#Βαρνάκοβα

Η Πολιορκία της Βαρνάκοβας του 1826 ήταν ένα από τα πολεμικά επεισόδια της Επανάστασης του 1821

olympia.gr
Μετά την Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αν και ασθενής, προέβαλλε αντίσταση όσο μπορούσε στην περιοχή, στέλνοντας αποσπάσματα επαναστατών σε επίκαιρες θέσεις εναντίον του περάσματος του Κιουταχή. Έτσι, απέστειλε και 150 επίλεκτους άνδρες, με αρχηγούς τους οπλιτάρχες Ιωάννη Φραγκίστα, Τριαντάφυλλο (Αποκουρίτη) και Καστανιώτη, στην Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας. Σε απάντηση, ο […] Η Πολιορκία της Βαρνάκοβας του 1826 ήταν ένα από τα πολεμικά επεισόδια της Επανάστασης του 1821 - olympia
13:32 26/05/2023

Εκοιμήθη η μοναχή Κασσιανή

ekklisiaonline.gr
Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος: Εκοιμήθη σημερα, σε ηλικία 78 ετών, η αδελφή Κασσιανή, μοναχή στην Ιερά Μονής Βαρνάκοβας. Το άρθρο Εκοιμήθη η μοναχή Κασσιανή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:54 04/05/2023

Συγκλονιστικό το θαύμα της Παναγίας: Άφησε τα παιδιά σε μένα!

ekklisiaonline.gr
Επισκέφθηκε την Ι. Μονή το καλοκαίρι του 2001 μια μητέρα μεσήλιξ από την Ναύπακτο. Από την χαρά της έλαμπε το πρόσωπό της . Αφού προσκύνησε την εικόνα της Μεγαλομάτας Παναγιάς, όπως λένε πολλοί την Βαρνάκοβα, είπε. Το άρθρο Συγκλονιστικό το θαύμα της Παναγίας: Άφησε τα παιδιά σε μένα! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:26 27/01/2023

Δάκρυα χάρας πλημμύρισαν την Ηγουμένη: Η καινούργια ιερά εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Δάκρυα χάρας πλημμύρισαν την Ηγουμένη: Η καινούργια ιερά εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:16 22/08/2022

Παναγία Γλυκοφιλούσα στην Πέτρα Λέσβου και ΙΜ Βαρνάκοβας

ekklisiaonline.gr
Η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι ένα από τα ιστορικότερα[1][2] μοναστήρια της Ελλάδας. Ιδρύθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο, το έτος 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και γρήγορα ανεδείχθη σε θρησκευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας, θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα, αποκαλούμενη «η Αγία Λαύρα της Ρούμελης». Το χαρακτηριστικό της όνομα «Βαρνάκοβα» πιθανώς προέρχεται από παλαιότερο σλαβικό τοπωνύμιο. Το άρθρο Παναγία Γλυκοφιλούσα στην Πέτρα Λέσβου και ΙΜ Βαρνάκοβας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:58 14/08/2022

Η I.Μ. της Παναγίας Βαρνάκοβα

ekklisiaonline.gr
Μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους, το 1204, το Μοναστήρι τέθηκε υπό το Δεσποτάτο της Ηπείρου (1204-1359) και παρέμεινε εντεταγμένο σε αυτό για όσο το Δεσποτάτο υπήρχε (δηλαδή ως το 1359, οπότε και ενσωματώθηκε ξανά στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία). Το άρθρο Η I.Μ. της Παναγίας Βαρνάκοβα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:16 31/05/2022

«Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου- Μου ράγισες την καρδιά!»

ekklisiaonline.gr
Θαύμα Παναγίας: Το ακόλουθο γεγονός, εξιστόρισε τον Σεπτέμβριο του 2013, από μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία προσκύνησε την Παναγία Βαρνάκοβα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Το άρθρο «Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου- Μου ράγισες την καρδιά!» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:22 04/02/2022

Παναγία Βαρνάκοβα: Ένα σύγχρονο θαύμα – ΄΄ Η Παναγία θέλει τις αμαρτίες σου ΄΄

vimaorthodoxias.gr
ΘΑΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ -Ήταν Ιούλιος του 2001, ημέρα Κυριακή, όταν επισκέφθηκε τη Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας ένα πούλμαν με προσκυνητές από τον Γέρακα Αττικής με τον ιερέα π. Σταμάτιο, ο οποίος ζήτησε αν μπορούσαν να κάνουν μία παράκληση στην Παναγία γιατί είχαν μαζί τους έναν άνθρωπο που είχε, όπως οι γιατροί είπαν, καρκίνο στον προστάτη, αλλά […]
18:16 20/01/2022

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και τον Μητροπολίτη Φωκίδος

lamiafm1.gr
Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και ο Βουλευτής Φωκίδος, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας συναντήθηκαν  με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.   Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία εκτελούνται στη Φωκίδα, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Άμφισσας, στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, καθώς και στην Ιερά Μονή Χριστού […] The post Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και τον Μητροπολίτη Φωκίδος appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
07:48 20/01/2022

Παναγία Βαρνάκοβα: Θαύμα της Θεοτόκου μέσα στο χειρουργείο

ekklisiaonline.gr
Θαύμα Παναγίας: Γράφει ο υιός του ανθρώπου που βίωσε το θαύμα και ζει σήμερα. Τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Παναγίας μας, σήμερα (Νοέμβριος) και είναι η επόμενη μέρα από το χειρουργείο του μπαμπά. Μία πολύ κρίσιμη περίπτωση μικροκυτταρικού καρκίνου πνεύμονος. Υπήρχε συγκέντρωση υγρού τόσο στον πνεύμονα αλλά και μεγάλη περικαρδιακή συλλογή-υγρό στην καρδιά. Κοινώς, η κατάσταση σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς του κρίθηκε κρίσιμη και άκρως επείγουσα. Το άρθρο Παναγία Βαρνάκοβα: Θαύμα της Θεοτόκου μέσα στο χειρουργείο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:46 12/01/2022

Μαρία, απόψε ήρθε η Παναγία και με θεράπευσε!

ekklisiaonline.gr
Θαύμα – Παναγία Βαρνάκοβα: Το ευχαριστήριο γράμμα τους ήρθε ενθουσιώδες, συγκινητικό και γεμάτο ευγνωμοσύνη για την Υπεραγία Θεοτόκο. Παρακαλούσαν δε να αναφτούν μπροστά στην θαυματουργή εικόνα Της δύο λαμπάδες ευχαριστίας. Το άρθρο Μαρία, απόψε ήρθε η Παναγία και με θεράπευσε! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:10 01/12/2021

Θεομητορικά Θαύματα της Παναγίας Βαρνάκοβας

ekklisiaonline.gr
Ήρθε και προσκύνησε με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Επάνω στην συζήτηση σχετικά με την προστασία της Παναγίας, είπε τα εξής συγκινητικά. Το άρθρο Θεομητορικά Θαύματα της Παναγίας Βαρνάκοβας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:04 20/09/2021

Υποδοχή της νέας εικόνας της Παναγίας στην ιστορική Μονή Βαρνάκοβας

agriniopress.gr
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή της νέα εικόνας της Παναγίας στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας. Η υποδοχή έγινε από όλη την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης αλλά και από πλήθος πιστών και επισήμων. Η παλαιά και ιστορική εικόνα της Παναγίας, καταστράφηκε από την πυρκαϊά της Μονής …
22:08 14/08/2021

Μέσα από τίς στάχτες ξανά αναγεννήθηκε η Σεπτή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβα! (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Με συγκίνηση αλλά και δοξολογία στον Θεό!!!!!!!!!!!! Το άρθρο Μέσα από τίς στάχτες ξανά αναγεννήθηκε η Σεπτή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβα! (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:08 12/08/2021

Ο Φωκίδος Θεόκτιστος και η μοναστική αδελφότητα θα υποδεχθούν τη νέα εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας

vimaorthodoxias.gr
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος σας ανακοινώνουμε ότι: Στις 14 Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος θα υποδεχθεί μαζί με όλη την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης, τη νέα ιερά εικόνα της Θεοτόκου. (Υπενθυμίζουμε ότι η παλαιά εικόνα καταστράφηκε από την πυρκαϊά της Μονής 15 […]
18:48 09/08/2021

Στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας την Κυριακή η παράσταση "Ολοκαύτωμα Λευτεριάς"

thebest.gr
Ο Δήμος Δωρίδος, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Ευπαλίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει την Θεατρική (Ανα)Παράσταση ‘’Ολοκαύτωμα Λευτεριάς‘’, την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, στις 20.
19:40 26/07/2021

Αγιασμός έναρξης εργασιών αναστήλωσης Ι.Μ. Βαρνακόβης Φωκίδος

ekklisiaonline.gr
Μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ταυτόχρονα συγκίνηση για την τοπική μας Εκκλησία, ήταν ο αγιασμός που τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας. Το άρθρο Αγιασμός έναρξης εργασιών αναστήλωσης Ι.Μ. Βαρνακόβης Φωκίδος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:02 20/07/2021

Έλαμπε το πρόσωπό του από χαρά κι ευγνωμοσύνη, ανάβοντας τη λαμπάδα του στην Παναγιά

ekklisiaonline.gr
Ήταν Ιούλιος του 2001, ημέρα Κυριακή, όταν επισκέφθηκε τη Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας ένα πούλμαν με προσκυνητές από τον Γέρακα Αττικής με τον ιερέα π. Σταμάτιο, ο οποίος ζήτησε αν μπορούσαν να κάνουν μία παράκληση στην Παναγία γιατί είχαν μαζί τους έναν άνθρωπο που είχε, όπως οι γιατροί είπαν, καρκίνο στον προστάτη, αλλά την ερχόμενη Τρίτη θα του έλεγαν κάνοντας συμβούλιο αν θα τον χειρουργούσαν. Το άρθρο Έλαμπε το πρόσωπό του από χαρά κι ευγνωμοσύνη, ανάβοντας τη λαμπάδα του στην Παναγιά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:52 05/07/2021

Προσευχήθηκε στην Παναγία Βαρνάκοβα και εκείνη τακτοποίησε τα παιδιά της

vimaorthodoxias.gr
ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ: Επισκέφθηκε την Ι. Μονή το καλοκαίρι του 2001 μια μητέρα μεσήλιξ από την Ναύπακτο. Από την χαρά της έλαμπε το πρόσωπό της . Αφού προσκύνησε την εικόνα της Μεγαλομάτας Παναγιάς, όπως λένε πολλοί την Βαρνάκοβα, είπε: – “Έχω τρία παιδιά. Ένα κορίτσι και δυο αγόρια. . Και τα τρία είχαν σοβαρά προβλήματα , […]
23:30 23/04/2021

Γιατί πρέπει να υπάρχουν εικόνες στα νοσοκομεία και τους δημόσιους χώρους;‏

vimaorthodoxias.gr
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ: Τον Αύγουστο του 2010 ήλθε να προσκυνήσει την Παναγία την Βαρνάκοβα μία ευσεβής ψυχή, η οποία διηγήθηκε για τον πατέρα της τα εξής: «Ο πατέρας μου ήταν ένας απλός άνθρωπος του λαού, καθαρός όμως κατά την ψυχή και πιστός. Πριν χρόνια νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, στην Αθήνα, διότι έπασχε από πνευμονικό […]
23:33 22/03/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load