#Λαζαράκια

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ 2024- Σάββατο του Λαζάρου και τα κάλαντα στον φίλο του Χριστού

vimaorthodoxias.gr
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ – Το Σάββατο του Λαζάρου, οι γυναίκες τα παλιά χρόνια, ζύμωναν το πρωί ειδικά ψωμάκια, τους «λαζάρηδες» ή και «Λαζαράκια». Τους έδιναν το σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Τα φτιάχνουν λοιπόν σε ανάμνηση της Ανάστασης του Λαζάρου το Σάββατο, πριν από την Κυριακή των Βαΐων. Όσα παιδιά είχε […]
16:09 24/04/2024

Αυτή την συνταγή πρέπει να την φτιάξετε! Ιδού τα παραδοσιακά και πεντανόστιμα Λαζαράκια

tilegrafimanews.gr
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ : «Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…» Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή αλλιώς και «Λαζαρούδια». Στα «λαζαράκια»  δίνουν το σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Όσα παιδιά έχει η οικογένεια τόσους «λαζάρηδες» πλάθουν και στη θέση των ματιών βάζουν δυο γαρίφαλα.
13:47 24/04/2024

Tα Λαζαράκια της Λέσβου – Η συνταγή

vimaorthodoxias.gr
Λαζαράκια: Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» έλεγαν οι γυναίκες σε πολλά χωριά της Λέσβου. Μέχρι και σήμερα για την ψυχή του Λαζάρου οι γυναίκες ζυμώνουν ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, το πρωί, ειδικά κουλούρια, τα «Λαζαράκια» στα οποία δίνουν το σχήμα ανθρώπου, σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις αγιογραφίες. Τα προσφέρουν στα […]
13:09 23/04/2024

Πόρτο Ράφτη: Φτιάχνουμε τα Λαζαράκια και τραγουδάμε τα Κάλαντα του Λαζάρου

irafina.gr
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του μαθήματος Παραδοσιακών Χορών και ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, προσκαλεί όλα τα παιδιά ηλικίας 4 – 12 χρονών να συμμετέχουν στην δημιουργική δραστηριότητα: «Φτιάχνουμε τα Λαζαράκια και τραγουδάμε τα Κάλαντα του Λαζάρου». Η τρίωρη πασχαλινή δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. στο 2ο […]
15:46 18/04/2024

Λαζαράκια: Παραδοσιακά γλυκά κουλουράκια γεμάτα γεύση

tromaktiko.gr
Το Σάββατο του Λαζάρου οι γυναίκες ψήνουν τα «Λαζαράκια», μικρά γλυκά κουλουράκια γεμάτα με σταφίδες και σε σχήμα ανθρώπου, που συμβολίζουν την Ανάσταση του Λαζάρου. Δίνονται επίσης ως κέρασμα σε παιδιά που τραγουδούσαν τα κάλαντα του Λαζάρου από πόρτα σε πόρτα. Είναι νηστίσιμα, ελαφρώς γλυκά και θεωρούνται παραδοσιακή τοπική απόλαυση τις ημέρες του Πάσχα. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1/2 […] The post Λαζαράκια: Παραδοσιακά γλυκά κουλουράκια γεμάτα γεύση appeared first on Tromaktiko.gr.
11:36 08/04/2023

“Λαζαράκια” στον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο

ekklisiaonline.gr
Γέμισε χαμόγελα και τραγούδια η Μητρόπολη της Σόφιας την παραμονή της εορτή της Ανάστασης του Λαζάρου, όταν τα παιδιά του 59ου Νηπιαγωγείου «Ελχίτσα» με τη διευθύντριά τους, Μαρία Στοΐτσοβα, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και μοίρασαν ευχές και χαρά με το εορταστικό πρόγραμμά τους. Το άρθρο “Λαζαράκια” στον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:26 08/04/2023

Φτιάχνουμε παραδοσιακά πεντανόστιμα Λαζαράκια

ekklisiaonline.gr
«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…» Το άρθρο Φτιάχνουμε παραδοσιακά πεντανόστιμα Λαζαράκια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:42 07/04/2023

Λαζαράκια αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις…

ekklisiaonline.gr
Ο λαός μας τιμά το Σάββατο του Λάζαρου με διάφορα έθιμα. Από τα πιο γνωστά, που σχετίζονται με την ημέρα αυτή είναι τα «λαζαράκια». Τα «λαζαράκια» είναι γλυκά ψωμάκια που πλάθονται ανήμερα του Σαββάτου του Λαζάρου και έχουν σχήμα σαβανωμένου ανθρώπου. Το άρθρο Λαζαράκια αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις… εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:26 07/04/2023

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα, Κάλαντα, Λαζαρίνες και Λαζαράκια

ekklisiaonline.gr
Το Σάββατο του Λαζάρου, το έχει περιβάλει ο λαός μας με όμορφα έθιμα. Εξ αυτών τα κάλαντα τραγουδούν μόνο κορίτσια, οι λεγόμενες «Λαζαρίνες». Από την προηγούμενη ημέρα έχουν συλλέξει άνθη και με αυτά έχουν στολίσει καλαθάκια με τα οποία γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν. Το άρθρο Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα, Κάλαντα, Λαζαρίνες και Λαζαράκια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:00 07/04/2023

Λαζαράκια και ΝΕΑ: Λίστα Πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΠΕΚΑ – Συντάξεις Μαίου 2023

ekklisiaonline.gr
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες). Το άρθρο Λαζαράκια και ΝΕΑ: Λίστα Πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΠΕΚΑ – Συντάξεις Μαίου 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:26 06/04/2023

Η μαμαδίστικη συνταγή για Λαζαράκια

queen.gr
Τα πιο νόστιμα μπισκότα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου.Περισσότερα...
16:36 16/04/2022

Τα «Λαζαράκια» και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Zougla
Ο ελαιώνας του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής στο ορεινό Σιδηρόκαστρο Σερρών γέμισε και πάλι με τις χαρούμενες...
11:10 16/04/2022

Πάτρα: Αν περάσετε σήμερα το πρωί από την Ρήγα Φεραίου θα ακούσετε τα Λαζαρικά κάλαντα

dete.gr
Το Σάββατο16 Απριλίου 2022 οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αναβιώνουν ένα έθιμο που τείνει να ξεχαστεί. Κρατώντας τον στολισμένο “Λάζαρο” και καλάθια με λουλούδια και “Λαζαράκια” θα ψάλουν τα “Λαζαρικά”, τα παραδοσιακά κάλαντα της ημέρας. Θα τους συναντήσετε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου μεταξύ 10πμ με 11πμ καθώς πηγαίνουν να […]
09:44 16/04/2022

ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ! Συνταγή για … Λαζαράκια το Σάββατο του Λαζάρου

ekklisiaonline.gr
Συνεπώς, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια) έως 600 ευρώ τον μήνα. Το άρθρο ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ! Συνταγή για … Λαζαράκια το Σάββατο του Λαζάρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:46 15/04/2022

Λαζαράκια: Το έθιμο και δύο συνταγές για να διαλέξετε

mothersblog.gr
Το έθιμο Λαζαράκια: Δύο συνταγές για τα νηστίσιμα γλυκά ψωμάκια
15:08 15/04/2022

Επίσκεψη στη Μητρόπολη Σόφιας από τα «Λαζαράκια»

ekklisiaonline.gr
Μία μόλις ημέρα πριν την εορτή της Ανάστασης του Λαζάρου, παιδιά από το 52o Νηπιαγωγείο του Δήμου Μλάντοστ με τη διευθύντριά τους, Βιολέτα Κότσεβα, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας, όπου μοίρασαν ευχές για το Πάσχα και χαρά στο προσωπικό με το εορταστικό πρόγραμμά τους. Το άρθρο Επίσκεψη στη Μητρόπολη Σόφιας από τα «Λαζαράκια» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:44 15/04/2022

Λαζαράκια – Μοναστηριακή συνταγή!

ekklisiaonline.gr
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ: Το Σάββατο του Λαζάρου οι γυναίκες, κατά το έθιμο, ζύμωναν ειδικά ψωμάκια, τα λαζαράκια, που θύμιζαν τον σαβανωμένο Λάζαρο. Το άρθρο Λαζαράκια – Μοναστηριακή συνταγή! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:18 14/04/2022

Παραδοσιακή συνταγή για τα Λαζαράκια του Σαββάτου!

ekklisiaonline.gr
«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…». Το άρθρο Παραδοσιακή συνταγή για τα Λαζαράκια του Σαββάτου! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:14 14/04/2022

Παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα Λαζαράκια

ekklisiaonline.gr
«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…». Το άρθρο Παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα Λαζαράκια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:24 11/04/2022

Ανάσταση του Λαζάρου: Τα Λαζαράκια

ekklisiaonline.gr
Συνταγή για Λαζαράκια– Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή αλλιώς και «Λαζαρούδια». Το άρθρο Ανάσταση του Λαζάρου: Τα Λαζαράκια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:02 10/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load