#Τείχος του Βερολίνου

«Η αυτοκρατορία του δολαρίου κινδυνεύει να πέσει όπως το Τείχος του Βερολίνου»

naftemporiki.gr
Η σοβιετική αυτοκρατορία άρχισε να καταρρέει γύρω στο 1989. Η πτώση της -για όσους καταλάβαιναν- ήταν προεξοφλημένη. Για πολλούς όμως ήταν έκπληξη. Ήρθε γρήγορα, και χωρίς καμιά προειδοποίηση, λόγω της… «Η αυτοκρατορία του δολαρίου κινδυνεύει να πέσει όπως το Τείχος του Βερολίνου» - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
21:14 10/04/2023

Τείχος του Βερολίνου: Οδοιπορικό του in σε ένα από τα ιστορικότερα σημεία του

in.gr
Η Bernauer Strasse «αφηγείται» με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα δραματικά χρόνια που το Τείχος του Βερολίνου έστεκε όρθιο
07:50 09/11/2022

Αλέξης Τσίπρας για Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Προφανώς απέτυχε – Νέα τείχη υψώθηκαν

Newsit
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, γράφει για τον τελευταίο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, στην «Αυγή της Κυριακής». Στο άρθρο του με τίτλο «Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, αλλά νέα τείχη υψώθηκαν στον σύγχρονο κόσμο», ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προσπάθησε με την περεστρόικα και την γκλάσνοστ «να ... Περισσότερα To άρθρο Αλέξης Τσίπρας για Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Προφανώς απέτυχε – Νέα τείχη υψώθηκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:52 04/09/2022

Tσίπρας για Γκορμπατσόφ: Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, αλλά νέα τείχη υψώθηκαν στον σύγχρονο κόσμο

Skai.gr
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το όραμά του για έναν κόσμο κοινό σπίτι όλων είναι αυτό που συντρίβεται καθημερινά από πολέμους, όπως αυτός που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από φράχτες και από νέα τείχη»
14:38 04/09/2022

Το πρώτο θύμα στο Τείχος του Βερολίνου – Γκίντερ Λίφτιν

olympia.gr
O Γκύντερ Λίτφιν (19 Ιανουαρίου 1937 – 24 Αυγούστου 1961) ήταν το πρώτο θύμα του Τείχους του Βερολίνου. Φωτογραφία από: http://www.chronik-der-mauer.de/en/victims/180480/litfin-guenter Ο Λίτφιν, ράφτης από τη συνοικία του Βερολίνου Weissensee ήταν μέλος της παράνομης οργάνωσης του συντηρητικού κόμματος του Δυτικού Βερολίνου CDU. Εργαζόταν στη Δύση, στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου, και είχε βρει κατοικία στο […] Το πρώτο θύμα στο Τείχος του Βερολίνου – Γκίντερ Λίφτιν - olympia
07:22 25/08/2022

Πέθανε ο Ρώσος ζωγράφος που είχε σχεδιάσει το διάσημο γκράφιτι στο Τείχος του Βερολίνου

in.gr
Το γκράφιτι απεικονίζει τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ να φιλά στο στόμα τον τότε ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας, Έριχ Χόνεκερ.
19:14 16/08/2022

Κρ. Γκεοργκίεβα: Προειδοποιεί για ψηφιακό «Τείχος του Βερολίνου» με αποτύπωμα στην ανάπτυξη

naftemporiki.gr
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προέτρεψε τους policymakersνα αποφύγουν τη βαλκανοποίηση της ψηφιακής οικονομίας ή να διακινδυνεύσουν έως και 6% από την παγκόσμια οικονομική παραγωγή την επόμενη δεκαετία.
14:00 06/12/2021

Αν.Γερμανία: Θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος ζητούν δικαίωση

blueskytv.gr
32 χρόνια μετά την Πτώση του Τείχους εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος ζητούν δικαίωση. Πολλές φορές προσκρούουν στη γραφειοκρατία. Με την καθιερωμένη τελετή στην Bernauer Straße, στον δρόμο όπου διατηρείται ακόμη και σήμερα ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου, η Γερμανία γιόρτασε πρόσφατα τα 32 χρόνια από τότε που άλλαξε ο ρους της […] Αν.Γερμανία: Θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος ζητούν δικαίωση on BLUE SKY.
13:02 13/11/2021

Η μέρα που έπεσε το “Τείχος του Βερολίνου”

trikalavoice.gr
Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες το Τείχος του Βερολίνου χώριζε δύο συστήματα, διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, οικογένειες και φίλους. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια και το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου του 1989 είχε φθάσει η ώρα για τη …φράση που θα άλλαζε τη Γερμανία. Οι δείκτες των ρολογιών έδειχναν 9.20 μ.μ. όταν σηκώθηκε η […]
08:58 10/11/2021

Τα γεωπολιτικά τείχη του 21ου αιώνα… και ο Μωάμεθ

olympia.gr
Πριν από 32 χρόνια, στις 9 Νοεμβρίου 1989, όλη η Ευρώπη καταδίκαζε τα τείχη. «Ποτέ νέα τείχη στην Ευρώπη». Μόλις είχε κατεδαφιστεί το πλέον επαίσχυντο τείχος στην ήπειρο – το Τείχος του Βερολίνου. Και εμείς το πιστέψαμε! Λέτε να φταίει ο Φουκουγιάμα γι’ αυτό; Εκείνος καλούπωσε τη μεγάλη ιδέα για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. […] Τα γεωπολιτικά τείχη του 21ου αιώνα… και ο Μωάμεθ - olympia
15:46 09/11/2021

Σαν σήμερα: 32 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου (vid)

sportime.gr
Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 32 χρόνια, έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου. Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.
05:48 09/11/2021

Εκλογές αύριο στο Βερολίνο: Γερμανική Ευρώπη ή Ευρωπαϊκή Γερμανία;

ieidiseis.gr
Ποιο μήνυμα εκπέμπουν τα παραπάνω σήμερα Σάββατο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι Κάλπες στην Γερμανία;Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δηλαδή η Δυτική Γερμανία γεννήθηκε την Άνοιξη του 1949 ως χώρα υπό περιορισμένη κυριαρχία υπό καθεστώς διασυμμαχικής κατοχικής εποπτείας από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τη Γαλλία. Από τότε και μέχρι την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989 και την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας ένα χρόνο αργότερα, η Βόννη υπήρξε ο πιο ενθουσιώδης οπαδός της ευρωπαϊκής ενοποίησης για έναν πολύ απλό λόγο. Όσο προχωρούσε η ευρωπαϊκή ενοποίηση με σταδιακή Ντε Φάκτο ή και Ντε Γιούρε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας των συμμετεχόντων κρατών μελών, τόσο λιγότερο αισθητή ήταν η π
07:18 25/09/2021

Το Τείχος του Βερολίνου και η Πράσινη Γραμμή

efsyn.gr
Η αντίστροφη μέτρηση για την επανένωση Ανατολής - Δύσης ξεκίνησε με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όταν μίλησε για την ανάγκη διαφάνειας στην πολιτική.
18:44 29/08/2021

DW: Το Τείχος του Βερολίνου και η Στάζι

onalert.gr
Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες το τείχος χώριζε δύο συστήματα, οικογένειες, φίλους. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. The post DW: Το Τείχος του Βερολίνου και η Στάζι appeared first on OnAlert.
10:46 13/08/2021

Χρήστος Καλογρίτσας: Στους αρμούς της 4ης εξουσίας

eleftherostypos.gr
Το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου 1989 η κρατική τηλεόραση στην Ανατολική Γερμανία έπαιζε τρίτη είδηση ότι «οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς συγκεκριμένη αξιολόγηση». Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη Ηταν ένας εξαιρετικά κομψός και κομματικά ενδεδειγμένος τρόπος να πουν ότι το Τείχος του Βερολίνου έπεσε. Δεν ξέρουμε αν... The post Χρήστος Καλογρίτσας: Στους αρμούς της 4ης εξουσίας appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
15:04 23/05/2021

Δίκασαν Αγοραστός-Μιχαλάκης! «Τείχος του Βερολίνου» στη… Μουτσιάρα

trikalavoice.gr
«The blame game will not do anyone any good» είναι το μότο των Αγοραστού-Μιχαλάκη οι οποίοι πριν πνιγεί ή καταρρεύσει η Αθαμανία σηκώνουν το… «τείχος του Βερολίνου» (… Μνήσθητί μου Κύριε)…   Αγοραστός και Μιχαλάκης δεν παίζουν. Βάλθηκαν να μας δικάσουν!!!… Μα τους χίλιους πλανήτες δηλαδή…   Προ ημερών και βλέποντας τη μαγευτική Αθαμανία ή […]
21:11 25/01/2021

Τείχος του Βερολίνου και κορωνοϊός! Η ομοιότητα που ΤΡΟΜΑΖΕΙ, φωτο

el.gr
Μάλλον θα είναι σύμπτωση... Το άρθρο Τείχος του Βερολίνου και κορωνοϊός! Η ομοιότητα που ΤΡΟΜΑΖΕΙ, φωτο εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
09:04 27/12/2020

Η Αντζελίνα Τζολί θα σκηνοθετήσει ταινία για τη ζωή του θρυλικού πολεμικού φωτορεπόρτερ Σερ Ντον ΜακΚάλιν

topontiki.gr
ΚΟΣΜΟΣ  Η Αντζελίνα Τζολί θα σκηνοθετήσει την ταινία «Unreasonable Behaviour» για τη ζωή του Βρετανού πολεμικού φωτορεπόρτερ Ντον ΜακΚάλιν βασισμένη στη αυτοβιογραφία του με το ίδιο τίτλο. Παραγωγοί της ταινίας είναι ο Τομ Χάρντι, ο οποίος θα έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Ντιν Μπέικερ για τη Hardy Son & Baker μαζί με τους Τιμ Μπέβαν και Έρικ Φέλνερ. Ο Ντον ΜακΚάλιν και ο Μαρκ Τζορτζ είναι εκτελεστικοί παραγωγοί. Ο υποψήφιος για BAFTA Γκρέγκορι Περκ γράφει το σενάριο της ταινίας για την ιστορία της ζωής του Βρετανού φωτορεπόρτερ πολέμου, ο οποίος από το Λονδίνο που μαστιζόταν από τη φτώχεια την περίοδο του πολέμου βρέθηκε σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες πολεμικές ζώνες του κόσμου.
10:46 22/11/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load