#Μπερνάρ-Ανρί Λεβί

ΜΜΕ: Καλοί και κακοί δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες

militaire.gr
Οι αντιδράσεις στην ακροδεξιά στροφή της μπουρζουά-φιλελεύθερης γαλλικής εφημερίδας «Journal du dimanche» δείχνει ότι οι ελίτ δεν ενοχλούνται όταν η ενημέρωση γίνεται εμπόρευμα στα χέρια πάμπλουτων ιδιοκτητών: ενοχλούνται όταν ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης δίνει τη «λάθος» γραμμή. Benoît Bréville  Από την ελληνική έκδοση της Le Monde diplomatique Κατά τη διάρκεια της θερινής «κοιλιάς» των ειδήσεων, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κρατούσαν την ανάσα τους για την τρομακτική ιστορία της «Journal du dimanche». Η εβδομαδιαία βίβλος της φιλελεύθερης αστικής τάξης φημίζεται για τις συνεντεύξεις που «χαϊδεύουν» υπουργούς, τα ρεπορτάζ του Μπερνάρ-Ανρί Λεβί και την απέχθειά της για τα κοινωνικά κινήματα. Τον π
07:00 26/09/2023

Ζελένσκι: Που θα βρεθεί όταν η «άμαξα ξαναγίνει κολοκύθα;»

naftemporiki.gr
Ο Γάλλος διανοούμενος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί- τον έχει χαρακτηρίσει ως τον «σύγχρονο και λαμπρό θεμελιωτή του ελεύθερου κόσμου». Η Δύση εκστασιάζεται από  την εμπνευσμένη ρητορική του τον καιρό πολέμου, και την… Ζελένσκι: Που θα βρεθεί όταν η «άμαξα ξαναγίνει κολοκύθα;» - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
21:06 09/03/2023

Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί για την Ουκρανία: «Με τον “Μότσαρτ” ή με τον “Βάγκνερ”»

protagon.gr
Ο γάλλος δημοσιολόγος αντιπαραβάλλει μια αμερικανική ΜΚΟ που ίδρυσε βετεράνος πεζοναύτης και εκπαιδεύει αμισθί τις ουκρανικές δυνάμεις, με τη διαβόητη ομάδα μισθοφόρων που ενισχύει τους Ρώσους στις μάχες The post Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί για την Ουκρανία: «Με τον “Μότσαρτ” ή με τον “Βάγκνερ”» appeared first on Protagon.gr.
22:48 07/12/2022

Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί στο στόχαστρο του Ιράν

tanea.gr
Οι πηγές της «Washington Post» αναφέρουν ότι το σχέδιο για τη δολοφονία του εκπονήθηκε από την αποκαλούμενη Δύναμη Quds
08:06 04/12/2022

Προφητική δήλωση: «Κανένας δεν μπορεί να κάνει πια τίποτα για εμάς»

protagon.gr
Ο διοικητής των τελευταίων υπερασπιστών του Azovstal, Ιλια Σαμοϊλένκο, είχε περιγράψει στον Μπερνάρ-Ανρί Λεβί τις δραματικές στιγμές στο τελευταίο ουκρανικό οχυρό της Μαριούπολης The post Προφητική δήλωση: «Κανένας δεν μπορεί να κάνει πια τίποτα για εμάς» appeared first on Protagon.gr.
17:48 18/05/2022

Καταπέλτης κατά του Ερντογάν ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί: Είναι χασάπης και τοξικός παλιάτσος!

onalert.gr
Ο Λεβί, μετά και την δήλωση του Ερντογάν ότι ο Μακρόν "χρειάζεται ψυχοθεραπεία", χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο "τοξικό παλιάτσο". The post Καταπέλτης κατά του Ερντογάν ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί: Είναι χασάπης και τοξικός παλιάτσος! appeared first on OnAlert.
10:56 26/10/2020

Μετά το σοκ: Ο πόλεμος των τζιχανιστών στην ελευθερία της Δύσης

protagon.gr
Αποδοχή του τζιχαντιστικού «Δεν ανέχομαι προσβολές» σημαίνει αυτολογοκρισία για διανοητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες στις δυτικές δημοκρατίες. Θα το αποδεχθούμε; Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί ζητάει καταδίκη όλων των εμπλεκομένων στον αποκεφαλισμό του παριζιάνου καθηγητή και προτρέπει τους γάλλους μουσουλμάνους να απομονώσουν τους φανατικούς The post Μετά το σοκ: Ο πόλεμος των τζιχανιστών στην ελευθερία της Δύσης appeared first on Protagon.gr.
15:07 23/10/2020

Το βιβλίο που σκανδαλίζει και «σκοτώνει» την παρισινή διανόηση

protagon.gr
Το τελευταίο συγγραφικό πόνημα του φιλοσόφου Ραφαέλ Εντοβέν, έχει προκαλέσει σάλο στο Παρίσι, καθώς μιλάει έξω από τα δόντια για μερικά από τα πιο επιφανή μέλη της σύγχρονης παρισινής ιντελιγκέντσιας, όπως ο διάσημος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί. Και κάποιοι νοσταλγούν τις εποχές των στρατευμένων διανοητών σαν τον Ζολά, τον Καμί, τον Μαλρό ή τον Σαρτρ The post Το βιβλίο που σκανδαλίζει και «σκοτώνει» την παρισινή διανόηση appeared first on Protagon.gr.
19:19 26/09/2020

Οδοιπορικό Μπερνάρ-Ανρί Λεβί στη Μόρια: Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της οδύνης

kathimerini.gr
Το οδοιπορικό του Γάλλου συγγραφέα και φιλοσόφου στη Μόρια και το μήνυμά του προς τους ηγέτες της Ε.Ε.
20:36 06/07/2020

Μπερνάρ Ανρί Λεβί: «Το 1958 και το 1968 η γρίπη σκότωσε εκατομμύρια, αλλά δεν σταμάτησε ο κόσμος, ούτε επιβλήθηκε καραντίνα»

mikrometoxos.gr
Ψυχραιμία απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να μην εξελιχθεί σε επιδημία της απελπισίας, των fake news και της θυσίας θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών συνιστά ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί. Επιμέλεια μετάφρασης Τρύφωνας Καϊσερλίδης Σε άρθρο γνώμης στη γαλλική επιθεώρηση Le Point, ο Λεβί, ένας από τους διασημότερους διανοούμενους της Ευρώπης, μας καλεί να αντλήσουμε […] The post Μπερνάρ Ανρί Λεβί: «Το 1958 και το 1968 η γρίπη σκότωσε εκατομμύρια, αλλά δεν σταμάτησε ο κόσμος, ούτε επιβλήθηκε καραντίνα» appeared first on Mikrometoxos.gr.
11:48 15/04/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load