#Μαρία η Αιγυπτία

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

agrinionews.gr
Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου χοροστάτησε στην ακολουθία του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού την Κυριακή Ε’ Νηστειών, 21 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Συμμετείχαν οι Κληρικοί της πόλεως του Αγρινίου και πλήθος πιστών. Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του θέματος «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου», το οποίο αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των Εσπερινών Ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού τελέσθηκε επίσης: Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο
13:48 22/04/2024

Η Αγία πόρνη- Οσία Μαρία Αιγυπτία ! Συγκλονιστική η διαδρομή της

vimaorthodoxias.gr
ΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ – Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία καταγόταν από την Αίγυπτο και έζησε τον 6 ον αιώνα, την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Στα νεανικά της χρόνια ζούσε μέσα στην ακολασία και παρέσυρε πολλούς ανθρώπους στην ηθική καταστροφή. ‘ Οταν ήταν 12 χρονών ξέφυγε από την προσοχή των γονιών της και πήγε στην […]
19:09 21/04/2024

Πέμπτος κατανυκτικός εσπερινός στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

agrinionews.gr
Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Ε’ Νηστειών (Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας), 21 Απριλίου 2024 θα τελεσθεί ως εξής: Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Γκουρβέλο, Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και θέμα: «Τρεις υπομνήσεις της σημερινής Κυριακής». Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη του θέματος: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου». Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον
18:46 15/04/2024

Γέρων Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης: ”Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, διαχρονικό σύμβολο μετανοίας”

ekklisiaonline.gr
Ἀποσπάσματα τῆς Ὁμιλίας τοῦ γέροντος Παταπίου Καυσοκαλυβίτου, μέ τίτλο: "Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία, διαχρονικό πρότυπο μετανοίας". Το άρθρο Γέρων Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης: ”Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, διαχρονικό σύμβολο μετανοίας” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:40 04/04/2023

Εορτολόγιο: Οσία Μαρία η Αιγυπτία – Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 2 Απριλίου

ekklisiaonline.gr
Εορτολόγιο: Γυναίκα ελευθερίων ηθών, που μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό και ανακηρύχθηκε Οσία από την Εκκλησία. Η μνήμη της τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία την 1η Απριλίου και την πέμπτη Κυριακή των Νηστειών και από τη Ρωμαιοκαθολική στις 3 Απριλίου. Το άρθρο Εορτολόγιο: Οσία Μαρία η Αιγυπτία – Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 2 Απριλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:32 02/04/2023

Πώς έζησε στην Έρημο η Οσία Μαρία η Αιγυπτία;

ekklisiaonline.gr
Δημήτριος Λυκούδης: Πώς έζησε στην Έρημο η Οσία Μαρία η Αιγυπτία; Το άρθρο Πώς έζησε στην Έρημο η Οσία Μαρία η Αιγυπτία; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:56 01/04/2023

Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Λόγω της μεγάλης πνευματικής της καταστάσεως στην οποία έφθασε, έλαβε από τον Θεό το διορατικό χάρισμα

ekklisiaonline.gr
1 Απριλίου: Οσία Μαρία η Αιγυπτία… Το άρθρο Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Λόγω της μεγάλης πνευματικής της καταστάσεως στην οποία έφθασε, έλαβε από τον Θεό το διορατικό χάρισμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:40 01/04/2023

Την 1 Απριλίου εορτάζει η Αγία Μαρία η Αιγυπτία: Άθικτος θησαυρός, άγγελος μέσα σε σώμα

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησία σήμερα, 1η Απριλίου, τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Το άρθρο Την 1 Απριλίου εορτάζει η Αγία Μαρία η Αιγυπτία: Άθικτος θησαυρός, άγγελος μέσα σε σώμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:12 01/04/2023

Κυριακή Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 2 Απριλίου 2023 – Κυριακή Ε Νηστειών Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Ε ΝΗΣΤΕΙΩΝ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 2 Απριλίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της της Κυριακής Ε Νηστειών με τη δύναμη της μετανοίας - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Το άρθρο Κυριακή Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 2 Απριλίου 2023 – Κυριακή Ε Νηστειών Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
05:18 01/04/2023

Σαν σήμερα 1 Απριλίου: Δώρο του Πάσχα

ekklisiaonline.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα Σαν σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Οι Άγιοι Γερόντιος και Βασιλείδης. Ο Όσιος Μακάριος ο Ομολογητής Πελεκητής. Ο Όσιος Ευλόγιος ο διά Χριστόν Σαλός. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Βασιλείδης. Ε Εβδομάδα Νηστειών. Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου. Το άρθρο Σαν σήμερα 1 Απριλίου: Δώρο του Πάσχα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 31/03/2023

Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 1 Απριλίου 2023 – Οσία Μαρία η Αιγυπτία

ekklisiaonline.gr
Τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας συνέγραψε ο Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων (τιμάται 11 Μαρτίου), ο οποίος συνέγραψε διάφορα ασκητικά και υμνογραφικά κείμενα που διαποτίζονται από το πνεύμα της Ορθοδόξου θεολογίας και της ασκητικής παραδόσεως. Το άρθρο Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 1 Απριλίου 2023 – Οσία Μαρία η Αιγυπτία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:46 31/03/2023

Το σπήλαιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στη Βίγλα του Αγίου Όρους

ekklisiaonline.gr
Παναγία η «Εγγυήτισσα, η εικόνα μπροστά στην οποία προσευχήθηκε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιερόσλυμα, να αλλάξει ζωή. Το άρθρο Το σπήλαιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στη Βίγλα του Αγίου Όρους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:48 13/05/2022

Ομιλία Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου: “Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και μηνύματα από τον βίο της”

ekklisiaonline.gr
Σε κατανυκτικό κλίμα τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής Ε’ Εβδομάδος των Νηστειών ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Το άρθρο Ομιλία Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου: “Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και μηνύματα από τον βίο της” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:14 11/04/2022

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία έλαβε τη Θεία Κοινωνία μια και μόνο φορά στη ζωή της

ekklisiaonline.gr
Πολλοί ἄνθρωποι στήν ἐποχή μας, ἀπό διάφορες περιστάσεις ἀστάτου βίου, βασανίζονται ἀπό ἐνοχικές καταστάσεις, οἱ ὁποῖες ὁδηγοῦν ἀφεύκτως στόν ὑπαρξιακό πόνο, τήν κατάθλιψη καί τήν ἀπόγνωση. Το άρθρο Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία έλαβε τη Θεία Κοινωνία μια και μόνο φορά στη ζωή της εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:20 10/04/2022

Κυριακή Ε Νηστειών Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 10 Απριλίου – Κυριακή Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας

ekklisiaonline.gr
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Ε ΝΗΣΤΕΙΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 10 Απριλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της της Κυριακής Ε Νηστειών με τη δύναμη της μετανοίας - Ευλογία και Αγιασμός. Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Το άρθρο Κυριακή Ε Νηστειών Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 10 Απριλίου – Κυριακή Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:42 08/04/2022

Η εικόνα της Παναγίας της Εγγυήτριας, στην οποία η Αγία Μαρία η Αιγυπτία υποσχέθηκε μετάνοια

ekklisiaonline.gr
Το σπήλαιο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στο Νότιο άκρο του Αγίου Όρους και η η εικόνα της Παναγίας της Εγγυήτριας που συναντάμε στον βίο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Το άρθρο Η εικόνα της Παναγίας της Εγγυήτριας, στην οποία η Αγία Μαρία η Αιγυπτία υποσχέθηκε μετάνοια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:10 03/04/2022

Σήμερα 1 Απριλίου τιμάται η Αγία Μαρία η Αιγυπτία: Άθικτος θησαυρός, άγγελος μέσα σε σώμα

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησία σήμερα, 1η Απριλίου, τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Το άρθρο Σήμερα 1 Απριλίου τιμάται η Αγία Μαρία η Αιγυπτία: Άθικτος θησαυρός, άγγελος μέσα σε σώμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:30 01/04/2022

Ποια ήταν η Οσία Μαρία η Αιγυπτία που τιμάται σήμερα

Zougla
Γυναίκα ελευθερίων ηθών, που μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό και ανακηρύχθηκε Οσία από την Εκκλησία. Η μνήμη της τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία...
09:00 01/04/2022

1 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Οσία Μαρία η Αιγυπτία

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2022. Δ Εβδομάδα Νηστειών. Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Οι Άγιοι Γερόντιος και Βασιλείδης οι Μάρτυρες. Ο Όσιος Μακάριος ο Ομολογητής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πελεκητής. Το άρθρο 1 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Οσία Μαρία η Αιγυπτία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 31/03/2022

Ευαγγέλιο Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 – Αγία Μαρία Αιγυπτία

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 1 Απριλίου 2022. Δ Εβδομάδα Νηστειών. Δ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Οι Άγιοι Γερόντιος και Βασιλείδης οι Μάρτυρες. Ο Όσιος Μακάριος ο Ομολογητής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πελεκητής. Κατά Ιωάννη: Η μοιχαλίδα γυναίκα. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 – Αγία Μαρία Αιγυπτία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 31/03/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load