#Μέγας Κωνσταντίνος

Σαν Σήμερα Κυριακή 31/03

empisteutiko.gr
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 307 Ο Μέγας Κωνσταντίνος παντρεύεται τη Φαύστα, κόρη του ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, μετά το διαζύγιό του με τη Μινερβίνη (Αθηνούλα). 1821 Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά. 1866 Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Γεώργιος Σκούφος. 1920 Ο Κεμάλ Ατατούρκ σχηματίζει στην Άγκυρα νέα κυβέρνηση, με πρόεδρο […] The post Σαν Σήμερα Κυριακή 31/03 appeared first on Empisteutiko.gr.
08:58 31/03/2024

Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης: Τι κάνουν οι μοναχοί στα μοναστήρια;

vimaorthodoxias.gr
AΡΧΙΜ. ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ – Όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος όρισε τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους, εισήλθε μέσα στην Εκκλησία ένα πνεύμα εκκοσμίκευσης. Οι χριστιανοί που επιθυμούσαν να ζήσουν την «ζεστασιά» της «πρώτης Εκκλησίας» αποφάσισαν να φεύγουν από τις πολυπληθείς πόλεις και να ζουν κατά μόνας ή ως μικρές ομάδες σε έρημα μέρη. Αυτή είναι […]
00:09 02/02/2024

Γιορτή σήμερα 6 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

tilegrafimanews.gr
Εορτολόγιο: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ * Μυριαλλής. 6 Δεκεμβρίου: Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός - Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα δι
00:46 06/12/2023

2 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου τιμά σήμερα, 2 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Το γεγονός αυτό συνέβη στα χρόνια που οι μεγάλοι διωγμοί των πρώτων χριστιανών είχαν κοπάσει και αυτοκράτωρ ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος. Τότε, ο Άγιος Στέφανος φανερώθηκε τρεις φορές σε κάποιον ευσεβή γέροντα ιερέα, το Λουκιανό, και του […]
00:09 02/08/2023

Οι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη – Οι μεγάλοι Άγιοι της πίστης μας

olympia.gr
Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μια από τις σημαντικότερες μέσα στη χρονιά. Γιατί όμως ένας αυτοκράτορας και η μητέρα του αγιοποιήθηκαν και γιορτάζουν; Ο Μέγας Κωνσταντίνος Πρόκειται για τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα, επί των ημερών του οποίου κατοχυρώθηκε η ανεξιθρησκεία και προωθήθηκε η χριστιανική πίστη η οποία μέχρι τότε ήταν υπό διωγμό. Την […] Οι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη – Οι μεγάλοι Άγιοι της πίστης μας - olympia
13:02 20/05/2023

Σαν σήμερα ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει την Κωνσταντινούπολη

NewsBomb
Ανήμερα της εορτής του αγίου Μωκίου που μαρτύρησε επί Διοκλητιανού στο Βυζάντιο, στις 11 Μαΐου, τελέστηκαν τα εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης…Περισσότερα...
14:30 11/05/2023

Η Τιμή των Αγγέλλων: «Μαζί με τους ιερείς συνέρχονται στο θυσιαστήριο και συλλειτουργούν τη θεϊκή αγαθότητα»

ekklisiaonline.gr
ΑΓΓΕΛΟΙ: Η Τιμή των Αγγέλλων. Από τον 4ο και τον 5ο μ.Χ. αιώνα άρχισαν οι Χριστιανοί να αφιερώνουν ναούς στους αγγέλους. Σύμφωνα με την παράδοση ο Μέγας Κωνσταντίνος ίδρυσε στην Κωνσταντινούπολη το «Μιχαήλιον» ιερό αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Το άρθρο Η Τιμή των Αγγέλλων: «Μαζί με τους ιερείς συνέρχονται στο θυσιαστήριο και συλλειτουργούν τη θεϊκή αγαθότητα» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:34 29/01/2023

Άγιος Αρτέμιος: Ο προστάτης της ΕΛ. ΑΣ. και πολιούχος της Μυκόνου

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας. Το άρθρο Άγιος Αρτέμιος: Ο προστάτης της ΕΛ. ΑΣ. και πολιούχος της Μυκόνου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:54 19/10/2022

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας: Tι γιορτάζουμε σήμερα 20 Οκτωβρίου

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας. Το άρθρο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας: Tι γιορτάζουμε σήμερα 20 Οκτωβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:30 18/10/2022

17 Σεπτεμβρίου Σαν Σήμερα: 1964 βασιλικοί γάμοι στην Αθήνα…

militaire.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 Σεπτεμβρίου   324…. Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά τον Λικίνιο στη μάχη της Χρυσούπολης. 1739…. Υπογράφεται η Συνθήκη του Βελιγραδίου, με την οποία το Βελιγράδι παραχωρείται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 1793…. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ουάσινγκτον, θέτει το θεμέλιο λίθο του Καπιτωλίου, όπου στεγάζεται το Κογκρέσο. 1810…. Η Χιλή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από […] The post 17 Σεπτεμβρίου Σαν Σήμερα: 1964 βασιλικοί γάμοι στην Αθήνα… appeared first on Militaire.gr.
00:08 18/09/2022

Υποκλοπές: Το ΚΚΕ ζητά άμεση σύγκληση Θεσμών και Διαφάνειας

ieidiseis.gr
Με επιστολή του προς τον Θανάση Μπούρα το ΚΚΕ επανέρχεται και ζητά την άμεση σύγκληση Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.Μετά την απόρριψη του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, το ΚΚΕ επανέρχεται, ζητώντας την άμεση σύγκληση Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις και την κλήση σε ακρόαση 9 προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE. Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα. ΠΡΟΣ τον κ. Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Αθανάσιο Μπούρα Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην Ε
14:24 15/09/2022

“Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου” Εορτάζει στις 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους

ekklisiaonline.gr
Το γεγονός αυτό συνέβη στα χρόνια που οι μεγάλοι διωγμοί των πρώτων χριστιανών είχαν κοπάσει και αυτοκράτωρ ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος. Το άρθρο “Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου” Εορτάζει στις 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:16 15/09/2022

Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αναστάσεως

ekklisiaonline.gr
Την ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αναστάσεως τιμά σήμερα 13 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία.Πρόκειται για τον Ναό του Παναγίου Τάφου, που ο Μέγας Κωνσταντίνος ανήγειρε στον τόπο του Γολγοθά και τον Ναό αυτό εγκαινίασε κατά το έτος 330 μ.Χ. Το άρθρο Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αναστάσεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:24 13/09/2022

Tι πυρομαχικά μετέφερε το Αντόνοφ: H Σερβία ανακοίνωσε αναλυτικά το φορτίο του μοιραίου αεροπλάνου [βίντεο]

hellasjournal.com
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σερβίας έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το φορτίο του Antonov που έπεσε στην περιοχή δυτικά της Καβάλας. Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά: εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62, εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67. Όπως είχε μεταδώσει από την πρώτη στιγμή ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Βελιγράδι, Νίκος Πέλπας, το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη κον
15:14 17/07/2022

Καβάλα: 8μελές πλήρωμα- Μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικών

naftemporiki.gr
Από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία,  είχε απογειωθεί το αεροσκάφος τύπου Antonov που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα. Το αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με την Πυροσβεστική μετέφερε «επικίνδυνα» υλικά, επεσε δυτικά της Καβάλας, ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, λίγο πριν τις 23.00. 
07:16 17/07/2022

Λαμπρή η εορτή των Αγίων Ισαποστόλων και Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΗΛΕΙΑΣ: Μέσα στην ατέρμονη και ατελεύτητη χαρά της Αναστάσεως του Χριστού, εορτάστηκαν στην Ανδραβίδα Ηλείας λαμπρά και πανευλαβικά, με μία σειρά θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων το τριήμερο 19, 20 και 21 Μαΐου, οι ένδοξοι Ισαπόστολοι ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Θεόσταλτος Χριστιανός Αυτοκράτορας και η μητέρα του Αγία Ελένη στον ομώνυμο περικαλέστατο Μητροπολιτικό Ναό. Το άρθρο Λαμπρή η εορτή των Αγίων Ισαποστόλων και Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:20 23/05/2022

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Μέγας Κωνσταντίνος έγραψε ιστορία»

ekklisiaonline.gr
Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο. Το άρθρο Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Μέγας Κωνσταντίνος έγραψε ιστορία» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:34 21/05/2022

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: «Εν τούτω νίκα»

ekklisiaonline.gr
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη: Μέγας Κωνσταντίνος, ο ενδοξότατος πρώτος χριστιανός αυτοκράτορας, ο ιδρυτής της βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης, γεννήθηκε στην πόλη Ναϊσσό, τη σημερινή Νίσσα της κεντρικής Σερβίας, γύρω στο έτος 275. Το άρθρο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: «Εν τούτω νίκα» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:52 21/05/2022

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Άγιος και Ισαπόστολος

ekklisiaonline.gr
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χασόγιας, Θεολόγος του Ε.Κ.Π.Α- Ένας Θεόσταλτος Χριστιανός Αυτοκράτορας. Το άρθρο Ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Άγιος και Ισαπόστολος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:36 21/05/2022

Οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη (21 Μαΐου)

ekklisiaonline.gr
Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 274 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος ο Α’ ο Χλωρός και μητέρα του η Ελένη, η οποία καταγόταν από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης (πίστευε στο θεό Ηλιο), ενώ η μητέρα του ήταν χριστιανή. Ο Κωνσταντίνος από 18 χρονών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, τιμήθηκε με τα ανώτατα αξιώματα του στρατού. Ήταν αυτός, πού με το χριστιανικό σταυροειδές λάβαρο και το σύνθημα «εν τούτω νίκα», κατατρόπωσε τα στρατεύματα του Μαξεντίου και έπειτα του Λικινίου. Το άρθρο Οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη (21 Μαΐου) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:54 20/05/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load