#Σταύρωση

π. Ανανίας Κουστένης: Ο Θεός δεν αδικεί κανέναν!

vimaorthodoxias.gr
π. Ανανίας Κουστένης – Όποιος αδικείται είναι ένας δεύτερος Χριστός αδελφοί μου. Γιατί μετα την Σταύρωση του Χριστού και τον μεγάλο Του πόνο αγίασε και το άδικο και ο πόνος. Και όποιος λοιπόν αδικείται και όποιος πονά ο Θεός τον βάζει με τον Αδικοχαμένο Υιό Του. Δεν αδικεί ο Θεός κανένα.
00:09 24/02/2024

Η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού! Ο Ιερός Χρυσόστομος για όσα συνέβησαν κατά τη Σταύρωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

vimaorthodoxias.gr
[Υπομνηματισμός των εδαφίων ιω. 19, 16-37] ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: «Τότε ουν παρέδωκεν αυτόν αυτοίς ίνα σταυρωθή. Παρέλαβον δε τον Ιησούν και ήγαγον και βαστάζων τον σταυρόν αυτού εξήλθεν εις τον λεγόμενον κρανίου τόπον, ος λέγεται εβραϊστί Γολγοθά, όπου αυτόν εσταύρωσαν( : Τότε λοιπόν ο Πιλάτος τους παρέδωσε τον Ιησού για να σταυρωθεί. Παρέλαβαν τότε […]
17:09 14/09/2023

Μήπως ήρθε (επιτέλους ) η στιγμή η Ελληνική Δημοκρατία να ζητήσει από την κατοχική Τουρκία την αναγνώριση της Γενοκτονίας; -Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

e-ptolemeos.gr
Τέτοιες ώρες του 1922, ημέρα του Σταυρού για την Ορθοδοξία, ημέρα Σταύρωσης για τον Ελληνισμό,  γραφόταν ο τραγικός επίλογος μίας από τις πιο βάρβαρες πράξεις που γνώρισε η ιστορία της  ανθρωπότητας. Της Γενοκτονίας εναντίον του Ελληνισμού. Η Γενοκτονία εναντίον του Ελληνισμού που ζούσε στο Οθωμανικό κράτος, στο καθεστώς των Νεότουρκων μετά το 1908  και μετά […]
20:53 13/09/2023

Δεκαπενταύγουστος: Πού ακριβώς βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας. Γιατί δεν βρέθηκε το νεκρό σώμα της [vid]

fimes.gr
Πού ακριβώς βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας; Τι εορτάζεται τον Δεκαπεντάυγουστο; Ο τάφος της Παναγίας, γνωστός και ως Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεσθημανή, αποτελεί για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας προσκύνημα. Κατά τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία πέθανε δέκα χρόνια μετά τη Σταύρωση του Ιησού και τάφηκε στην Ιερουσαλήμ. Στην Αγία Γεθσημανή, […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Δεκαπενταύγουστος: Πού ακριβώς βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας. Γιατί δεν βρέθηκε το νεκρό σώμα της [vid].
21:37 11/08/2023

Μυστηριώδες αντικείμενο εμφανίστηκε σε εικόνα που απεικονίζεται ο Ιησούς

Gazzetta
Ο εν λόγω πίνακας, με τίτλο «Η Σταύρωση"», δημιουργήθηκε από ανώνυμο καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της βυζαντινής εποχής .
21:20 22/05/2023

Φθιώτιδα: Από τη Σταύρωση, στην Ανάσταση – Τι εξομολογούνται ο Μητροπολίτης Συμεών και ο πατέρας Γερμανός (ΒΙΝΤΕΟ)

lamianow.gr
Από τη Σταύρωση στην Ανάσταση… Ο Κωνσταντίνος Μαρκέτος και ο Θάνος Νασόπουλος βρέθηκαν στη μόνη Αγάθωνος συζητώντας με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και τον ηγούμενο της μονής, πατέρα Γερμανό, προσπαθώντας να ανακαλύψουν το νόημα του Πάσχα για γενιές που μεγαλωσαν, σπούδασαν, εργάστηκαν κι ονειρεύτηκαν, μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις. Άραγε υπάρχει άλλος δρόμος πέρα […] The post Φθιώτιδα: Από τη Σταύρωση, στην Ανάσταση – Τι εξομολογούνται ο Μητροπολίτης Συμεών και ο πατέρας Γερμανός (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
22:34 25/04/2023

Εσπερινός της Αγάπης: Τί συμβολίζει και γιατί διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους;

ekklisiaonline.gr
Την Κυριακή του Πάσχα η Εκκλησία αφήνει πίσω τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης και διακηρύττει την αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση. Το άρθρο Εσπερινός της Αγάπης: Τί συμβολίζει και γιατί διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:10 16/04/2023

Χριστός Ανέστη σε όλους τους Έλληνες: Με τον Θεό όλα είναι δυνατά

NewsBomb
Το Πάσχα δεν είναι μόνο η Ανάσταση, είναι κυρίως η Σταύρωση - Το πέρασμα από τα πάθη στη λύτρωση και…Περισσότερα...
00:04 16/04/2023

Πειραιώς Σεραφείμ: “Ευτυχώς, που πέθανε ο Σωτήρ Χριστός και ο θάνατός Του έγινε ζωή δική μας”

ekklisiaonline.gr
Στην Πασχάλιο ποιμαντορική εγκύκλιο για το 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρεται στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, λέγοντας πως “ευτυχώς, που πέθανε ο Σωτήρ Χριστός, και ο θάνατός Του έγινε ζωή και Ανάσταση δική μας! Ευτυχώς που υπάρχουν τόσα «μνήματά» Του στον κόσμο, τόσοι άγιοι Ναοί, όπου μπορεί να εισέλθει ελεύθερα ο πονεμένος, ο κουρασμένος και απαρηγόρητος άνθρωπος και να αποθέσει το φορτίον του πόνου του, της αγωνίας του, του φόβου και της ανασφαλείας του, να «ξεφορτωθεί» τον θάνατόν του” Το άρθρο Πειραιώς Σεραφείμ: “Ευτυχώς, που πέθανε ο Σωτήρ Χριστός και ο θάνατός Του έγινε ζωή δική μας” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:34 15/04/2023

Ιεροσόλυμα: Κατανυκτική αναπαράσταση της πορείας του Ιησού στον Γολγοθά

eleftherostypos.gr
Ημέρα θλίψης, κορύφωση του Θείου Δράματος για τους απανταχού Χριστιανούς Ορθοδόξους και οι εικόνες από τα Ιεροσόλυμα «μιλούν». Οι πιστοί από όλο τον κόσμο βαδίζουν κατανυκτικά κατά μήκος της Via Dolorosa, του λιθόστρωτου μονοπατιού που διασχίζει την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου η παράδοση λέει ότι ο Ιησούς οδηγήθηκε στο Γολγοθά και τη Σταύρωση. Οι […] Το άρθρο Ιεροσόλυμα: Κατανυκτική αναπαράσταση της πορείας του Ιησού στον Γολγοθά εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
16:44 14/04/2023

Συγκίνηση. Αναπαράσταση της Σταύρωσης του Κυρίου στα Τρίκαλα (εικόνες)

trikalavoice.gr
Συγκινητικές στιγμές το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων. Εκεί που πραγματοποιήθηκε φέτος η αναπαράσταση της Σταύρωσης και της Ταφής του Κυρίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.   Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της των Τρικκαίων Εκκλησίας κ. Χρυσόστομος, συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Μετά την Αποκαθήλωση έγινε η […]
16:18 14/04/2023

Η Σταύρωση του Ιησού – Τα γεγονότα του Πάθους

ekklisiaonline.gr
Γράφει: ο Βασίλης Τσιαμάκης, θεολόγος (ΕΚΠΑ). Το άρθρο Η Σταύρωση του Ιησού – Τα γεγονότα του Πάθους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:02 14/04/2023

Αυτό είναι το αυθεντικό χειρόγραφο του Πόντιου Πιλάτου που έστειλε τον Ιησού στη σταύρωση

tromaktiko.gr
Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο, το οποίο υπέγραψε ο Πόντιος Πιλάτος για την απόφαση της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ.Χ. τελείως άγνωστο Βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον σεισμό πόλη (L’Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας, κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθεί η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του […] The post Αυτό είναι το αυθεντικό χειρόγραφο του Πόντιου Πιλάτου που έστειλε τον Ιησού στη σταύρωση appeared first on Tromaktiko.gr.
14:21 14/04/2023

«Για τον Χρήστο» - Ή αλλιώς για το αληθινό νόημα της Ανάστασης

Cnn.gr
Τι νόημα θα είχε η Ανάσταση, εάν δεν είχε προηγηθεί μία Σταύρωση;Περισσότερα...
13:16 14/04/2023

“Ω γλυκύ μου Έαρ !” Ο ΘΡΗΝΟΣ της Μεγάλης Παρασκευής, που χαρακτηρίζει την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την περιφορά του Επιταφίου! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

e-ptolemeos.gr
Η  πιο φορτισμένη συγκινησιακά  και η πιο Ιερή μέρα του ορθοδόξου εορτολογίου είναι η Μεγάλη Παρασκευή, δεδομένου ότι το Θείο Δράμα κορυφώνεται με τη Σταύρωση και τον Ενταφιασμό του Ιησού Χριστού μας , στον δρόμο προς την ΑΝΑΣΤΑΣΗ!   Εκκλησιαστικά – τελετουργικά στοιχεία της είναι η  Ακολουθία των Ωρών το πρωί με τα Ευαγγέλια  και […]
13:06 14/04/2023

Η αποκαθήλωση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

ekklisiaonline.gr
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η Σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας. Το άρθρο Η αποκαθήλωση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:52 14/04/2023

Άγιο Όρος- Ηγ Εσφιγμένου: Ποιος άραγε μπορεί να διαλύσει ένα τέτοιο σκοτάδι;

ekklisiaonline.gr
Ποιός μπορεί; Η Σταύρωση του Ιησού προκάλεσε αναστάτωση στην ζωή των μαθητών Του. Το άρθρο Άγιο Όρος- Ηγ Εσφιγμένου: Ποιος άραγε μπορεί να διαλύσει ένα τέτοιο σκοτάδι; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:20 14/04/2023

Μεγάλη Παρασκευή: «Ἦν δὲ ὡσεὶ ὥρα ἕκτη καὶ σκότος ἐγένετο ἐφ᾿ ὅλην τὴν γῆν ἕως ὥρας ἐνάτης» (Λκ 23, 44)

olympia.gr
Η κορύφωση του Θείου Δράματος… Η Εκκλησία μας θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση. Η Σύλληψη, η Σταύρωση και η Αποκαθήλωση του Κυρίου Τα 12 […] Μεγάλη Παρασκευή: «Ἦν δὲ ὡσεὶ ὥρα ἕκτη καὶ σκότος ἐγένετο ἐφ᾿ ὅλην τὴν γῆν ἕως ὥρας ἐνάτης» (Λκ 23, 44) - olympia
11:02 14/04/2023

Με ευλάβεια στόλισαν τον Επιτάφιο στην Ποταμούλα (φωτο)

agriniopress.gr
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» Το Θείο Δράμα κορυφώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη με τη Σταύρωση του Θεανθρώπου. Κάθε χρόνο ο στολισμός του Επιταφίου είναι ένα έθιμο που «γεμίζει» τους πιστούς και τους κάνει να νιώθουν ακόμη πιο βαθιά τη συμμετοχή τους στο Θείο Πάθος. Στην Ποταμούλα Αγρινίου τον Επιτάφιο κόσμησαν διάφορα λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου …
10:03 14/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load