#Αγία Υπομονή

Αγία Υπομονή, η κατά κόσμον Ελένη Δραγάση: Όταν την επεσκέπτετο κάποιος σοφός, έφευγεν κατάπληκτος από την ιδικήν της σοφίαν

ekklisiaonline.gr
13 Μαρτίου: Οσία Υπομονή… Το άρθρο Αγία Υπομονή, η κατά κόσμον Ελένη Δραγάση: Όταν την επεσκέπτετο κάποιος σοφός, έφευγεν κατάπληκτος από την ιδικήν της σοφίαν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:32 13/03/2023

Εορτή της Οσίας Υπομονής – Συναξάρι

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 13 Μαρτίου: Οσία Υπομονή – Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα» ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Το άρθρο Εορτή της Οσίας Υπομονής – Συναξάρι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:34 13/03/2023

Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου – Εδώ φυλάσσεται η κάρα της Αγίας Υπομονής

ekklisiaonline.gr
Τιμάται η Αγία Υπομονή. Στην απότομη πλαγιά των Γερανείων, επάνω από το Λουτράκι, σε μια θέση με πανοραμική θέαυψώνεται επιβλητική η περίφημη Μονή του Οσίου Παταπίου, ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα. Το άρθρο Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου – Εδώ φυλάσσεται η κάρα της Αγίας Υπομονής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:44 13/03/2023

Η ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ (13 Μαρτίου ΓΙΟΡΤΗ)

ekklisiaonline.gr
Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν κόρη του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (= βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Καταγόταν από βασιλική και ευλογημένη γενιά. Στους προγόνους της συγκαταλέγονται άνθρωποι που αγίασαν (π.χ. ο Στέφανος Νεμάνια, σέρβος βασιλέας και κτίτορας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους = όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης). Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης ανέλαβε την ηγεμονία του σημερινού βουλγαρικού τμήματος της βορειο – ανατολικής Μακεδονίας, στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Αξιού και Σ
17:44 12/03/2023

Αγία Υπομονή: Η αυτοκράτειρα που έγινε μοναχή και προστάτιδα των φτωχών

olympia.gr
Η Ελένη Δραγάση-Παλαιολόγου ή Αγία Υπομονή (1372 – 23 Μαρτίου 1450) ήταν κόρη του Σέρβου δεσπότη Κωνσταντίνου Δραγάση, 5ου απογόνου του Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγου. Έγινε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου ως σύζυγος του Mανουήλ Β’ Παλαιολόγου.  Η Ελένη Δραγάση απέδειξε ότι είχε απόλυτη συναίσθηση της θέσης της. Την χαρακτήρισαν «μάνα του λαού», διότι αφουγκραζόταν κάθε τους δυσκολία και προσπαθούσε να τους ενισχύσει. Στο ευλογημένο ζευγάρι ο Θεός χάρισε οκτώ παιδιά. […] Αγία Υπομονή: Η αυτοκράτειρα που έγινε μοναχή και προστάτιδα των φτωχών - olympia
11:02 22/11/2022

29 Μαΐου μνήμη τής αγίας Μητέρας τού τελευταίου αυτοκράτορα των Ελλήνων

olympia.gr
  Επιλογή του Μίσα Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν κόρη του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (=βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Καταγόταν από βασιλική και […] 29 Μαΐου μνήμη τής αγίας Μητέρας τού τελευταίου αυτοκράτορα των Ελλήνων - olympia
13:04 29/05/2022

Eortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή του Τυφλού 29 Μαΐου – Αγία Υπομονή

ekklisiaonline.gr
Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 29 Μαΐου Το άρθρο Eortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή του Τυφλού 29 Μαΐου – Αγία Υπομονή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:52 29/05/2022

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ 29 ΜΑΙΟΥ – ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Μαΐου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Η Αγία Υπομονή ήταν η βασίλισσα του Βυζαντίου, Αυγούστα Ελένη – Δραγάση Παλαιολόγου, σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου. Ήταν επίσης κόρη του αυτοκράτορα των Σλάβων Κωνσταντίνου Δραγάση και μητέρα του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Είχε 6 παιδιά. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ 29 ΜΑΙΟΥ – ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 29/05/2022

Σήμερα 29 Μαΐου τιμάται η Αγία Υπομονή

ekklisiaonline.gr
Η Οσία Υπομονή, τη μνήμη της οποία τιμά σήμερα η Εκκλησία, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Το άρθρο Σήμερα 29 Μαΐου τιμάται η Αγία Υπομονή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:12 28/05/2022

Οσία Υπομονή

ekklisiaonline.gr
Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Το άρθρο Οσία Υπομονή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:00 28/05/2022

ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση αύριο Κυριακή του Τυφλού 29 Μαΐου- Αγία Υπομονή

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η πρώτη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τοπικές χαλαζοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ. Το άρθρο ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση αύριο Κυριακή του Τυφλού 29 Μαΐου- Αγία Υπομονή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:32 28/05/2022

Ευαγγέλιο Κυριακής 29 Μαΐου 2022 – Κυριακή του Τυφλού

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο Κυριακής 29 Μαΐου 2022. Κυριακή του Τυφλού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού. Η Αγία Θεοδοσία η Παρθενομάρτυς και Κωνσταντινουπολίτισσα. Ο Άγιος Αλέξανδρος ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας. Η Αγία Υπομονή. Η Επέτειος της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (1453). Κατά Ματθαίο: Οι απεσταλμένοι του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ευαγγελικό απόσπασμα της Κυριακής του Τυφλού από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Κυριακής 29 Μαΐου 2022 – Κυριακή του Τυφλού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 28/05/2022

Εορτή της Οσίας Υπομονής – Εορτολόγιο

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 13 Μαρτίου: Οσία Υπομονή – Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα»… Το άρθρο Εορτή της Οσίας Υπομονής – Εορτολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:06 13/03/2022

Σήμερα 13 Μαρτίου γιορτάζει η Αγία Υπομονή

sinidisi.gr
Η Αγία Υπομονή τιμάται σήμερα 13 Μαρτίου 2019 από την Εκκλησία μας....Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου: Σήμερα 13 Μαρτίου γιορτάζει η Αγία Υπομονή
09:36 13/03/2022

Ο Τάσος Κωστής μιλά για τον καρκίνο: «Φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου»

pronews.gr
Ο ηθοποιός, Τάσος Κωστής, μίλησε για την περιπέτεια που είχε με τον καρκίνο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε ψυχολογικά. Ο Τάσος Κωστής, είχε αναφερθεί και στο παρελθόν για τον καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε, αναφέροντας, ότι και η σύζυγός του έπασχε από την ίδια ασθένεια. «Δεν κοιτάω ποτέ πίσω δεν κάνω ποτέ μνημόσυνα. Κοιτάω πάντα μπροστά γιατί είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Κοιτάω τι θα κάνω αύριο, άσχετα αν θα το κάνω ή όχι ή αν θα προλάβω να το κάνω. Έτσι αντιμετώπισα και την ασθένεια. Δουλειά της και δουλειά μου. Καταρχήν έπρεπε να καταλάβω αν αυτό που είχα ήταν μάχημο, παλεύεται; Μου δίνει το δικαίωμα να παλέψουμε;» Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός τόνισε, ότι μέχρι να μάθε
20:32 02/03/2022

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η Αγία Υπομονή!

ekklisiaonline.gr
Στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου βρέθηκε ο συντονιστής της Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θοδωρής Δουλουμπέκης ανήμερα της αλλαγής σκυτάλης στη θέση του προέδρου του δυναμικού Ε.Κ.Ρ. Το άρθρο Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η Αγία Υπομονή! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:22 23/12/2021

Βεροίας Παντελεήμων: «Η Αγία Υπομονή κατόρθωσε να διατηρήσει την καθαρότητα της καρδίας της»

ekklisiaonline.gr
Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, όπως κάθε Τρίτη απόγευμα, στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Το άρθρο Βεροίας Παντελεήμων: «Η Αγία Υπομονή κατόρθωσε να διατηρήσει την καθαρότητα της καρδίας της» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:16 17/11/2021

Το ΔΣΟ στον Άγιο Σάββα και στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου (ΦΩΤΟ)

.romfea.gr
«Η Ελλάδα και η Σερβία κατέγραψαν τα περισσότερα θύματα στην ηρωική αντίσταση που αντέταξαν κατά της ναζιστικής κατοχής, όπως και η Ρωσία, ως ΕΣΣΔ, πλήρωσε τον μεγαλύτερο τίμημα με εκατομμύρια νεκρούς, στον νικηφόρο πόλεμο που διεξήγαγε κατά των Γερμανών εισβολέων και των συνεργατών τους. Καθήκον μας είναι να τιμούμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση των λαών μας. Τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης συνιστούν υπόμνηση προς τις νεότερες γενιές του χρέους μας να μην επιτρέψουμε την επιστροφή ολοκληρωτικών ιδεολογιών, που εσχάτως επαναδραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης». Τα παραπάνω ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής
14:48 16/06/2021

Αγία Υπομονή: Το θαύμα σε άρρωστο οδηγό ΤΑΧΙ

vimaorthodoxias.gr
ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ: «Η Αγία Υπομονή εμφανίσθηκε ως μοναχή σε κάτοικο των Αθηνών που εργαζόταν σε ταξί. Το σταμάτησε και ζήτησε να κατευθυνθεί προς το Λουτράκι. Ο ταξιτζής είχε καρκίνο του δέρματος στα χέρια του και βρισκόταν σε μεγάλη απελπισία. Καθ’ οδόν η μοναχή που φορούσε ένα κουκούλι με κόκκινο σταυρό τον ρώτησε: «Γιατί είσαι μελαγχολικός;» […]
15:12 29/05/2021

Εορτή της Οσίας Υπομονής

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 29 Μαΐου: Οσία Υπομονή – Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου… Το άρθρο Εορτή της Οσίας Υπομονής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:40 29/05/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load