#Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Άγιος Λουκάς Ιατρός: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Πότε γιορτάζει, ποιος ο Βαλεντίν, βιογραφία

fimes.gr
Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας είναι η μέρα που εορτάζει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόινο – Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 μ.Χ. στο Κέρτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε ήταν ιδιόμορφο καθώς ο πατέρας του ήταν Ρωμαιοκαθολικός ενώ η […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Άγιος Λουκάς Ιατρός: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Πότε γιορτάζει, ποιος ο Βαλεντίν, βιογραφία.
08:37 09/06/2023

Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 23 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Το άρθρο Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 23 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
05:18 22/02/2023

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός οδηγούσε τα χέρια των γιατρών

ekklisiaonline.gr
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Η ιστορία μου περί της βοήθειας του Αγίου πατρός Λουκά. Να σας πω ειλικρινά ότι πριν δεν ήξερα τίποτα για τον Άγιο. Το άρθρο Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός οδηγούσε τα χέρια των γιατρών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:50 19/02/2023

Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 2 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Το άρθρο Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 2 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
05:16 01/02/2023

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Κάθε πρωί βάλε αρχή και αγωνίσου με αυτά

ekklisiaonline.gr
Κάθε μέρα το πρωί βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου, μας προτρέπει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Κάθε πρωί βάλε αρχή και αγωνίσου με αυτά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:26 19/01/2023

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός : Για ποιο λόγο ο Κύριος στέλνει σοβαρές δοκιμασίες στη ζωή μας

ekklisiaonline.gr
Συχνά ρωτούν οι άνθρωποι γιατί, για ποιο λόγο, Κύριος ο Θεός τους στέλνει θλίψεις και πολλές φορές και πολύ σοβαρές δοκιμασίες; Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός : Για ποιο λόγο ο Κύριος στέλνει σοβαρές δοκιμασίες στη ζωή μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:46 18/01/2023

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Πίνετε Αγιασμό… το αποτελεσματικότερο φάρμακο

ekklisiaonline.gr
Αυτό δεν το λέω σαν παπάς, το λέω σαν γιατρός, από την ιατρική μου πείρα». Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Πίνετε Αγιασμό… το αποτελεσματικότερο φάρμακο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:26 15/01/2023

Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες: Ο μικρός Ηλίας έπασχε από λευχαιμία και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός έκανε το Θαύμα και του έσωσε τη ζωή

ekklisiaonline.gr
Ήταν μόλις κάποιων μηνών όταν ο μικρός Ηλίας διαγνώστηκε με λευχαιμία. Μέχρι πο ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός έκανε το θαύμα του. Το άρθρο Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες: Ο μικρός Ηλίας έπασχε από λευχαιμία και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός έκανε το Θαύμα και του έσωσε τη ζωή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:34 29/12/2022

Βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου

ekklisiaonline.gr
Κάθε μέρα το πρωί βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου, μας προτρέπει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Το άρθρο Βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:40 18/12/2022

Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 3 Νοεμβρίου 2022 Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Το άρθρο Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 3 Νοεμβρίου 2022 Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
04:58 02/11/2022

Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 22 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Παρακλητικού Κανόνος Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Το άρθρο Παράκληση Αγίου Λουκά Ιατρού Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – 22 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
05:14 21/09/2022

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός προοριζόταν για επίσκοπος από τον Θεό

ekklisiaonline.gr
Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου! Το άρθρο Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός προοριζόταν για επίσκοπος από τον Θεό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:54 18/09/2022

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Περί αγωγής των τέκνων

ekklisiaonline.gr
Να μαθαίνουν το νόμο του Θεού και τις εντολές του Χριστού, να μαθαίνουν την ευλάβεια, πώς να έχουν πάντα την μνήμη του Θεού και την σωστή χριστιανική οδό. Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Περί αγωγής των τέκνων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:44 12/09/2022

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Το μέγα θαύμα στο όρος Θαβώρ

ekklisiaonline.gr
Θαύμα: Μιά νέα κοπέλα πήγε νά χειρουργηθεί σέ νοσοκομείο τής Συμφερούπολης, στην νότια Ουκρανία. Ή κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή καί ή εγχείρηση δύσκο­λη κι επικίνδυνη. Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Το μέγα θαύμα στο όρος Θαβώρ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:04 06/08/2022

Άγιος Λουκάς Ιατρός: Ο Κύριος δεν περιμένει θυσία αλλά έλεος

ekklisiaonline.gr
Άγιος Λουκάς Ιατρός: Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός έλεγε πως «Ο Κύριος δεν περιμένει θυσία αλλά έλεος…». Το άρθρο Άγιος Λουκάς Ιατρός: Ο Κύριος δεν περιμένει θυσία αλλά έλεος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:20 03/08/2022

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Να μην περιφρονούμε κανέναν και να τον θεωρούμε κατώτερο από μας

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ: «Και παράγων ο Ιησούς εκείθεν είδεν άνθρωπον καθήμενον επί το τελώνιον, Ματθαίον λεγόμενον, και λέγει αυτώ· ακολούθει μοι. Και αναστάς ηκολούθησεν αυτώ» (Μθ. 9, 9). Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Να μην περιφρονούμε κανέναν και να τον θεωρούμε κατώτερο από μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:40 28/07/2022

Η θαυματουργή ευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για τους ασθενείς

Newsit
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός το 1921 χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα. Ο Άγιος Λουκάς παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του. Η θαυματουργή ευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού «Άγιε ... Περισσότερα To άρθρο Η θαυματουργή ευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για τους ασθενείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:02 24/07/2022

Κυριακή των Αγίων Πάντων 2022 – Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός μιλάει για τους γνωστούς και αγνώστους Αγίους

ekklisiaonline.gr
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Στον σημερινό καθεδρικό ναό Συμφερούπολης και Κριμαίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται στο χώρο της ομώνυμης γυναικείας μονής, φυλάσσεται το θαυματουργό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως. Στο παρελθόν, στη θέση του σύγχρονου καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, υπήρχε προηγουμένως μια ξύλινη ελληνορθόδοξη εκκλησία, η οποία ιδρύθηκε στη Συμφερούπολη το 1796. Μάλιστα, ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το μοναστήρι μέχρι το 1946 ονομαζόταν «ελληνικός». Το άρθρο Κυριακή των Αγίων Πάντων 2022 – Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός μιλάει για τους γνωστούς και αγνώστους Αγίους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:56 18/06/2022

11 Ιουνίου – Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόινο - Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 μ.Χ. στο Κέρτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Το άρθρο 11 Ιουνίου – Άγιος Λουκάς ο Ιατρός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:48 11/06/2022

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός : Ποιος είναι ο εσωτερικός άνθρωπος;

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Λουκάς ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας , τιμάται σήμερα 11 Ιουνίου από την Εκκλησία. Το άρθρο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός : Ποιος είναι ο εσωτερικός άνθρωπος; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:32 10/06/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load