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Μηνάς, τη μνήμη του οποίου τιμά σήμερα 10 Δεκεμβρίου η Εκκλησία, ήταν Αθηναίος και από την οικογένεια του ειδωλολάτρης. Όταν όμως εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε αρκετά, διαπίστωσε ότι η πολυθεΐα ήταν μάλλον ψέμα και πλάνη. Στη μελέτη των φιλοσόφων επίσης, δεν μπόρεσε να βρει κάτι το αληθινό. Τότε προχώρησε στη μελέτη χριστιανικών συγγραμμάτων. Έπειτα του Ευαγγελίου, όπου και βρήκε αυτό πού τον γέμιζε ψυχικά, δηλαδή το φως και την αλήθεια. Έτσι, ο Μήνας έγινε χριστιανός. Το άρθρο Στις 10 Δεκεμβρίου τιμώνται οι Άγιοι: Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:08 10/12/2022

Ευαγγέλιο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 – Άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Επίσκοπος Μεθώνης και Θαυματουργός. Κατά Λουκά: Οι παραβολές του κόκκου του σιναπιού και του προζυμιού. Η στενή θύρα. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 – Άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:16 09/12/2022

Άγιος Μηνάς: Εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού του Ηρακλείου

ekklisiaonline.gr
Ενα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο αποτελεί η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης του ιστορικού μνημείου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το άρθρο Άγιος Μηνάς: Εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού του Ηρακλείου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:44 08/12/2022

Άγιος Μηνάς: Ένας τόπος μοναδικός για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία

naftemporiki.gr
Μόλις 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου, κοντά στο χωριό Νεοχώρι, βρίσκεται η υστεροβυζαντινή (του 16ου αιώνα) μονή του Αγίου Μηνά. Ένας τόπος μοναδικός για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία… Άγιος Μηνάς: Ένας τόπος μοναδικός για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
10:56 28/11/2022

Πέτρας Γεράσιμος: “Ο Άγιος Μηνάς, αυτό το παλικάρι του Χριστού, δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται ανάμεσα μας”

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΠΕΤΡΑΣ: Το εσπέρας της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ενορίας Μέσα Λακωνίων. Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ομίλησε περί της εναρέτου βιωτής και της προσωπικότητος του μεγάλου Στρατηλάτου Αγίου τον οποίο η νήσος Κρήτη εξαιρέτως τιμά και πανηγυρίζει και ανέφερε: «Σήμερα η Εκκλησία μας πάει πολλά χρόνια πίσω, μας μεταφέρει στον 3ο μ.Χ. αιώνα και προβάλλει έναν Άγιο ο οποίος γεννήθηκε το 250 μ.Χ. και μαρτύρησε επί Διοκλητιανού το έτος 303. Ο Άγιος Μηνάς ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή και είχε ενταχθεί στις τάξεις του στρατού και μάλιστα του ιππικού, γι’ αυτό πάντ
17:42 13/11/2022

Το Βουκουρέστι εόρτασε τον Άγιο Μηνά – Έκκληση να ανακτήσουμε την χαμένη πίστη μας

ekklisiaonline.gr
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Μηνάς ο Μεγαλομάρτυρας στο Βουκουρέστι. Με την άδεια και την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ ιερούργησε στο πανηγυρίζον πατριαρχικό παρεκκλήσι Αγίου Μηνά – Βέργκου της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Πολιούχου Αγίου. Το άρθρο Το Βουκουρέστι εόρτασε τον Άγιο Μηνά – Έκκληση να ανακτήσουμε την χαμένη πίστη μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:16 12/11/2022

Λαμπρά πανηγύρισε ο Άγιος Μηνάς Αιγίνης

ekklisiaonline.gr
Αίγινα: Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια η Αίγινα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μηνά. Το άρθρο Λαμπρά πανηγύρισε ο Άγιος Μηνάς Αιγίνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:40 12/11/2022

Πέτρας Γεράσιμος: “Ο Άγιος Μηνάς δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται ανάμεσά μας”

ekklisiaonline.gr
O Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ενορίας Μέσα Λακωνίων, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Το άρθρο Πέτρας Γεράσιμος: “Ο Άγιος Μηνάς δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται ανάμεσά μας” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:58 12/11/2022

Η εορτή του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού, του Προστάτη και Ελευθερωτή

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Μηνάς ο Θαυματουργός, ο προασπιστής και ελευθερωτής τιμήθηκε σήμερα με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα από την Ορθόδοξη Εκκλησία απανταχού στην υφήλιο. Ως έφιππος στρατιωτικός ο Άγιος Μηνάς σπεύδει παντού, όπου τον επικαλούνται, και δείχνει έντονη την παρουσία και προστασία του. Το άρθρο Η εορτή του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού, του Προστάτη και Ελευθερωτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:54 11/11/2022

Άγιος Μηνάς-11 Νοεμβρίου: Ο Άγιος θαυματουργεί

ekklisiaonline.gr
Κατά το έτος 1826, την εποχή του τρόμου και των σφαγών, οι Τούρκοι του Ηρακλείου Κρήτης ενόμισαν ότι κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλώσουν την μανία τους κατά των Χριστιανών ήταν η ημέρα του Πάσχα, 18 Απριλίου, οπότε θα εύρισκαν μαζεμένους τους Χριστιανούς στον Μητροπολιτικό ναό, που έφερε το όνομα του Αγίου Μηνά. Το άρθρο Άγιος Μηνάς-11 Νοεμβρίου: Ο Άγιος θαυματουργεί εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:32 11/11/2022

Εortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Νοεμβρίου- Άγιος Μηνάς

ekklisiaonline.gr
Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου. Το άρθρο Εortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Νοεμβρίου- Άγιος Μηνάς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:52 11/11/2022

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Μηνάς

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Μηνά. Τιμούμε επίσης τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Βικεντίου διακόνου, Βίκτωρος και Στεφανίδος και του Οσίου Θεοδώρου του Στουδίτου. Το άρθρο ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Μηνάς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:40 11/11/2022

Πώς ο Άγιος Μηνάς έγινε προστάτης του Ηρακλείου

ekklisiaonline.gr
Το Ηράκλειο της Κρήτης είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον σημερινό τιμώμενο Άγιο Μηνά καθώς αυτός αποτελεί από τους χρόνους της Τουρκοκρατίας τον προστάτη και πολιούχο της πόλης. Το άρθρο Πώς ο Άγιος Μηνάς έγινε προστάτης του Ηρακλείου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:22 11/11/2022

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΟΡΘΡΟΣ 11 Νοεμβρίου 2022 – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 07.30 - Ο Άγιος Μηνάς ο Μεγαλομάρτυρας. Το άρθρο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΟΡΘΡΟΣ 11 Νοεμβρίου 2022 – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:58 11/11/2022

Καιρός σήμερα: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Παρασκευή 11 Νοεμβρίου- Άγιος Μηνάς γιορτή

ekklisiaonline.gr
ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: ο καιρός σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα στη Μακεδονία και σταδικά από τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη
06:10 11/11/2022

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας – Ο Άγιος Μηνάς – Προστάτης και Πολιούχος του Μεγάλου Κάστρου

ekklisiaonline.gr
Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αποτελούν πρότυπα ζωής, φωτεινά παραδείγματα, οδοδείκτες της πίστης και την πορείας μας στο Θεό. Το άρθρο Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας – Ο Άγιος Μηνάς – Προστάτης και Πολιούχος του Μεγάλου Κάστρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
04:08 11/11/2022

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΗΣ;

ekklisiaonline.gr
Αύριο, 11 Νοεμβρίου, γιορτάζει ο πολιούχος και προστάτης της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς ο Μεγαλομάρτυρας. Το άρθρο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΗΣ; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:28 10/11/2022

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άγιος Μηνάς ο Μεγαλομάρτυρας – Προσευχή και θαύματα

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 11 Νοεμβρίου: Άγιος Μηνάς «ὁ ἐν τῷ Κοτυαείῳ» ο Μεγαλομάρτυρας – Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες. Το άρθρο 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άγιος Μηνάς ο Μεγαλομάρτυρας – Προσευχή και θαύματα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:58 10/11/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load